EMOTRON

Logo EMOTRON

Polakkers 5
5531 NX Bladel
Postbus 132
5530 AC Bladel

Tel. (0497) 389222

E-mail: info@emotron.nl
Website: www.emotron.nl

Elektrische aandrijvingen voor industriële toepassingen

Nederland is een waterrijk land. We tellen veel gemalen, waterproductiebedrijven en waterzuiveringsinstallaties. Al die installaties bevatten elektrische motoren en dus ook aandrijftoepassingen. Die aandrijvingen zijn veelal van Emotron, een technologisch bedrijf in Bladel dat ervoor zorgt dat elektromotoren efficiënt en betrouwbaar draaien.

Frequentieregelaar

Emotron begon in de jaren 70 als spin off van ontwikkelingen bij Philips. Zij ontwikkelden de PWM-frequentieregelaar, een destijds nieuwe aandrijfmethode. Emotron was er vanaf het begin bij en heeft inmiddels een breed assortiment van kleine machine aandrijvingen van 0,25 kiloWatt tot aandrijvingen voor grote industriële installaties tot zo’n 3 MegaWatt. Zij leveren over de hele wereld slimme oplossingen voor zware toepassingen zoals waterbehandeling, materiaaltransport en kranen. Maar denk ook aan aandrijftoepassingen voor pompen, ventilatoren, lopende banden en liften. 

Specialist op maritiem gebied

Emotron is een bekende in de scheepvaart. Hun aandrijftechniek is DNV gecertificeerd en is terug te vinden in boegaandrijvingen, winches, opwindmechanismen van trossen of ankers en in scrubbers die worden gebruikt in rookgas zuiveringsinstallaties. Een actuele ontwikkeling in verband met het terugdringen van milieu verontreinigende gassen op zee. Dit was niet de enige innovatieve oplossing die Emotron voor de maritieme wereld ontwikkelde. Zij ontwikkelden ook een omvormertechniek voor schepen in de haven. Schepen die in de haven liggen laten hun motoren namelijk draaien om de apparatuur aan boord te voorzien van stroom en in werking te houden. Dit verhoogt de uitstoot van milieu onvriendelijke gassen. Daarom mogen schepen steeds minder lang hun verbrandingsmotoren aan laten staan als zij aangemeerd zijn. Emotron ontdekte dat hun aandrijftechniek ook gebruikt kan worden als omvormertechniek van stroom via walvoedingen voor schepen. “Deze omvormingstechniek past goed bij ons aanbod”, zegt algemeen directeur Anton Troost. “We combineren geavanceerde technologie met efficiency. We besteden veel aandacht aan gebruiksgemak en verlaging van (energie)kosten, zodat onze producten toegevoegde waarde bieden.”

Onderhoud en service 24/7

De service afdeling is zo’n beetje de belangrijkste spil in het bedrijf. Emotron staat 24/7 paraat voor haar klanten. Troost: “Onze mensen zijn altijd onderweg voor onderhoud of service. We bieden technische ondersteuning, training, engineering, ingebruikname, voeren reparaties uit en verhelpen storingen. We willen dat onze klanten zo snel mogelijk geholpen zijn, zodat machines nauwelijks stil staan. Flexibel en korte lijnen dus. En op maat gemaakte service- en onderhoudscontracten. Onze service is onze kracht en van grote meerwaarde voor ons succes.” 

Innovaties

Emotron is ook wel bekend onder de naam van moedermaatschappij CG Drives & Automation. Vanuit Bladel werkt het team met zo’n 20 medewerkers die zich voornamelijk bezig houden met verkoop en service. Daarnaast hebben technologie en innovatie een belangrijke focus. Emotron zoekt hierin de samenwerking met andere technologie bedrijven en universiteiten in de regio. “Die zitten er genoeg”, vertelt Troost. “We zitten namelijk in de achtertuin van Brainport Eindhoven. Dat geeft enorm veel potentie voor de toekomst. We kijken uit naar nieuwe samenwerkingen.”  

Interesse?

Ben je op zoek naar samenwerking met een technologie bedrijf in aandrijftoepassingen of heb je vragen over de mogelijkheden van onze producten? Neem gerust contact op!