home » bedrijven » Bouw »

FORMULA AIR B.V.

Bosscheweg 36
5741 SX Beek En Donk

Tel. (0492) 451500
E-mail: info-nl@formula-air.com
Website: www.formula-air.com

Aantal medewerkers: 17

De uitstoot van (fijn)stof op de werkplek is van alle tijden. Nieuw is dat de noodzaak tot bestrijding ervan steeds breder wordt onderkend, zeker nu de EU de wetgeving heeft aangescherpt. Formula Air zet zich al jaren in voor schone werkomgevingen in alle soorten, en is dan ook koploper in het ontwikkelen van efficiënte oplossingen voor industriële ontstoffing.

Industriële ontstoffing

Een gezonde werkplek is voor alle branches van belang. Bedrijven in bijvoorbeeld food, de farmaceutische industrie, agricultuur, zware industrie en chemie, hebben te maken met machines of bedrijfsprocessen die uitstoot van stoffen veroorzaken. Een zo schoon mogelijke lucht levert een positieve bijdrage aan de gezondheid van medewerkers en optimaliseert de productiviteit. Formula Air bekijkt de specifieke situatie en gaat van daaruit aan de slag met een passende oplossing voor industriële ontstoffing.

Ruime ervaring specifiek toegepast

Een standaard oplossing voor industriële ontstoffing is zelden de beste. Juist door specifiek te kijken, kunnen klanten nu en in de toekomst veel winst behalen. De ruime kennis van Formula Air komt hierbij van pas. Met meer dan 25 jaar ervaring in complete installaties, van afzuigkappen en leidingwerk tot ventilatoren, filters en andere componenten, weet het bedrijf als geen ander wat er toe doet in specifieke situaties en omstandigheden.

Verbindend en coördinerend

In de meeste gevallen werkt Formula Air samen met installateurs, engineers of OEM’ers (leveranciers) aan een oplossing voor de eindgebruiker. De specifieke situatie bij die eindgebruiker vormt het uitgangspunt voor het ontwerp van de oplossing. Het gezamenlijk doel, de eindklant verder helpen, staat altijd centraal in de samenwerking. Formula Air zet het uitgebreide netwerk in om verschillende specialisten met elkaar te verbinden en het proces te coördineren.

Van ontwerp naar productie tot oplevering

Niet alleen het uitgebreide netwerk, maar ook de eigen faciliteiten maken de coördinerende rol van Formula Air mogelijk. Formula Air beschikt over ervaren engineers die toekomstgericht en volgens de actuele wettelijke richtlijnen werken. Een 3D-visualisatie geeft eventueel inzicht in het eindresultaat. Doordat de productie in eigen huis blijft, kan er snel geschakeld worden. Formula Air biedt bovendien ondersteuning bij de inmeting en realisatie op locatie.

Lokale partner met Europees netwerk

Formula Air, gevestigd in Beek en Donk,kenmerkt zich als een lokale partner met een Europees netwerk. Het bedrijf is onderdeel van de Formula Air Groep, dat behalve in Nederland vestigingen heeft in België, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Litouwen. De vestiging in Beek en Donk beschikt over een verkoop- en serviceafdeling, engineersafdeling en een eigen, uitgebreide productiefaciliteit. Vanuit het logistiek centrum in Perwez, België, worden meer dan 7000 componenten voor leidingwerk, stofafzuiging en ventilatie uit voorraad geleverd aan klanten in heel Europa. De groep telt in totaal meer dan 135 medewerkers.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!