DELTAPATENTS B.V.

Logo DELTAPATENTS B.V.

Fellenoord 370
5611 ZL Eindhoven

Tel. (040) 2938800
Fax (040) 2366708
E-mail: mail@deltapatents.com
Website: www.deltapatents.com

Innovaties optimaal beschermd dankzij DeltaPatents

Je moet er als ondernemer niet aan denken: concurrenten die met jouw innovatieve idee aan de haal gaan. Bescherming van intellectueel eigendom is dan ook belangrijk voor grote en kleine bedrijven die in innovatief opzicht aan de weg timmeren. Het in Eindhoven (en Leiden) gevestigde octrooibureau DeltaPatents helpt bedrijven om hun vindingen te beschermen; niet alleen met octrooiaanvragen, maar ook met gericht advies en trainingen.

Octrooien op Europees en mondiaal niveau

Het begeleiden van bedrijven bij hun octrooiaanvragen is de core business van DeltaPatents. Bedrijven die hun innovaties willen beschermen tegen inbreuken door derde partijen, kunnen daarvoor terecht bij het van oorsprong Eindhovense bureau. Octrooien moeten normaliter in elk land apart op nationaal niveau worden geregeld, maar DeltaPatents stemt de gevolgde route af op de gewenste bescherming. Een lokaal opererend bedrijf kan bijvoorbeeld het meest gebaat zijn met een Nederlands octrooi. Voor international werkende bedrijven kan DeltaPatents een Europees octrooi regelen via het Europees Octrooibureau (EPO) of mondiale bescherming voor in totaal 148 landen via het World Intellectual Property Organisation (WIPO). Een vinding is daarmee optimaal beschermd tegen nabootsen.

Eerlijk advies over alternatieven

Soms is een octrooi een relatief zwaar middel om een bepaalde vinding te beschermen; niet altijd is een octrooi nodig. DeltaPatents onderscheidt zich door het eerlijke advies dat het bureau geeft: soms zijn andere middelen beter geschikt. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een publicatie, of aan het simpelweg geheim houden van een vinding. Soms kan het zelfs verstandig zijn om als bedrijf even ‘niets’ te doen.

MKB: veel innovatie

Op dit moment bedient DeltaPatents meerdere klanten in de regio Eindhoven. Daarbij gaat het vooral om grotere klanten, die het advies en research rond een octrooiaanvraag voor eigen rekening nemen. In toenemende mate richt het bureau zijn pijlen dan ook op innovatieve MKB-bedrijven en Startups; een doelgroep die zeker in de regio Eindhoven, met zijn vele innovatieve bedrijvigheid, ruim vertegenwoordigd is.

Juridische én industriële kennis

De medewerkers van DeltaPatents hebben een grote juridische kennis op het gebied van octrooien. Daarnaast hebben de meesten van hen uitgebreide ervaring binnen industriële concerns als Philips, NXP en ASML. Juist die combinatie stelt hen in staat om voor elke klant te komen tot een optimale oplossing.

Maatwerktrainingen

DeltaPatents onderscheidt zich van zijn concurrenten doordat het bedrijf ook trainingen op het gebied van octrooien aanbiedt: aan bedrijven die zelf hun kennis op octrooigebied willen bijspijkeren, maar ook andere octrooigemachtigden vormen een belangrijke doelgroep. Zij kunnen bij DeltaPatents terecht voor gedegen opleidingen op het gebied van onder meer Europees octrooirecht, intellectueel eigendom en overige wet- en regelgeving op octrooigebied.

Brochures

Protecting your IP