GROOT GROOTSGEDRUKT.NL, DE

Logo GROOT GROOTSGEDRUKT.NL, DE

Zuidzijde 131
2977 XE Goudriaan
Postbus 1
2977 ZG Goudriaan

Tel. (0183) 583 333
Fax (0183) 583 305

E-mail: info@grootsgedrukt.nl
Website: www.grootsgedrukt.nl

Van visitekaartje tot megaposter

Van visitekaartje tot megaposter: De Groot - grootsgedrukt.nl uit Goudriaan (nabij Gorinchem) kan overweg met alle soorten drukwerk. Sinds de oprichting in 1965 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste commerciële drukkerijen van Nederland, met meerdere webportalen en (sinds 2000) een eigen hoogwaardige papierlijn: Greatex®.

Familiebedrijf De Groot - grootsgedrukt.nl

De Groot - grootsgedrukt.nl is een echt familiebedrijf: grootvader De Groot startte in 1965 een uitgeverij. Zijn zoon maakte op een gegeven moment de overstap naar het drukken van die uitgaven. Een halve eeuw na de oprichting staat kleinzoon Anton de Groot aan het hoofd van een full service drukkerij met een omvang van 7.000 vierkante meter.

Papier is emotie

De papierconsumptie is de laatste jaren gestaag gedaald. Tegelijkertijd zien steeds meer mensen opnieuw in dat papier ‘emotie’ kan oproepen en zo een belangrijke meerwaarde vervult ten opzichte van digitale communicatie. Zo investeren vooral veel kleinere ondernemers (zzp’ers) nog steeds volop in drukwerk als visitekaartjes, enveloppen, briefpapier en huis aan huis te bezorgen folders; in een tijd waarin consumenten veel aanbiedingen per e-mail ontvangen, vormt papier bij uitstek een onderscheidende factor. Ook de retailbranche maakt nog steeds veel gebruik van papier voor communicatie met de consument (bijvoorbeeld via folders en in store-communicatie). En in onder meer de mode-, automotive- en leisurebranche vormt papier vaak een belangrijke factor in het imago van een bepaald merk en bij het prikkelen van de consument.

Online besteld, snel geleverd

De Groot - grootsgedrukt.nl onderscheidt zich in deze markt op meerdere manieren. Zo is de drukkerij, mede dankzij de mogelijkheid tot online bestellen, uiterst snel met het leveren van drukwerk; zeker in vergelijking met buitenlandse partijen. De Groot - grootsgedrukt.nl heeft een internetportaal (Onlinegedrukt.nl) die klanten in staat stelt om vanachter hun bureau, zonder contactmoment, snel drukwerk te bestellen. Voor grotere klanten met vaak wereldwijde vestigingen ontwikkelt De Groot - grootsgedrukt.nl desgewenst een eigen web based klantportaal, geheel uitgevoerd in de huisstijl van de betreffende klant. Hierdoor kunnen klanten, waar ook ter wereld, eenvoudig online hun drukwerk bestellen en beheren.

Breed assortiment

Van visitekaartje tot bouwtekening, van kalender tot doordrukset: het assortiment van De Groot - grootsgedrukt.nl omvat alle denkbare papierproducten. Ook kan het bedrijf uit de voeten met alle denkbare papierformaten. Zo bestrijkt de drukkerij als een van de weinige partijen in Nederland het hele bereik aan vellen; het bedrijf kan indien nodig afdrukken op het grote 104x144-formaat. Op verzoek verzorgt De Groot - grootsgedrukt.nl ook de opslag en logistieke afhandeling van drukwerk. Ook houdt het bedrijf de minimale voorraad in de gaten, zodat klanten nooit op korte termijn zonder drukwerk komen te zitten.

