GEUZE TRANSPORT B.V.

Logo GEUZE TRANSPORT B.V.

Langeweg 19
4697 RE St. Annaland

Tel. (0166) 658010

E-mail: info@geuzetransport.nl
Website: www.geuzetransport.nl

Aantal medewerkers: 35
Vestigingsjaar: 1822

Geuze Transport, de specialist in opslag en vervoer

Of het nu gaat om opslag, overslag of transport. Geuze Transport uit Sint-Annaland ontzorgt partners op het gebied van logistiek. 22 vrachtwagens vervoeren hiervoor wekelijks zeer uiteenlopende producten naar (inter)nationale bestemmingen.

Van klein familiebedrijf tot specialist

Het Zeeuwse familiebedrijf werd in 1822 in Scherpenisse opgericht. In Bergen op Zoom werden voor de plaatselijke winkeliers bestellingen opgehaald. In de daaropvolgende decennia maakte Geuze Transport een sterke groei door. De huidige locatie op Sint Annaland werd betrokken in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Op deze ideale locatie – dichtbij de A4 en tussen de havens van Antwerpen, Rotterdam en Vlissingen – werd een oude fabriek omgetoverd tot een modern bedrijfspand. In de loop der jaren is hier een zesduizend vierkante meter groot complex van opslagruimten ontstaan. Ook telt Geuze Transport inmiddels meer dan twintig trekkende eenheden en is daarmee uitgegroeid tot specialist in opslag en vervoer.

Transport

Geuze Transport is actief in zowel nationaal als internationaal transport. Zo verzorgen wij voornamelijk groepagezendingen naar de Benelux, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje. Wij maken hierbij handig gebruik van ons distributiecentrum door zendingen van diverse opdrachtgevers te verzamelen en in één vracht te combineren. Op deze manier zijn wij in staat om de tarieven voor onze klanten laag te houden. Wij zijn ook gespecialiseerd in het vervoer van losgestort goed voor de agrarische sector zoals: aardappelen, graan, suikerbieten en uien. Dit zijn vaak binnenlandse ritten. Regionaal distribueert Geuze Transport voornamelijk kleinere zendingen. Onze nabijheid maakt dat we snel en flexibel op specifieke klantenwensen kunnen inspelen.

Opslag en voorraadbeheer

Geuze Transport beschikt over een magazijncapaciteit van maar liefst zesduizend vierkante meter, waardoor we u met vele soorten opslag en overslag van dienst kunnen zijn. Wij zetten deze capaciteit in voor groepage en distributie maar ook voor overslag van algemene goederen. En daarnaast verhuren wij ook ruimte aan klanten voor hun voorraadopslag. Ons modern en volledig geautomatiseerde voorraadbeheerssysteem stelt ons in staat om bij klanten in de regio goederen op afroep te bezorgen. We hebben ook de mogelijkheid tot voedselopslag. Onze loodsen zijn namelijk geïsoleerd en ons bedrijf is HACCP-gecertificeerd.

Kwaliteit , veiligheid, betrouwbaarheid

Geuze Transport heeft kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Om de kwaliteit te waarborgen, beschikt ons bedrijf over meerdere certificeringen. Naast ISO 9001:2000 en de hygiënecode HACCP, zijn wij in het bezit van het GMP-certificaat, een kwaliteitsborgingssysteem voor onder meer de voedingsmiddelenindustrie. En al onze chauffeurs zijn in het bezit van het ADR-certificaat. Dit is een vakdiploma voor het vervoeren van (licht)gevaarlijke stoffen. Door tussentijdse rijopleidingen en vakgerichte cursussen te volgen, houden zij hun kennis up-to-date.

Geuze Transport blijft een echt familiebedrijf dat dag en nacht voor u klaar staat. Dat vinden wij niet meer dan vanzelfsprekend. De komende jaren willen wij ons blijven ontwikkelen in de transportbranche om u nóg beter vooruit te helpen!

Interview met de onderneming

Continuïteit voorop “Hetzelfde blijven doen als altijd”, antwoordt Edwin Geuze als hem gevraagd wordt naar de toekomst van het bedrijf. Het is misschien wel die eenvoud waarin het succes van Geuze Transport schuilt. Al dekt ‘eenvoud’ niet helemaal de lading, want volgens Geuze gaat het in eerste instantie wel degelijk om overleven. “En daarna kunnen we zaken beter gaan organiseren en duidelijker communiceren naar personeel en klant.” ‘Hetzelfde doen’ houdt voor Geuze Transport al sinds jaar en dag in dat het zowel nationaal als internationaal verschillende goederen transporteert variërend van bouwmaterialen tot voedingswaren. Daarnaast heeft het bedrijf een flinke opslagcapaciteit waar bedrijven hun bulkgoederen op kunnen slaan. Sterk in de regio Het Thoolse transportbedrijf is met name in de regio erg bekend. Dit heeft er alles mee te maken dat haar meeste en misschien wel grootste klanten van het Zeeuwse eiland komen....

Volledig interview »