FOKKER TECHNIEK

Logo FOKKER TECHNIEK

Aviolandalaan 31
4631 RP Hoogerheide

Tel. (0164) 618000

E-mail: info@fokkerservices.com
Website: www.fokker.com

Vliegtuig specialist

Fokker Techniek in Hoogerheide/Woensdrecht is een ‘one-stop-shopping’ vliegtuig specialist. In 1955 zijn we begonnen als een onderhoudslocatie van het bedrijf Aviolanda. Inmiddels verlenen we als Fokker Techniek een breed scala aan services voor vliegtuigen en helikopters van commerciële en militaire klanten. 

Onze diensten omvatten o.a. het regulier vliegtuigonderhoud en -reparatie, het componentenonderhoud en -reparatie, engineering activiteiten en hoogwaardige VIP interieur installaties. De combinatie van onze geschiedenis als vliegtuigbouwer en als onafhankelijke, ervaren specialist maakt ons een unieke en waardevolle partner in de industrie.

One-stop-shopping

Wat houdt dit in? Het One-stop-shopping concept refereert naar het brede scala aan activiteiten die we kunnen leveren. Doordat we het meeste zelf of met partners op Woensdrecht uit kunnen voeren wordt een klant ontzorgt. Het bespaart daardoor tevens tijd en geld doordat transporten naar andere bedrijven buiten Fokker Techniek niet nodig zijn. On-site hebben we 5 hangaars, een engineering afdeling en tientallen werkplaatsen (shops, zie specialisatie). 

Vip Completions

Ons paradepaardje is natuurlijk onze Executive Jet/VIP activiteit. In dit segment kunnen we al onze ervaring en expertise kwijt. Beginnend bij design en engineering; de wensen van de klant getoetst met wat kan en mag volgens de luchtvaartwetgeving. Vervolgens een intensief inkoopproces. Parallel gaan de shops allerlei interieur delen maken en bedrading voorbereiden. Als laatste wordt alles ingebouwd en getest in het vliegtuig. 

Alle activiteiten staan in het teken van budget en kwaliteitscontrole met als ultieme doel om een uitstekend product te leveren; de vervulling van de droom van een klant. 

Specialisaties van Fokker Techniek

Bent u geïnteresseerd om te werken in de techniek of bent u op zoek naar een oplossing in uw bedrijf, wellicht spreken de volgende specialisaties uw aan:

  • Plaatwerk werkzaamheden
  • Frees en draaibank werkzaamheden (speedshop)
  • Lascapaciteit (aluminium, roestvrijstaal, titanium) volgens AWS D17 spec
  • Pijpbuig werkzaamheden tot 2,5 inch
  • Composiet reparaties
  • Oppervlaktebehandelingen zoals Chroom-Anodiseren, Cadmeren, Passiveren en spuiten.
  • NDO, Niet-Destructief-Onderzoek (incl. penetrant onderzoek)

Naast bovengenoemde activiteiten zijn we met regelmaat op zoek naar trainees of collega’s op het gebied van Engineering, Logistiek, Werkvoorbereiding en Human Resources.