Eigen papierlijn

Onder de noemer Greatex® heeft De Groot - grootsgedrukt.nl sinds 2000 een eigen papierlijn. Eindklanten kunnen hierdoor altijd rekenen op exact dezelfde, hoge kwaliteit. Bovendien is het papier duurzaam. Zo zijn de envelopvensters gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, met als één van de aandachtsgebieden respect voor mens en natuur, is een beleving die in alle processen van De Groot - grootsgedrukt.nl, maar ook ver daarbuiten voelbaar is. De Groot - grootsgedrukt.nl maakt bewuste keuzes om een goede balans te bereiken tussen mens, aarde en resultaat. Continuïteit, behoorlijk bestuur en eerlijk zaken doen zijn geïntegreerd in het beleid en in de manier van werken. Met het ISO-9001 certificaat wordt continu de kwaliteit getoetst van de bedrijfsvoering.

Milieubelasting beperken

Met respect voor de aarde zijn alle processen zodanig ingericht dat de milieubelasting laag blijft. Onder andere door 98,9% van onze afvalstoffen te recyclen, en het vervoer efficiënt in te plannen. De Groot - grootsgedrukt.nlgebruikt 100% groene windenergie en werkt intern met energiebesparende maatregelen.

Naast een actief milieubeleid, dat zich vertaald in ISO-4001, is De Groot - grootsgedrukt.nl ook FSC- en PEFC- gecertificeerd. Sinds 2012 voldoet het bedrijf aan de richtlijnen van MVO prestatieladder niveau 3 en in 2015 is het Milieubarometer certificaat toegekend. Met de milieubarometer is De Groot - grootsgedrukt.nl getoetst op het naar waarheid invoeren van de milieugegevens, zodat de milieukengetallen kloppen met de werkelijkheid en de CO2-footprint inzichtelijk is. De CO2-footprint laat zien hoeveel CO2-uitstoot per kilogram drukwerk geproduceerd wordt.

CO2-neutraal drukwerk

Om CO2-uitstoot te compenseren werkt De Groot - grootsgedrukt.nl samen met Groenbalans om een duurzaam project te ondersteunen. De Groot - grootsgedrukt.nl helpt mee aan de realisatie van twee windparken aan de westkust van Taiwan.

Kernwaarden

 1. Veelzijdig: van standaard tot exclusief
 2. Eerlijk en duurzaam; oog voor mens en milieu
 3. Met kennis, passie en gedrevenheid

Beloften

 1. Wat u ook wilt drukken, wij drukken het groots
 2. Bij ons krijgt u altijd een passende drukwerkoplossing 
 3. en bestelt u direct bij de bron. Wel zo makkelijk

Groots inspireren

 1. Van standaard tot exclusief
 2. Wij inspireren pro-actief
 3. Altijd een passende drukwerkoplossing

Groots genieten

 1. Medewerkers met passie voor het vak
 2. We bieden veel keus ons aanbod is groots
 3. Ruim 50 jaar kennis en ervaring

Groots gemak

 1. Bestellen bij ons is leuk en gemakkelijk
 2. Klanten worden echt ontzorgd
 3. We zetten ongevraagd een stap extra

Groots gedaan

 1. Van aanvraag tot levering
 2. Eerlijk en met oog voor mens en milieu
 3. We leveren service met een glimlach

Interview met de onderneming

Foto: Wim Everts, directeur De Groot - grootsgedrukt.nl Tegen de trend van de crisisjaren in wist de drukkerij de afgelopen vijf jaar haar omzet bijna te verdubbelen. Tijd voor een nieuw jasje. De vers aangetrokken directeur Wim Everts vertelt over de nieuwe naam, de investeringen die nodig waren en de herpositionering van De Groot drukkerij naar De Groot - grootsgedrukt. Groots gedaan in Goudriaan! “Er lag een geweldige uitdaging. We zijn van klassiek grafisch bedrijf naar een modern print, offset en digitaal mediabedrijf gegroeid. We werkten offline onder de naam De Groot Drukkerij en al het online drukwerk, dat via onze webshop werd besteld, ging via Premere.nl. Steeds vaker waren zowel De Groot Drukkerij als Premere.nl met hetzelfde project gemoeid. Het werd dus tijd om mens, website en webshop bij elkaar te brengen naar één platform. We hebben ons on- en offline productaanbod en onze kennis en expertise gebundeld en gaan nu onder één...

Volledig interview »