EUROBRON B.V.

Logo EUROBRON B.V.

Bezoekadres
Mr. F.J. Haarmanweg 63
4538 AN Terneuzen

Correspondentie-adres
Tolweg 92
4561 RK Hulst

Tel. (0115) 694 241

E-mail: eurobron@zeelandnet.nl
Website: www.eurobron.nl/

Altijd droge voeten in een bouwput

Bronbemaling wordt gezien als een noodzakelijk kwaad, is de ervaring van Eurobron BV. Het Zeeuwse bedrijf installeert, onderhoudt en demonteert pompinstallaties. Bronbemaling zie je niet terug in het eindresultaat, of het gebouw zelf. Daarom kiezen opdrachtgevers er soms voor om het achterwege te laten.  Als het verkeerd uitpakt, kost het veel geld. Het is namelijk lastig werken in een bouwput of sleuf die onder water staat.

Steeds meer uitbesteden

De techniek van bronbemaling en het verpompen is in al die jaren niet zo heel veel veranderd, wel besteden opdrachtgevers dit werk steeds meer kompleet uit. Voor Eurobron was dat een reden om in 2014 zelfstandig verder te gaan. Voorheen was de bronbemaling en het pompwerk een onderdeel van aannemingsbedrijf De Bliek en Vos BV.

Bemalen en verpompen als totaal pakket

’s Morgens vroeg op de bouwplaats komen en merken dat ’s nachts de bronbemaling of pompinstallatie is uitgevallen, kwam in het verleden wel eens voor. Dan bleek de stroom uitgevallen of diesel op te zijn: vergeten bij te tanken. Dat gebeurde onbewust, want bronbemaling en het verpompen worden soms niet gezien als een wezenlijk onderdeel van de bouw. Er wordt daarom niet altijd goed naar omgekeken. Dat kon heel vervelend uitpakken: een bouwput vol water, waarin niet gewerkt kan worden of riool vol water omdat er een rioolstop was bezweken. Maar tegenwoordig wordt het bemalen en verpompen van water steeds meer met telefoonmelders uitgevoerd en als totaal pakket uitbesteed. De opdrachtgevers zijn er dan verzekerd dat het goed geregeld wordt. Gaat het onverhoopt toch mis, dan ligt verantwoording bij Eurobron BV.

Zuiveren vervuild grondwater

Bij bemaling kan het ook voorkomen dat het opgepompte water gezuiverd moet worden. Ook daartoe heeft Eurobron alle faciliteiten, zoals olieafscheiders, strippentoren, plaatbeluchters, zandfilters, droge en natte koolstoffilters. Kortom, Eurobron heeft alles in huis voor het beste resultaat. Door zijn schat aan ervaring heeft Eurobron zich ook kunnen specialiseren, onder meer in het zuiveren van vervuild grondwater.

Service 24 uur 365 dagen per jaar

Pompen moeten 24 uur per dag draaien. Maar het blijven machines. Er kan een mankement aan komen. De monteurs van Eurobron zijn dan meestal binnen twee uur ter plekke. Ook midden in de nacht, want via een melder op de pomp kunnen zij worden gewaarschuwd. Zo snel handelen geldt ook voor opdrachten buiten Zeeland: door jarenlange ervaring heeft Eurobron in heel Nederland connecties die in geval van nood kunnen helpen.

Gespecialiseerd in Atex-pompen

In Terneuzen is Eurobron al jarenlang kind aan huis bij  grote chemische bedrijven, want op sommige plants moet er gewerkt worden met Atex-pompen. Die zijn voorzien van speciale motoren, schakelkasten en stekkers. Daardoor kunnen deze Atex-pompen geen explosie veroorzaken.

Verhuurvloot

De verhuurvloot van Eurobron bestaat uit:

  1. Dieselvuilwaterpompen
  2. Elektrische vuilwaterpompen
  3. Atex-vuilwaterpompen
  4. Dieselbronpompen (zuigerpompen)
  5. Elektrische bronpompen (zuigerpompen)
  6. Atex-bronpompen (zuigerpompen)

Bovengenoemde pompen zijn direct beschikbaar van 30 m3/uur t/m 1500 m3/uur. Het bijbehorende leidingenwerk kan worden verzorgd van één meter tot meer dan een kilometer.