GALVANITAS B.V.

Minervum 7068a
4817 ZK Breda

Tel. (0162) 454 355

E-mail: office@galvanitas.nl
Website: www.galvanitas.nl

Galvanitas, dan zit je goed! 

Het onderwijs is in beweging. Lesmateriaal wordt steeds meer digitaal aangeboden en computers of tablets worden dagelijks gebruikt. Een actieve en gezonde (zit)houding is belangrijker dan ooit tevoren. Galvanitas beweegt mee en ontwikkelt kwalitatief en ergonomisch verantwoord schoolmeubilair dat aansluit op de veranderende behoeftes van kleuters, schoolkinderen, tieners én studenten.

Voor ieder kind de perfecte stoel

Elke leeftijd heeft zijn eigen vraagbehoefte. Al als je 4 of 5 jaar oud bent, moet je je eigen stoeltje mee kunnen nemen naar het kringgesprek. Op de basisschool heeft het groepsdynamisch onderwijs mede geleid tot de komst van andere meubelconcepten; tafels op één niveau en stoelen met een voetenplank hebben hun intrede gedaan. Het schoolmeubilair voor tieners moet een stootje kunnen hebben. Een beetje rebels zijn op deze leeftijd hoort erbij. Stoere frames worden voorzien van in hoge mate kras- en stootvaste tafelbladen en stoelzittingen. En voor de wat hippere studenten heeft Galvanitas haar designklassiekers uit de jaren 50, 60 en 70 weer teruggehaald, want retro is hot! Kenmerkend voor een goed Galvanitas design? Perfect zittend, veilig en goed gestyled en vanzelfsprekend conform de norm van schoolmeubilair!

School-, Project- en Stadionmeubilair

Galvanitas startte in 1934 met het verchromen en vernikkelen van metalen onderdelen en rond 1938 met de productie van o.a. ziekenhuisbedden en kappersstoelen. Midden jaren 50 werd de basis gelegd voor het merk Galvanitas met de start van de productie van schoolmeubilair. Maar Galvanitas doet meer! Het bedrijf plaatste eind jaren 60 de eerste houten kuipstoeltjes in Feyenoord stadion ‘De Kuip’. Al ruim 40 jaar ontwikkelen zij producten voor de sport- en recreatiesector. Van tribuneplaatsen en VIP- en businessseats tot de inrichting van kleedruimtes en kantines.

De beste van de klas!

Galvanitas is eigenzinnig en gelooft in haar eigen koers. “Als het anders kan, doen wij het ook anders”, zegt Hans Rombouts, manager bij Galvanitas. Het bedrijf zet vooral in op ergonomie en duurzaamheid. Galvanitas heeft een leidende rol in de innovatie van een actieve en gezonde zithouding binnen de onderwijssector, zo blijkt ook uit het feit dat een van haar directieleden voorzitter was van de normalisatiecommissie voor schoolmeubilair. Deze commissie tekende in 2006 voor de totstandkoming van de huidige norm voor schoolmeubilair NEN-EN 1729. Het bevorderen van een gezonde en actieve zithouding voor kinderen en (jong)volwassenen maakt deel uit van de missie van Galvanitas.

Galvanitas en GTE zijn samen één!

Galvanitas wil blijven ontwikkelen. Dit is de reden dat zij in 2015 de handen ineen sloeg met GTE (Global Technical Equipment). GTE ontwikkelt en produceert stalen componenten en heeft een modern uitgeruste productiefaciliteit in Slowakije. Zij verwerken draad, plaat en buis. Deze combinatie zie je niet vaak en maakt het bedrijf uniek. GTE investeert continu in de nieuwste machines en productietechnieken en faciliteert Galvanitas bij de ontwikkeling en productie van haar schoolmeubilair.

Iedereen doet mee

De assemblage gebeurt in Breda. Galvanitas werkt daarin al jaren samen met Stichting Prisma. Prisma realiseert participatie, ontspanning en ontwikkeling voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Bij Galvanitas assisteren Prisma collega’s bij de assemblage van het Galvanitas schoolmeubilair. De extra handjes maken het werk wat lichter. De aanwezigheid van de Prisma collega´s geeft Galvanitas een extra sprankel.

Duurzaam meubilair

Het hout voor de zittingen, rugleuningen en tafelbladen komt uit duurzame bosbouw. Het uitgangspunt van Galvanitas is dat producten lang mee moeten kunnen gaan. Voor minder dat 20 jaar gebruikersgemak doet Galvanitas het niet. Dit betekent dat het meubilair van A-kwaliteit is. Zij zijn hierdoor niet de goedkoopste aanbieder in de markt, maar zijn ook zeker niet de duurste.

Wilt u weten of uw kinderen goed zitten?

We vinden altijd een (maatwerk)oplossing die past bij uw onderwijsinstelling, want iedere school, iedere klas en ieder kind en student is verschillend. Zit een leerling of student wel op de juiste stoel? Galvanitas komt graag bij u langs om de stoelen aan te meten en advies te geven over welke stoel het meest geschikt is.

Volg Galvanitas ook op Instagram

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!

Bedrijven in dezelfde branche