CUMULUS NEDERLAND B.V.

Korte Beijerd 3a
5431 NP Cuijk

Tel. (0485) 478855
Fax (0485) 478436

E-mail: info@cumulus.nl
Website: www.cumulus.nl

Het belang van de juiste luchtvochtigheid wordt door veel bedrijven en in veel gebouwen onderschat. Als de luchtvochtigheid op peil is, zullen productieprocessen stabieler verlopen, kunnen producten langer en tegen betere kwaliteit bewaard worden en worden uw medewerkers minder snel ziek.

Cumulus is al ruim 20 jaar een vooraanstaand specialist op het gebied van luchtbevochtiging en waterbehandeling. Naast ontwikkeling en productie adviseert Cumulus u hoeveel vocht ingebracht dient te worden in de lucht. Onze adviseurs kiezen samen met u de beste installatie voor uw toepassing. Een koelruimte is immers heel anders dan een museum.

Deze installatie levert en monteert Cumulus uit één hand. Voor de nazorg beschikt Cumulus over een eigenservice afdeling. U wordt compleet ondersteund vanaf de keuze voor de luchtbevochtiging, inclusief waterbehandeling tot en met het onderhoud en het verhelpen van storingen.

Cumulus streeft er naar de meest energiezuinige en duurzame oplossing te bieden. Daarom leveren wij adiabatische bevochtigingtechnologie gebaseerd op een zeer fijne verneveling van water. Deze technologie kan wel tot 75% besparen op conventionele stoombevochtiging. In de Benelux is Cumulus dan ook marktleider.

Toepassingen

Een luchtbevochtiging is noodzakelijk voor een grote diversiteit aan processen en toepassingen. In de bewaring wordt minder vocht onttrokken wordt aan producten. Producten zoals tabak, champignons, vlees en groente zijn langer houdbaar en behouden hun kwaliteit. Hierdoor kan tot wel 25% gewichtsverlies worden voorkomen. Bij hout en papier leidt een te lage luchtvochtigheid er toe dat het hout krom trekt of barst. Een drukker krijgt maatverschillen of het papier vervormt dusdanig dat productie zeer moeizaam wordt. Wil men binnen de houtindustrie het KOMO keurmerk verkrijgen, dan moet de vochthuishouding op peil zijn.

In de industrie wordt bevochtiging veel gebruikt om productie en kwaliteitsproblemen te voorkomen en de output te verhogen. Zaken als statische elektriciteit, gevoeligheid van materialen en processen veroorzaken verstoringen. Een van de markten waar de productiecapaciteit afneemt is de grafische markt bijvoorbeeld als gevolg van het vastlopen van het papier in de persen. Hierdoor kan een productiewinst van soms wel gerealiseerd worden.

Ook voor de mens zelf is bevochtiging belangrijk. Bacteriën verspreiden zich sneller wanneer de luchtvochtigheid onder de 50% zakt. Wanneer de luchtvochtigheid onder de 30% daalt, verspreidt het influenza virus zich 3x zo snel. Onder de 40% krijgt men last van droge ogen (extra vervelend voor lens dragers) en stemverlies. Wat wellicht erger is, is dat de slijmvliezen minder goed functioneren waardoor men vatbaarder is voor virussen en bacteriën.

Producten

Cumulus is een gespecialiseerde producent van een zeer groot aantal adiabatische bevochtigingtechnologieën waaronder perslucht, hogedruk en ultrasoon bevochtiging. Al deze systemen bevochtigen uiterst energiezuinig door het vernevelen van koud water. Hiervoor is wel waterbehandeling vereist. Voor een maximale betrouwbaarheid heeft Cumulus deze volledig geïntegreerd. Het water wordt gezuiverd via een omgekeerde osmose, waardoor de bacteriën en de meeste mineralen uit het water worden verwijderd. De Legionella bacterie kan immers dodelijk zijn wanneer deze verneveld wordt en in de longen terecht komt. Legionellaveiligheid staat dan ook voorop in het ontwerp en gebruik van een Cumulus installatie. We werken daarom volgens de stringente Duitse norm VDI 6022 en we zijn als zodanig gecertificeerd door de TÜV Nord.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!