CONSERVATOR ZUID B.V.

Logo CONSERVATOR ZUID B.V.

Fazantweg 1
4791 RR Klundert
Postbus 124
2990 AC Barendrecht

Tel. (088) 655 80 00

E-mail: info@conservatorgroup.com
Website: www.conservatorgroup.com

Medewerkers Conservator Group Moerdijk werken samen aan rendement voor de klant

Processen continu verbeteren en voorop lopen in veiligheid en de zorg voor medewerkers. Met dat uitgangspunt levert de Conservator Group uit Moerdijk de hoogste kwaliteit in reinigingsactiviteiten aan de industrie. Vanuit Moerdijk is een team van twintig personeelsleden actief in industriële reiniging: Het werk gebeurt veelal bij middel grote en kleinere bedrijven met een grote diversiteit.

De hoofdvestiging zit in Barendrecht, waar de focus juist ligt op het reinigen van energie- en afvalcentrales. De werkzaamheden van de medewerkers uit Moerdijk zijn inspannend en heel uiteenlopend. Het enige dat deze medewerkers niet doen, is het schoonmaken van kantoren en het zemen van ramen. Ze zijn verantwoordelijk voor het reinigen van opslagtanks, reactoren, procesinstallaties en het schoonmaken van riolen op bedrijfsterreinen. Ook het poetsen van trappenhuizen en het aanvegen van een terrein maken deel uit van de werkzaamheden.

Reinigingsdiensten

Eén van de voornaamste werkzaamheden is het opzuigen van droge stoffen en het persen van natte stoffen zoals slib en productrestanten. Hiervoor wordt een druk vacuüm techniek toegepast, een methode die geschikt is voor het reinigen van tanks, vetputten, pomp- en machinekamers en rioleringssystemen. Is sprake van vette substanties of harde vervuiling zoals ketelsteen en verfresten, dan maken ze bij de Conservator Group gebruik van hogedrukreiniging. De hogedruk units van de Conservator Group kennen een waterdruk tussen de 100 en 2.500 bar. In het geval van vervuiling op oppervlaktes van technische installaties, wordt deze middels chemisch technisch reinigen verwijderd door de inwerking van reinigingsvloeistoffen.

Rendement voor de klant

Het bedrijf, dat in 2016 samen met personeel en zakelijke relaties haar 75-jarig bestaan vierde, is dankzij haar ervaring binnen de transportwereld in staat haar klanten van een goed advies te voorzien. Zo adviseert ze productiebedrijven en bedrijven die actief zijn binnen de petrochemie bijvoorbeeld over vrijkomende afvalstoffen.

Aan de slag

Gaat de Conservator Group op bezoek bij een nieuwe klant, dan bekijkt ze de situatie ter plekke en worden wensen besproken. Een reinigingsklus, die neemt vaak 1 à 2 dagen in beslag maar kan evengoed twee weken duren. Tijd die nodig is voor bijvoorbeeld het reinigen van een grote opslagtank. Datzelfde geldt voor het onderhoud van een fabriek, waar op dat moment een productielijn wordt stilgelegd.

Omstandigheden op locatie

Bij het uitvoeren van iedere klus wacht medewerkers van de Conservator Group een verantwoordelijke taak: in een geanvaceerde wagen (met de laatste stand der techniek) komen zij aan op de plaats van bestemming. De omstandigheden van waaruit wordt gewerkt, zijn veelal lastig vanwege de aanwezige stof, stank of chemicaliën. Daarbij zijn de werkzaamheden risicovol.

Slimme oplossingen voor de klant

Alle reden voor de directie van de Conservator Group om regelmatig met klanten te spreken over de veiligheid en duurzaamheid van de onderneming. Het team is hecht te noemen en wat opvalt, is dat iedere medewerker meedenkt over oplossingen die de klant meer rendement opleveren. Innoveren in betere technieken, minder belasting voor het milieu en nog kortere doorlooptijden, zijn onderwerpen waarover samen met de klant wordt nagedacht. Is een andere manier van reinigen mogelijk? Dan buigt de Conservator Group zich over die mogelijkheid. De frequentie van de reinigingsbeurten kan ermee omlaag worden gebracht.

Stuk voor stuk voorbeelden van dienstverlening die het bedrijf zo kenmerken. Het onderhouden van duurzame relaties is dan ook precies waar dit bedrijf uit Moerdijk bekend om staat.