DRAGON PLASTICS B.V.

Verbindingsweg 1
4695 RV St. Maartensdijk

Tel. (0166) 663 831
Fax (0166) 663 713

E-mail: info@dragonplastics.nl
Website: www.dragonplastics.nl

Dragon Plastics

Rotatiegieten is een ambachtelijk proces dat slechts enkele bedrijven beheersen. Dragon Plastics Rotomoulding in St. Maartensdijk is er één van. Deze rotatiegieter is sinds 1985 gespecialiseerd in het maken van kunststof producten van Polyetheen en Polypropeen voor uiteenlopende duurzame toepassingen. Rotatiegieten is geschikt voor productseries van 10 tot 10.000 stuks.

Productvoordelen rotatiegieten

De productvoordelen van kunststof eindproducten of halffabricaten die via rotatiegieten tot stand zijn gekomen, zijn legio. De producten zijn na het rotatiegieten namelijk onder andere:

 1. Spanningsvrij
 2. Slagvast
 3. Naadloos
 4. Recyclebaar
 5. Chemisch resistent
 6. In alle kleuren en vormen leverbaar
 7. In verschillende afmetingen produceerbaar

Productie en certificering volgens Keurmerk UN of UL is mogelijk.

Kunststof producten

Rotatiegieten is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals voor het maken van drijvers, tanks, (landbouw) machines, reddingsboeien, isolatiekasten, gasfleshouders,  speeltoestellen en dubbelwandige producten zoals bierkoelers en bezorgkoffers

Dragon Plastics Rotomoulding produceert voor de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Voor de afzet in Slowakije en Hongarije heeft Dragon een fabriek in Doiny Ohai, Slowakije.  Dragon Plastics Rotomoulding ontwerpt, onderzoekt en test ook zelf nieuwe producttoepassingen. Branches waar rotatiegieten vaak wordt ingezet, om tot het eindproduct te komen, zijn:

 1. Infrastructuur
 2. Logistiek & carrosserie
 3. Weg- en waterbouw
 4. Tuinbouw
 5. Landbouwmechanisatie
 6. Offshore
 7. Recreatie
 8. Design & meubelindustrie

Rotatiegieten

Rotatiegieten is een arbeidsintensief en relatief langdurig proces. Of rotatiegieten ook voor uw producttoepassing geschikt is, bespreekt Dragon Plastics Rotomoulding vooraf. Voor elk product is een maatwerk matrijs nodig. Deze matrijs gaat tien à vijftien jaar mee; u wordt eigenaar van deze mal.

In deze holle mal giet men kunststofpoeder, zoals polyetheen (PE). Dragon Plastics Rotomoulding werkt voor de productie van de maatwerkmallen samen met een modelbouwer, die bij de mal o.a. rekening houdt met krimp. Precisie is essentieel.

De gevulde matrijs met kunststofpoeder draait coaxiaal en wordt al draaiend op een machinearm de oven in geleid. Bij een temperatuur van 240-325°C wordt de PE- of PP-kunststof  vloeibaar. Na het verwarmen, gaat het product naar de koelkamer om uit te harden.

Dragon Plastics produceert volgens LEAN Manufacturing. Dit garandeert een innovatief en optimaal productieproces, waarin de kosten beheersbaar blijven.

Recyclebaar produceren

De producten die Dragon Plastics fabriceert, zijn recyclebaar. Dragon heeft geïnvesteerd in een shredder om eigen kunststof restmateriaal opnieuw te verwerken tot een eindproduct. De shredder is de uitkomst van een innovatieve bedrijfsvoering door Dragon Plastics Rotomoulding. Eerder liep Dragon al voorop bij het PU-inschuimen t.b.v. isolatie; het verwerken van polyetheenschuim in de producten wordt gedaan i.v.m. versteviging en gewichtsbesparing.

Kennis, innovatie en techniek

Kennis, innovatie en techniek zijn de pijlers in de bedrijfsvoering van Dragon Plastics Rotomoulding.

 1. Kennis (zoals produceren volgens Keurmerk)
 2. Innovatie (recyclebaar produceren)
 3. Techniek (productie volgens Lean Manufacturing binnen rotatiegietbedrijf)
Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!