Dumaco

Logo Dumaco

Hunebedstraat 2
5342 LK Oss

Tel. (0412) 617224

E-mail: info@dumaco.nl
Website: www.dumaco.nl

Dumaco Oss: Presteert al ruim 20 jaar op topniveau

Dumaco Oss, voorheen Heurkens & van Veluw, behoort sinds eind 2018 tot de Dumaco Group. Director Operations Jorg Blankers ziet het metaalbewerkingbedrijf uit Oss met ruim 130 medewerkers nog steeds groeien. Hij ziet de toekomst daarom met vertrouwen tegemoet.

Dumaco Oss is gespecialiseerd in het lasersnijden, kanten, lassen en stralen van RVS – staal en aluminium. Het bedrijf biedt klanten een one-stop-shop in RVS-, plaatbewerking en Framebouw. ‘Onze klanten zijn onder andere actief in de foodindustrie, automotive, industriële wasindustrie en machinebouw,’ vertelt Blankers.

Metalen buizen

Prestatiecurve

RVS gaat jarenlang mee, vraagt nauwelijks om onderhoud en is geschikt voor elke toepassing. Bij Dumaco Oss weten ze daar alles van. De prestatiecurve van de afgelopen jaren vertoont een gemiddelde groei van 15 procent per jaar. Daarbij worden kleinere opdrachten niet uit het oog verloren. ‘Wij maken geen verschil tussen kleine of grote orders. De wensen en behoeften van onze klanten staan altijd voorop. Bovendien: een kleine klant kan ooit ook zomaar een grote klant worden,’ aldus Blankers. 

Hoogwaardig

De werkwijze van Dumaco Oss is erop gericht om in korte tijd grote hoeveelheden kwalitatief hoogwaardige producten te leveren. Voor elke type klant is er daarom een team gevormd,  dat optimaal kan inspelen op de wensen van die klant. Blankers licht toe: ‘Wij hebben zes van die teams. Deze bestaan meestal uit zo’n 4 tot 5 personen en de klanten hebben één vast aanspreekpunt binnen dat team. Dat werkt voor beide partijen heel prettig. Op die manier hebben we de doorlooptijden flink weten in te korten. We fungeren dan ook als specialist in toelevering en springen daarmee snel in op de behoefte van onze opdrachtgevers, die zelf liever geen grote voorraden in huis willen.’

 

Lasser

Machinepark

Dumaco Oss beschikt over een uitgebreid en modern machinepark, dat onder meer is voorzien van de nieuwste lasertechnieken. Het bedrijf onderscheidt zich met laser snijden tot zes meter met de nieuwste Fiber lasertechniek die materiaal tot maximaal 25mm wel twee keer zo snel kan snijden dan bij de traditionele CO2-methode. Dit proces verloopt vol automatisch en maakt laser snijden écht razendsnel. 

De technologische ontwikkelingen en automatisering in deze branche gaan razendsnel. Dat zie je bijvoorbeeld aan de steeds geavanceerdere programmatuur voor computers en de opmars van lasrobots en hulprobots.’

Efficiency

Dumaco Oss is thuis is in alle RVS-technieken. ‘We nemen onze klanten al het werk uit handen, waaronder de engineering. Bovendien komen onze grondstoffen van gerenommeerde leveranciers, die ons hun producten binnen één dag kunnen leveren. Men hoeft dus niet te vrezen voor vertraging. In plaats daarvan kunnen klanten uitgaan van een partner die ruim baan geeft aan efficiency, snelheid en kwaliteit,’ zo besluit Blankers.