GROENLEER METAALRECYCLING B.V.

Logo GROENLEER METAALRECYCLING B.V.

Industrieweg 13
4301 RS Zierikzee

Tel. (0111) 412 598
Fax. (0111) 417 625

E-mail: info@groenleer.com
Website: www.groenleer.com

Groenleer Metaalrecycling

Groenleer Metaalrecycling B.V. zamelt waardevol restafval in zoals oud ijzer en gebruikte metalen. Het bedrijf sorteert en recyclet het verantwoord, snel en flexibel. Zo staat er binnen 24 uur desgevraagd een (nieuwe) container op de stoep en ontvangen klanten binnen een week de opbrengst van het afval.

Al 75 jaar

Groenleer is al 75 jaar een begrip in Zeeland. Leen Groenleer richtte het bedrijf op in 1938. In 2013 nam Marco Sinke het stokje van hem over. Hij had al ruime ervaring in de branche vanuit zijn Kruiningse bedrijf MSK Metaalhandel. Groenleer is ISO gecertificeerd en aangesloten bij de M.R.F. (Metaal Recycling Federatie). Het is een van de grootste schrootboeren in Zeeland.

Marktconforme prijzen

Groenleer Metaalrecycling werkt nauw samen met bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan scheepsbouwers in de haven van Rotterdam of Vlissingen. Voor bedrijven is het van belang om oude materialen zorgvuldig en snel af te voeren. De opbrengsten worden doorberekend in de aanbestedingen. Groenleer weet dat als geen ander en rekent daarom marktconforme prijzen. Bovendien zorgt het voor een snelle financiële afwikkeling. Ook beschikt het bedrijf over eigen transport en containers en over een grote opslagcapaciteit. Het vakbekwame personeel werkt persoonlijk en snel.

Ook voor particulieren

Wat voor metalen verwerkt Groenleer? Roodkoper, Gemengd Roodkoper, Brons, Gemengd Geelkoper, Geelkoper, Aluminium Blank Profiel, Aluminium Gegoten, Aluminium Geslagen, Zink, Roestvrij Staal, Roestvrij Staal Draaisel, Lood, Kabelrestanten, Sloopmotoren, non ferro, hoogwaardige legeringen, accu’s, printplaten en computers. Oud ijzer over? Ook particulieren kunnen bij Groenleer terecht. Alle materialen worden hergebruikt.

Interview met de onderneming

Zelf verantwoordelijk Marco Sinke nam Groenleer Metaalrecycling in juli 2013 over. Bewust stapte hij niet in het bedrijf dat zijn vader heeft opgebouwd, de Sinke Groep. Twee broers van hem deden dat wel. Met de Sinke Groep in Kruiningen werkt hij wel intensief samen, zodat hij een compleet pakket kan aanbieden voor het recyclen van metaal en afval. Groenleer Metaalrecycling werkt voornamelijk voor bedrijven, zoals staalconstructiebedrijven, corporaties en autosloperijen. Marco Sinke: “Ik ben graag verantwoordelijk voor mijn eigen beslissingen. Dat is de vrijheid van zelfstandig ondernemer zijn: je bent zelf verantwoordelijk voor de deals die je sluit. Ik hoef aan niemand wat te vragen en slechts verantwoording af te leggen aan de bank die mij in 2013 financieel ondersteunde bij mijn ondernemersplannen. Met drie broers in dezelfde zaak trok mij minder.” Bijzondere metalen vondsten Op het moment van overname had Marco al ervaring in de metaalrecycling. “Recyclen...

Volledig interview »