FIV B.V.

Transportcentrum 2B, 5835 CT Beugen
Postbus 340, 5430 AH Cuijk

Tel. (0485) 311711
Fax (0485) 311712
E-mail: info@fivbv.nl
Website: www.fivbv.nl

Aantal medewerkers: 29
Vestigingsjaar: 1993

FIV BV is een onderdeel van Aalberts Industries NV, een beursgenoteerde holding, die internationaal actief is op het gebied van industriële producten en systemen met hoogwaardige technologische kennis. De onderneming ontwikkelt oplossingen voor uiteenlopende klantenbehoeften, verdeeld in de groepsactiviteiten Industrial Services en Flow Control.

Binnen Aalberts Industries maakt FIV deel uit van het cluster klein verspanen, een cluster van 4 verspanende bedrijven, die zeer nauw met elkaar samenwerken. Binnen dat cluster worden voor klanten de volgende bewerkingen uitgevoerd: Draaien, Langdraaien, Automaatdraaien, Frezen, Microfrezen, 5-assig frezen, Slijpen, Honen Draad eroderen, Reiniging, ECP, Assemblage.

FIV te Cuijk is met name gespecialiseerd in het vervaardigen van kleine series draai- en freesdelen, aantallen vanaf 1 tot ca. 1.000 stuks, in alle voorkomende materialen, met als specialisatie alle roestvast staal kwaliteiten en duplex materialen.

Door de kleine en zeer flexibele organisatie, de vakkennis van de medewerkers en een up to date machinepark is FIV in staat om haar klanten te voorzien van een hoge productkwaliteit in combinatie met zeer korte levertijden.

Producten en productie

FIV levert aan klanten draaidelen tot rond 500 mm diameter en freesdelen tot 2.000 mm lengte. Het machinepark bestaat uit diverse CNC draaimachines met C-as, Y-as en overnamespindel en uit CNC bewerkingscentra, 3-, 4- en 5-assig.

Daarnaast werkt FIV nauw samen met een toeleverancier in Polen, waar met medeweten van klanten enkele grotere series, onder verantwoording van FIV worden gemaakt. Dit beleid is een aantal jaren geleden ingezet om de capaciteit van de fabriek in Cuijk flexibel te kunnen houden.

Kwaliteitsgarantie

Om de kwaliteit van de geleverde producten te garanderen beschikt FIV over een geklimatiseerde meetkamer, uitgerust met moderne meetinstrumenten, waaronder een Zeiss 3D meetmachine. Tevens hebben onze medewerkers veel ervaring met tracicility, vooral de attractie industrie stelt daar hoge eisen aan. FIV is sinds 1996 ISO 9001-2000 gecertificeerd.

Herkomst van materialen, certificaten, unieke nummering vanaf de start van het productie proces tot en met uitlevering aan de klant. Voor FIV’s medewerkers behoort dat tot de dagelijkse werkzaamheden.

FIV heeft jarenlange ervaring in de volgende markten

  • Voedingsmiddelen
  • Medisch
  • Offshore
  • Attractie
  • Luchtvaart
  • Meet- en regel
  • Machine- en apparatenbouw

Geschiedenis

FIV is in 1995 gestart met 8 medewerkers in Venraij, in 1998 verhuisd naar een nieuw bedrijfspand van 1.100 vierkante meter in Cuijk, met inmiddels 30 medewerkers. In het voorjaar van 2012 is in Cuijk een perceel van 4.500 m2 grond aangekocht van de gemeente Cuijk. Daar op zal een geheel nieuw en modern bedrijfspand komen te staan, met 400 m2 kantoorruimte en 2.000 m2 productieruimte.

Met het nieuwe bedrijfspand en verdere investeringen in mensen en machines ziet FIV de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!