GMO Nederland bv

Industrieweg 1F
5527 AJ Hapert
Postbus 74
ZH Hapert

Tel. (0497) 339 710
Fax. (0497) 384 428

E-mail: info@gmonederland.nl
Website: www.gmonederland.nl

GMO Nederland: een fijne partner in metaalbewerking

GMO Nederland in Hapert Nederland is gespecialiseerd in het produceren van mechanische precisieonderdelen voor de meest uiteenlopende toepassingen in diverse industrieën. De directeuren Herwin Jansen en Jeroen Sleddens hebben met GMO Rail echter nog een ijzer in het vuur en zien de toekomst daarom positief tegemoet. 

GMO Nederland, specialist in fijn metaalbewerking, bestaat sinds 1990 en verhuisde in 2000 van de Metaalweg in Hapert naar de Industrieweg 1F in datzelfde dorp. Herwin Jansen (die samen met Jeroen Sleddens de tweekoppige directie vormt) is trots op zijn zeer goed uitgeruste mechanische werkplaats waarin 24 operators werkzaam zijn. In totaal telt het bedrijf 34 werknemers. “Onze hoofdactiviteit is het draai en frezen van machineonderdelen voor de industrie. Dat kunnen onderdelen zijn voor verpakkingsmachines, maar ook voor printers, tabaksmachines, persen, medische apparatuur en ga zo maar door. Daarnaast maken we kernen voor in matrijsdelen, revisieachtige onderdelen en zijn we actief in de gereedschapdelen. We werken in een twee ploegensysteem dat zes dagen per week elf uur per dag voor activiteit zorgt. Nieuw binnen ons bedrijf is een vijf-assig bewerkingscentrum met belaadrobot welke ook in de onbemande uren kan ondersteunen. We werken enkel met machines van het gerenommeerde Japanse merk Okuma en zijn in het bezit van het ISO 2015 waarborgcertificaat.”

Veel vraag

GMO Nederland heeft zichzelf in de loop der jaren een goede positie in de branche verschaft in zowel binnen- als buitenland. Jansen daarover: “Zo hebben we ook een heel aardig klantenbestand in Duitsland opgebouwd.” Door een samenloop van omstandigheden begeeft het bedrijf zich met GMO Rail inmiddels ook in de spoorwegensector. “Met een eigen product nog wel. Die kans kwam op ons pad en daar zijn we op ingesprongen. We maken een kunststof beugel om kabels in het spoor vast te zetten. Het is een nieuwe manier van bevestigen. Er is veel vraag naar, dus dat is een goede zet geweest.”

Maakindustrie

Jansen is ook erg tevreden over Hapert als vestigingsplaats voor zijn bedrijf: “Trek een cirkel van 25 kilometer rond Eindhoven en je hebt precies het hart van de Nederlandse maakindustrie te pakken. Logistiek is het ook een prima locatie want vanuit hier ben je ook zo in Duitsland waar we dus ook veel klanten hebben.”  

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid levert GMO Nederland waar het kan ook een inspanning: “We werken in een geklimatiseerde ruimte waar het door het gebruik van buitenlucht en door groene energie aangedreven ‘airsocks’ altijd 20,5 graden Celsius is.”

Hoogconjunctuur

Wat economische vooruitzichten betreft, constateert Jansen ondanks de huidige hoogconjunctuur toch hier en daar weer wat terughoudendheid: “Ik hoop niet dat dat doorzet. Wij hebben in ieder geval vertrouwen in de toekomst. Door te investeren in twee nieuwe machines zijn we nog flexibeler in de markt en kunnen we nog snellere levertijden realiseren. We zijn ook klaar om te groeien. We mikken op een groei van twintig procent. Daar springen we ook op in door met robotcellen te werken. Want het blijft lastig om aan voldoende technisch geschoold personeel te komen. Om aan de vraag van de markt te voldoen moet je dan wel extra automatiseren. Maar we blijven zoeken naar personeel dat op basis van een vast contract bij ons mooie bedrijf wil werken.”

BBL-leerweg

Binnen het huidige personeelsbestand zijn er vijf werknemers die vanuit de BBL-leerweg bij GMO Nederland zijn blijven hangen. Jansen daarover: “Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Zo leid je in samenwerking met het onderwijs in de regio zelf je technische mensen op. Momenteel hebben we weer vijf scholieren die vier dagen in de week bij ons werken en dan één dag naar school gaan. Dat is een prima samenwerking die voor beide partijen veel perspectief biedt.” 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!