COSVER B.V.

Logo COSVER B.V.

De Zompe 32
4353 RT Serooskerke

Tel. 085- 303 139 2
E-mail: info@cosver.nl
Website: www.cosver.nl

Cosver detacheert bekwame vakmensen in de metaalbewerking. Of het nu gaat om conventionele of machinale verspaners, lassers, pijpfitters, elektriciens, technisch tekenaars, ingenieurs of andere specialisten: vaak is personeel met een goede opleiding lastig te vinden. Maar Cosver heeft voor alles dat met metaal te maken heeft, de juiste mensen in huis.

Persoonlijke aanpak

Cosver B.V. is in 2007 opgericht door João Marcolino da Costa en zijn vrouw Diny. João heeft jarenlang ervaring opgebouwd als voorman bij Overlasko Konstructie B.V., welke nog steeds een trouwe klant is van Cosver. João weet precies wat iemand moet kennen en kunnen om een bepaalde machine te bedienen. Vaak gaat hij bij zijn klanten langs om de situatie te bekijken. Is er eenmaal een Cosver-medewerker ingeleend, dan komt João nog regelmatig langs om te kijken hoe het gaat.

Offshore-industrie

Het soort producten waaraan Cosver meewerkt is divers: van de productie van kleine metalen artikelen tot bouwkranen of tonnen wegende onderdelen van booreilanden. Cosver is vooral actief in de offshore-industrie.

Een specialisme van Cosver is de machinale verspaning, een vakgebied dat in beweging is. Machines kunnen bedienen is steeds belangrijker geworden, en dat eist technische kennis van medewerkers. Maar ook het  handwerk van de conventionele verspaning blijft een belangrijke tak van het bedrijf.

Trots op de Conquest

De enorme drijvende kraan 'Conquest', geschikt voor bouwprojecten op zee, aan de kust of op eilanden, is één van de megaprojecten waaraan Cosver-personeel heeft meegebouwd. Het vervulde algemeen directeur Diny en technisch directeur João Marcolino da Costa terecht met trots om de Conquest later actief te zien op de rivier de Thames in Londen.

Portugese kwaliteit

Het personeel dat Cosver detacheert spreekt goed Engels en komt voornamelijk uit Portugal. De ervaringen van Cosver met Portugezen zijn uitstekend: zij zijn goed opgeleid en hebben relevante werkervaring. Personeel dat in Nederland niet makkelijk te vinden is, is in Portugal in grotere getalen beschikbaar. Bovendien kent het echtpaar Marcolino da Costa het land goed, waardoor Cosver precies weet waar de beste medewerkers te vinden zijn.

Geen zorgen over contracten

Klanten halen met de bemiddeling van Cosver voor langere of kortere tijd specialisten in huis, voor individuele functies of in grote aantallen, zonder de zorgen van een vast of tijdelijk contract. Cosver draagt zorg voor alle arbeidsrechtelijke en wettelijke verplichtingen: klanten hebben daar geen omkijken naar, en voor het personeel is alles netjes geregeld. De NEN 4400-1 certificering van Cosver toont dat aan.

Medewerkers van Cosver zijn ook op de hoogte van alle eisen rondom veiligheid en gezondheid. Het bedrijf is VCU gecertificeerd. En uiteraard zorgt Cosver voor goede huisvesting van het personeel en het vervoer van en naar de werkplek.

Sociale werkgever

Ook het sociale aspect is belangrijk: medewerkers kunnen altijd binnenlopen voor een praatje en een luisterend oor. Af en toe is er een gezellig etentje voor alle personeelsleden. Voor Cosver houdt het niet op bij mensen aan het werk zetten, benadrukt de directie. Wie goed in zijn vel zit functioneert ook beter. Uiteindelijk profiteren ook de klanten van Cosver daarvan.

Niet alleen de medewerkers maar ook de klanten kunnen op Cosver bouwen. In spoedgevallen levert het bedrijf binnen een of twee werkdagen een gekwalificeerde specialist. “En als een klant heel erg omhoog zit, ga ik desnoods zelf aan de machine staan”, zegt technisch directeur João. Dat geeft wel aan hoe groot de betrokkenheid  van Cosver bij zijn klanten is.

Interview met de onderneming

De onderneming richtte recent zusterbedrijf Costa Verspaning op én verhuisde naar een groter bedrijfspand op industrieterrein De Zompe in Serooskerke (Walcheren). Diny da Costa (directeur) en Dominique Rau (manager algemene zaken) vertellen meer over de bedrijfsontwikkelingen. Selectie Portugese medewerkers “Het is een droomscenario” zegt Diny da Costa, samen met haar man João, oprichter van het detacheringsbedrijf Cosver. “We startten in 2007 op de welbekende zolderkamer met het detacheren van vakkrachten in de metaalbewerking. Bijzonder is dat al onze mensen voornamelijk uit Portugal komen. De technische opleiding van mensen is daar namelijk erg goed; het zijn vakmannen met een hoog arbeidsethos. Bij de selectie letten we behalve op motivatie en technische kennis, op hun niveau Engels. Zes keer per jaar selecteren we in Portugal de juiste krachten. De kandidaten weten vooraf niet dat het selectie interview in het Engels is. Daardoor krijgen we...

Volledig interview »