DOMETIC BENELUX B.V.

Ecustraat 3
Postbus 485

4870 AL Etten-Leur

Tel. (076) 5029000
Fax (076) 5029019

E-mail: info@dometic.nl
Website: www.dometic.nl

Dometic Benelux

Hoogwaardige producten voor mobile living

Dometic Benelux ontwikkelt en levert hoogwaardige producten voor een comfortabel mobiel leven. In huis, onderweg en op het werk. Het bedrijf biedt maatwerkoplossingen op het gebied van o.a. klimaattechniek, sanitair en veiligheid. Zowel voor particulieren als bedrijven. 

Aangenaam leven

Een koel drankje op een hete zomerdag, een schoon en opgeruimd huis, een frisse douche of een verwarmde woning in hartje winter. Comfort is een breed begrip en is bovendien erg persoonlijk. Toch gaat comfort voor iedereen om aangenaam leven. Als wereldleider op het gebied van comfort maakt Dometic ons leven zo aangenaam mogelijk. Met hoogwaardige technische en persoonlijke oplossingen. 

Mobiele techniek tot gebouwspecifiek

Comfort eindigt niet bij de voordeur. Ook op het werk en onderweg willen we genieten van oplossingen die ons leven makkelijker maken. Dometic begrijpt dit als geen ander en heeft haar productengamma door de jaren heen uitgebreid van mobiele techniek tot aan gebouwspecifieke oplossingen. Haar innovatieve producten kunnen worden onderverdeeld in de volgende groepen:

 • Koelen: koelboxen, koelkasten, minibars, koelunits
 • Airco’s/verwarming: airco dakunits, complete klimaatsystemen voor geconditioneerd vervoer, koelwaterklimaatsystemen
 • Power & Energy: omvormers, laders, accu’s generatoren
 • Veiligheid: cameramonitorsystemen, alarmsystemen, cruise control, safes
 • Comfortoplossingen: luifels, rolgordijnen, stoelverwarming, stofzuiger
 • Hot & Cooking: ovens, grills, kook-spoelcombinaties, koffiezetapparaten, waterkokers
 • Sanitair: toiletten, pompen, hygiene-accessoires
 • Werkplaatsuitrusting: airco servicestations

Comfort voor bedrijven

Dometic Benelux bedient zowel de consumentenmarkt als bedrijven. Ze is een vertrouwde partner als het gaat om technologisch hoogwaardige producten. Zo ontwikkelt Dometic oplossingen voor mobiele onderzoekscentra, commandowagens van hulpdiensten, vervoerders van medicijnen en de bezorgservice van grotere supermarktketens. Veel bedrijven prijzen bovendien haar uitstekende aftersalesservice.

Comfort op maat

Hoewel iedereen geniet van comfort, kunnen persoonlijke wensen zeer uiteenlopen. Wat voor de één een aangename temperatuur is, kan voor een ander te warm of te koud zijn. Daarom ontwikkelt Dometic oplossingen op basis van klantwensen. Een team van productspecialisten staat klaar om maatwerkproducten af te leveren die geheel aan uw eisen voldoen. Met één vast aanspreekpunt, een groot servicenetwerk en technische ondersteuning, ontzorgt Dometic haar klanten volledig.

Markten

Van oudsher heeft Dometic  -voorheen Electrolux- (met o.a. haar merk WAECO) veel ervaring op het gebied van mobiele techniek. De wereldleider op het gebied van comfort heeft niet voor niets een prominente plaats in aanverwante markten. Zo komt men Dometic veelvuldig tegen in:

 • Camper & Caravan
 • Jacht & Boot
 • Personenenauto’s & Bedrijfswagens
 • Truck
 • Speciale voertuigen
 • Hotel & Zorg
 • Huis, kantoor & horeca
 • Professionele koeling

Duurzaam bedrijf

In de zoektocht naar klantspecifieke oplossingen verliest Dometic Benelux het milieu zeker niet uit het oog. Het bedrijf denkt actief na over duurzaamheidsvraagstukken en handelt er vervolgens ook naar. Zo wordt er in de gehele productlevenscyclus rekening gehouden met het milieu. Van design, tot afvalverwijdering. Haar streven is om een zo klein mogelijk effect op het milieu te hebben. 

Omgevings- en milieubewust

Als omgevingsbewust bedrijf houdt Dometic bovendien rekening met wettelijke vereisten, klantenwensen en (toekomstige) trends. Ook spoort zij zowel werknemers als zakelijke partners aan tot een groter milieubewustzijn. Duurzaamheid uit zich voor Dometic Benelux in duurzame relaties met de omgeving. Deze ontstaan door een positieve bijdrage te leveren aan de gemeenschappen waarin ze actief is.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!