home » bedrijven » Bouw »

GELDOF B.V.

Logo GELDOF B.V.

Kleverskerkseweg 22
Postbus 8120
4330 EC Middelburg

Tel.: 0118- 591 588
Website: www.geldof.org
Email: info@geldof.org

Lovenpolderstraat 14
Postbus 5
4542 ZG Hoek

Tel.: 0115- 441 748

Laat in Zeeland de naam Geldof vallen, dan wordt die onmiddellijk geassocieerd met grondwerk, bestrating en riolering. Dat is geen wonder: Aannemingsbedrijf Geldof BV is 125 jaar geworteld in de Zeeuwse klei. Al die jaren staan vakmanschap, degelijkheid en betrouwbaarheid bij de uitvoering van infrastructurele werkzaamheden centraal bij een van de oudste Zeeuwse bedrijven.

In 1890 begon de overgrootvader van Boudewijn en Hans Geldof het bedrijf met het opvullen van gaten in zandwegen. Vandaag de dag vormen wegen nog altijd het bestaansrecht van dit familiebedrijf. Daardoor heeft Geldof BV door de jaren heen een enorme expertise opgebouwd. De passie voor grond- en waterwerk en de Zeeuwse mentaliteit van werken – wat we doen, doen we goed – zorgen ervoor dat de kwaliteit onomstreden is. Anders houd je het als bedrijf nooit zo lang vol.

Specialisatie: aanbrengen van slijtlagen op asfalt

De zandwegen zijn verdwenen, asfalt is daarvoor in de plaats gekomen. Het bedrijf heeft zich als een van de weinige wegenbouwers in Zeeland gespecialiseerd in het aanbrengen van slijtlagen op asfalt. Slijtlagen aanbrengen bespaart enorm veel kosten: maar liefst 90% ten opzichte van het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag. Een nieuwe slijtlaag verbetert niet alleen de levensduur van het asfalt, maar verhoogt ook de verkeersveiligheid.

Wegen én dijken

Geldof BV heeft een grote bijdrage geleverd aan het herstel van de schade na de inundatie van Walcheren en na de watersnoodramp van 1953. In het kader van de Deltawet zijn inmiddels zijn tientallen kilometers Zeeuwse zeedijken en Scheldedijken verzwaard in het kader van de Deltawet. Geldof BV heeft een hoofdrol gespeeld bij de constructie van de scheepvaartsluizen in Terneuzen en het aanleggen van de veerhaven van Breskens. Een meer recent project is de constructie van de Westerscheldetunnel.

Optimale zorg voor elke opdracht

Zeeuwse gemeenten, waterschappen, Rijkswaterstaat en de provincie, nutsbedrijven, industrie, havenschappen en ook de recreatieve sector (campings) zijn al jarenlang vaste opdrachtgevers. Zij waarderen de hoge kwaliteit, praktische oplossingen en duidelijke communicatie van Aannemingsbedrijf Geldof BV. Onze slogan is niet voor niets: ‘Betrouwbaar sinds 1890’. Maar ook kleine opdrachtgevers, zoals particulieren, krijgen alle service en kwaliteit die van ons mag worden verlangd. Alle klanten scheren we over één kam: ze zijn allemaal belangrijk voor ons. We kennen onze geschiedenis: ook wij zijn met kleine opdrachten begonnen. Geen opdracht is voor Geldof BV te groot of te klein, wij vinden overal een oplossing voor.

Ook verhuur

Geldof BV, dat in Hoek in Zeeuws-Vlaanderen ook een vestiging heeft, verhuurt asfaltzagen en rioolstoppen. Met asfaltzagen kunnen op elk gewenste diepte sleuven in het asfalt worden gezaagd. Rioolstoppen worden gebruikt bij renovatie van rioleringen. Laad- en loscapaciteit kan ook worden gehuurd in de vorm van vrachtwagens.

Onze medewerkers, ons kapitaal

Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Zij garanderen de kwaliteit die we bieden. Met cursussen en interne opleidingen blijft ons personeel op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Medewerkers waar ons bedrijf én onze klanten op kunnen bouwen: sommigen werken al meer dan veertig jaar voor ons. Ze kennen het bedrijf en hun klanten door en door. Hun kennis en het moderne materieel staan garant voor een perfecte uitvoering van al uw opdrachten.

Interview met de onderneming

Slijtlaag verdwenen In 1892 startte de overgrootvader van Hans Geldof een bedrijf. Met een kruiwagen dichtte hij gaten in de weg. Nu, ruim 120 jaar later, heeft dit Zeeuwse bedrijf een enorme expertise opgebouwd op het vlak van de wegenbouw. Geldof ziet het wegennet in zijn provincie in kwaliteit achteruit gaan. “Op veel plaatsen is de slijtlaag helemaal verdwenen. Ik zie ook meer gaten en scheuren in het wegdek. Het zijn tekenen dat er wordt bezuinigd op onderhoud. Op de korte termijn levert dat iets op, op de lange duur komen die kosten als een boemerang terug. Bovendien gaat dit ten koste van de veiligheid van de weggebruiker.” Kosten komen als boemerang terug Geldof vergelijkt de asfaltweg met een kozijn.  “Als je een kozijn niet van tijd tot tijd schildert, gaat het rotten. Uiteindelijk moet het worden vervangen. Dan ben je duurder uit.” En dat geldt ook voor asfalt, aldus Geldof. “Als je er een slijtlaag op laat aanbrengen, kost dat...

Volledig interview »