home » bedrijven » Bouw »

CZL TILBURG B.V.

Logo CZL TILBURG B.V.

Boterberg 30
5047 ST Tilburg
Postbus 10048
5000 JA Tilburg

Tel. (013) 5703370

E-mail: info@czltilburg.nl
Website: www.czltilburg.nl

Aantal medewerkers: 45
Vestigingsjaar: 1987

CZL Tilburg kijkt graag vooruit met nieuwe technieken voor hightech branches

Oppervlaktebehandeling en het repareren van technisch hoogwaardige componenten. Dat is precies waar de kracht ligt van CZL Tilburg. De afzetmarkt van CZL is groot en divers; producten die bewerkt worden verschillen enorm. Dat varieert van fietsbenodigdheden tot onderdelen voor de luchtvaartindustrie. Het bedrijf is groeiend en zoekt nog extra krachten.

Het machinepark van CZL telt zo’n drieduizend vierkante meter. Een team van specialisten werkt met name voor de hightech industrie, dat de meest uiteenlopende precisie-onderdelen bewerkt. Het repareren van machinedelen is tevens een belangrijke tak van sport.

Drie vacatures

Vanuit de filosofie van one-stop-shop heeft CZL-Tilburg ruime ervaring in het slijpen van exotische oppervlakte lagen. Hiervoor is het Tilburgse bedrijf nog op zoek naar een precisie slijper. Een andere medewerker waarnaar CZL regelmatig zoekt, is een allround onderhoudsmonteur die hulpgereedschappen maakt. Ook het plegen van onderhoud aan het gebouw, installaties en machines maken deel uit van de werkzaamheden. Affiniteit met techniek is hier wel een vereiste, want de medewerkers op de afdeling Onderhoud moeten kunnen frezen, draaien, slijpen en lassen. Handen uit de mouwen steken, dat is een allereerste vereiste voor de productiemedewerker die het team van CZL mag komen versterken. Deze medewerker maakt producten bad-gereed en is verantwoordelijk voor het maskeren en oprekken van de onderdelen.

Teams van een man of acht

Het voordeel van het bedienen van een grote markt is dat ook in rustigere tijden altijd voldoende werk is voor de nu 95 personeelsleden van CZL. Zij werken in teams die gemiddeld uit acht man bestaan. Nieuwe werknemers kunnen zodoende terugvallen op collega’s die een flinke dosis kennis op zak hebben. De klantenkring die zij mogen bedienen, bevindt zich naast Nederland in België, Duitsland, Engeland, Italië en Amerika.

Hornet ultra high speed laser

CZL is het soort bedrijf dat nooit lang stil staat en altijd vooruit kijkt. Het bedrijf werkt daarom sinds kort met een vernieuwde technologie binnen het oppervlakte behandelen: de ‘Hornet ultra high speed laserclad-installatie’. De laserclad-laag biedt een goed alternatief voor hardchromen. Bij hardchromen wordt gebruik gemaakt van chroomzuur, iets wat verboden is, maar onder een vrijstelling nog mag worden gebruikt. Het nieuwe systeem werkt niet op basis van chroomzuur en is geschikt voor het aanbrengen van slijtage-, corrosiebestendige- of reparatielagen. Dat gebeurt met nikkel, staal, titaan en kobalt legeringen. De Hornet ultra high speed laserclad installatie is verfijnder dan de vroegere laser clad installaties, die elders gebruikt worden, er is minder materiaal benodigd en de warmte inbreng is beduidend minder.

Meedenken over nieuwe inrichting

Inspelen op nieuwe technieken vindt CZL noodzakelijk, en dat geldt net zo goed voor de behoeften van haar klanten. Bedrijven die hun wensen bij CZL neerleggen, mogen volop meedenken over de opties die op tafel liggen. Directeur Mark Zaal: “En wanneer een klant nog gebruik maakt van een wat ouderwets technologie, denken we graag mee over nieuwe mogelijkheden. We doen zoveel meer dan alleen productie draaien.”