GONDRAND TRAFFIC BV

Logo GONDRAND TRAFFIC BV

Energieweg 4
4791 RN Klundert
Postbus 28
4780 AA Moerdijk

Tel. (0168) 393939
Fax (0168) 393900

E-mail: info.nl@gondrand-logistics.com
Website: www.gondrand-logistics.nl

Aantal medewerkers: 95
Vestigingsjaar: 1986

Gondrand Traffic BV

Specialist in (gekoelde) opslag van verpakte chemicaliën

In de afgelopen 150 jaar heeft Gondrand zich ontwikkeld van een traditionele expediteur tot een leverancier van integrale logistieke oplossingen, met wereldwijd 70 vestigingen. Nieuwe uitdagingen is de logistieke dienstverlener nooit uit de weg gegaan. Zo heeft de vestiging in Moerdijk een goede naam opgebouwd in het opslaan van verpakte chemicaliën, waaronder ook de temperatuur gecontroleerde opslag van chemicaliën. ‘Dat gaat hard, we slaan steeds meer op’, zegt Tom Heesakkers, Business Unit Manager Logistics, ‘daarom zijn we in 2017 gestart met de bouw van een nieuw PGS 15 magazijn.’ 

Het nieuwe PGS 15 magazijn is geschikt voor de opslag van ADR klasse 2, 3, 4, 5.1, 6.1, 8, 9 en zal tevens uitgerust worden met verschillende koelcompartimenten variërend van vijf tot vijftien graden Celsius. Met het oog op de toekomst kan het ca. 17.500m2 grote magazijn nog eens met ca 16.000 m2 uitgebreid worden’.

Er is steeds meer vraag naar opslag van chemicaliën, die zal in de toekomst nog groter worden, verwacht Heesakkers. ‘De productie van chemicaliën verschuift naar andere continenten, waardoor er in Europa meer vraag komt naar opslag. Daarnaast zien we ook door de nieuwe regelgeving de vraag toenemen’. 

Veiligheid voorop

‘Je moet aan strenge eisen voldoen, daardoor zijn er niet veel logistieke bedrijven die deze service willen of kunnen aanbieden. Onze medewerkers krijgen een interne opleiding waarna ze worden getoetst. Daarna mogen ze onder begeleiding aan de slag. Periodiek worden er trainingen gehouden om de kennis en vaardigheden te borgen. Veiligheid staat voorop, daar mag nooit op bezuinigd worden.’

Gondrand biedt klanten nog een service aan: de gekoelde opslag van chemicaliën. Soms noodzakelijk om de houdbaarheid van een product te garanderen of om te voorkomen dat het product te warm wordt en daardoor zou kunnen gaan reageren met alle gevolgen van dien. 

Mensen maken het verschil

Het dagelijkse operationele contact met de klanten wordt door de medewerkers van de Customer Service afdeling onderhouden. Elke klant heeft een vast aanspreekpunt met een back-up. Dit is voor ons de manier om de persoonlijke relatie met de klant te waarborgen. 

IT 

De magazijnen van Gondrand zijn uitgerust met het Warehouse Management Systeem van BluJay. Samen met RF-technologie (barcode scanning) staat dit garant voor een efficiënte orderverwerking. Door verschillende EDI mogelijkheden kunnen we snel en gedegen communicatie met de bestaande systemen van onze klanten opzetten. Daarnaast geeft een webportal onze klanten de mogelijkheid om de orderverwerking realtime te volgen.

Overzicht nieuwbouw Gondrand Traffic BV

  • Certificaten: SQAS, ISO 9001, AEO
  • ADR klasse: 2; 3; 4; 5.1; 6.1; 8; 9
  • Temperatuur gecontroleerde opslag: 5-15 graden Celsius 
  • Capaciteit: ca. 30.000 CP pallets
  • Blussysteem: CO2 en ESFR 
  • ATEX ruimte voor monster name 

Dankzij de kwaliteit van haar logistieke dienstverlening, de focus op veiligheid , het persoonlijke contact met de klanten en moderne IT systemen, is Gondrand Traffic BV uitgegroeid tot een onmisbare schakel in de supply chain van diverse multinationals en bedrijven in het MKB. 

Interview met de onderneming

Gondrand is gespecialiseerd in vervoer over de weg, over zee en door de lucht én in warehousing. Specifiek in Nederland is het bedrijf gespecialiseerd in de opslag van verpakte chemicaliën, vertelt Tom Heesakkers. “De regels in Nederland zijn op dit punt strikt en worden ze voortdurend verder aangescherpt. We hadden ervoor kunnen kiezen om ons huidige, zestien jaar oude pand in Moerdijk te upgraden, maar uiteindelijk bleek het effectiever en toekomstbestendiger om een heel nieuw pand te realiseren.” Hoge normen De bouw van dat nieuwe pand, dat vijf kilometer van de huidige locatie wordt gebouwd, is dit voorjaar van start gegaan; begin 2018 wil Gondrand er zijn intrek in nemen. Bij het ontwerp van het pand speelden meerdere uitgangspunten een rol, schetst Heesakkers. “Om te beginnen voldoen we in het nieuwe pand straks aan de laatste, zogenoemde PGS15-richtlijnen voor de opslag van verpakte gevaarlijke en CMR stoffen, op het gebied van brand-,...

Volledig interview »