home » bedrijven » Bouw »

CROONWOLTER&DROS

Logo CROONWOLTER&DROS

Limburglaan 38
5652 AA Eindhoven

Tel. (088) 923 55 55

E-mail: info@croonwolterendros.nl
Website: www.croonwolterendros.nl

Kwaliteitsnorm: Certificaat Co2-bewust, Certificaat Excellent Leerbedrijf, Investors in People

Croonwolter&Dros zijn vanaf april 2016 samen twee bedrijven met een rijke historie die samengaan om een nieuwe toekomst te creëren.

Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. We hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden.

Intelligentie door Technologie

Vanuit het motto ‘Intelligentie door Technologie’ draagt Croonwolter&dros met intelligente technologische elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en automatisering en informatiseringsoplossingen bij aan het duurzaam presteren van haar klanten. Met deze intelligente, zelfdenkende en -lerende systemen worden processen in of van objecten zoals schepen, tunnels, gebouwen en fabrieken efficiënter en effectiever.

Ruime ervaring

Croonwolter&dros komt voort uit de fusie van Croon en Wolter & Dros. Croon was gespecialiseerd in elektrotechniek en automatisering. Wolter & Dros was gespecialiseerd in werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek. Met een rijke historie van 140 jaar Croon en 141 jaar Wolter & Dros zijn de ondernemingen samen goed voor meer dan 280 jaar ervaring in de techniek en opereren nu onder de merknaam Croonwolter&dros.

Met een omzet van 550 miljoen en 3.000 medewerkers is Croonwolter&dros het grootste in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, automatisering en informatisering gespecialiseerde bedrijf van Nederland. Croonwolter&dros is actief in de volgende markten: Utiliteitsbouw, Industrie, Infra en Marine & Offshore en heeft vestigingen in heel Nederland.

Interview met de onderneming

Foto: Patric Vranckx (links) & Thijs van der Veen (rechts) Croonwolter&dros; per 1 januari 2017 is het nieuwe bedrijf ook officieel een feit. De fusie levert de nieuwe ondernemingen nú al voordeel op. Qua leeftijd ontlopen de twee ondernemingen elkaar nauwelijks: het voormalige Wolter & Dros is met 141 jaar net één jaar ouder dan fusiepartner Croon. Inmiddels zijn beide ‘oudjes’ samengegaan, op weg naar een nieuwe, gezamenlijke toekomst. Integrale oplossingen Beide bedrijven kennen een heel andere historie, schetst Thijs van der Veen, regiomanager Industrie. “Zowel Croon als Wolter&Dros groeide uit tot een toonaangevende onderneming binnen zijn branche. Maar waar we allebei in toenemende mate tegenaan liepen, was het feit dat klanten steeds vaker vragen om integrale oplossingen. Ze willen – terecht – ontzorgd worden op zowel elektrotechnisch als werktuigbouwkundig gebied en niet hoeven aankloppen bij meerdere...

Volledig interview »