DALCO FOOD B.V.

Logo DALCO FOOD B.V.

Dalco Food Oss
Sweelinckstraat 8
5344 AE Oss

Tel. (0412) 675050

E-mail: info@dalco.nl
Website: www.dalco.nl

Aantal medewerkers: 75
Vestigingsjaar: 1976

Dalco Food Oosterhout
Everdenberg 50
4902 TT Oosterhout

Tel. (0412) 675050

E-mail: info@dalco.nl
Website: www.dalco.nl

Foodpark Landgraaf
Vogelzankweg 245
6374 AC Landgraaf

Tel. (0412) 675050

E-mail: info@dalco.nl
Website: www.dalco.nl

In de afgelopen 40 jaar is Dalco Food uit Oss uitgegroeid van een kleine slagerij tot een producent, met een kleine 100 werknemers. Dalco Food produceert maaltijdcomponenten van vlees en vegetarische grondstoffen.

Met een enorme kennis, meer dan veertig jaar ervaring en een gezonde dosis innovatiedrang bedient het familiebedrijf dagelijks kleine en grote klanten uit binnen- en buitenland. Klanten kennen Dalco Food als een organisatie die in mogelijkheden en oplossingen denk. Waar heel veel mogelijk is. Beter nog: waar bijna niets onmogelijk is!

Convenience producten

Er worden bij Dalco Food wekelijks volop convenience producten geproduceerd van vlees tot vegetarisch of een combinatie daarvan. We zijn de toonaangevende producent van vleesvervangers voor verschillende merken. We sluiten aan op belangrijke landelijke en internationale ontwikkelingen.

Bijvoorbeeld op het gebied van smaak, gebruiksgemak, gezondheid en verantwoordelijkheid. Minder zout, minder vet en minder E-nummers. Voor retailers, food service en branchegenoten is Dalco een professionele partner, die meedenkt en naar oplossingen toewerkt.

In contact met klant en consumentenbehoefte

Dalco Food beschikt over state-of-the-art food productielijnen. Wat we met deze machines kunnen bereiken, zit niet alleen in de machines zelf. Onze technische knowhow en onze focus op consumentbehoeften maakt dat we bekend staan om onze verrassende, onderscheidende en vernieuwende toepassingen.

Productontwikkeling, innovatie of doorontwikkeling gebeurt in nauw overleg met onze klanten. Uiteindelijk is niet alleen het product zelf belangrijk, maar zeker ook de voorwaarden; factoren als flexibiliteit, snelheid, timing, kwaliteit, precisie en betrouwbaarheid.

Kwaliteitscontrole

In alle stappen van het productieproces monitort Dalco Food voortdurend op kwaliteit. De eigen kwaliteitsdienst en externe audits waarborgen zorgvuldig de kwaliteit, die ook tot uiting komt in internationale certificeringen en keurmerken. Bij Dalco geldt: alleen de hoogste norm telt.

De smaakspecialisten weten het uiterste uit de moderne productiemethoden te halen. Niet in de laatste plaats omdat bestaande technieken door Dalco Food verder worden ontwikkeld. Deze innovatiedrang biedt in eigen huis altijd een productieoplossing. Wij zijn HACCP, BRC en IFS gecertificeerd.

Duurzaam ondernemen

Dalco is in zijn productieproces op verschillende plekken inventief met verbruik van grondstoffen en bronnen. Zo kozen we er al 10 jaar geleden voor om de restwarmte die vrijkomt van onze koelcompressoren, te gebruiken om onze kantoren, de kantine en de productieruimte te verwarmen.

In de schoonmaak gebruiken we, onder dezelfde hoge druk, de helft van de hoeveelheid water. Ook in de inkoop kiezen we als het even kan voor gunstige oplossingen voor milieu. Zo zijn de meeste verpakkingen van gerecycled materiaal en nemen wij geen producten op waarin palmolie verwerkt is.

Familiebedrijf met een gezonde positie

Dalco Food is een betrouwbare partner in food service, retail, industrie en branche. Met velen werken we al jaren samen. Gezamenlijk hebben we ideeën ontwikkeld, vondsten gedaan, veranderd en verbeterd, meerwaarde gecreëerd. Voor sommigen ontwikkelen en produceren we enkel het product, voor anderen gaan we door tot aan de verkoop via het schap van de retailer. Dalco zal ook in de toekomst blijven investeren in moderne productiemethoden, kennis van de markt en kwaliteit van onze medewerkers.

Interview met de onderneming

Foto: Marian Wagemakers, directeur bij Dalco Food Ook in Landgraaf heeft Dalco Food een verpakkingslocatie waar enkel vegetarische producten worden verpakt. In Oss ligt de focus traditiegetrouw op vleesproducten. Continuïteit als hoofddoel Met deze nieuwe vestigingen, groeit Dalco Food verder. “Maar groei is geen doel op zich” zegt Marian Wagemakers, directeur. “Continuïteit is het hoofddoel. Voor het bedrijf, maar zeker voor onze medewerkers.” Marian Wagemakers nam de zorg voor Dalco Food in januari 2013 van haar vader over. Samen met Stefan van den Hanenberg, directeur operations, heeft zij de dagelijkse leiding. “De overname is op een natuurlijke manier verlopen. Het lag niet in de lijn der verwachting. Maar je moet ook geen dingen doen omdat ze van je verwacht worden, maar omdat je er bewust voor kiest. Je moet het zelf dragen.” Bewust kiezen Marian Wagemakers kreeg traditionele waarden als loyaliteit en vertrouwen mee van haar...

Volledig interview »