GVT GROUP OF LOGISTICS

Gesworenhoekseweg 4
5047 TM Tilburg
Postbus 713
5000 AS Tilburg
Industrieterrein Vossenberg
Tel. (013) 5838585

E-mail: info@gvt.nl
Website: www.gvt.nl

Of het nu om vervoer over de weg, het spoor of het water gaat: GVT Group of Logistics heeft het allemaal in huis. Die veelzijdigheid maakt GVT uniek. De groep beschikt, naast een groot en modern wagenpark voor Benelux distributie, ook over inlandterminals voor schepen, een treinterminal en 150.000 vierkante meter aan logistieke opslagruimtes.

GVT Group of Logistics telt een vloot van driehonderd trekkende voertuigen en er zijn zo’n zeshonderd medewerkers werkzaam. Iedere dag zijn er zes schepen en meerdere treinen voor GVT onderweg. Zo kan de groep iedere klant de snelste, goedkoopste en meest efficiënte logistieke oplossing bieden.

Benelux Distributie

GVT Group of Logistics telt drie bedrijven die gespecialiseerd zijn in Benelux distributie; GVT Transport in Tilburg, Greuter Logistics in Alkmaar en HSL Logistics in Apeldoorn. Om de goederen zo efficiënt mogelijk te kunnen vervoeren vormen zij samen het Lean Logistic Solutions netwerk. Lean Logistic Solutions biedt 24-uurs distributie in de hele Benelux. De goederen worden gedistribueerd vanuit 5 strategisch gelegen distributiecentra in Nederland en België. Door een integraal Transport Management Systeem kan een zending gedurende het hele traject gevolgd worden via tracking & tracing: zo weet de klant altijd precies waar een vracht zich bevindt. Voor het vervoer van de goederen wordt veel gebruik gemaakt van Langere en Zwaardere Vrachtwagencombinaties (LZV's). Dat maakt het transport duurzamer én economischer.

Bezorging aan huis

GVT Home deliveries vormt een geheel nieuwe dienst binnen GVT Group of Logistics. Het is een B2C concept waarbij XL goederen, zoals bruin- en witgoed, bij consumenten thuis worden bezorgd. Niet alleen verzorgt GVT de bezorging aan huis, maar de medewerkers van GVT zorgen desgewenst tevens voor de installatie van de geleverde producten.  Uiteraard is het voor de consument mogelijk om het bestelde product te volgen tot aan de voordeur.

Warehousing & Logistics

GVT beschikt over warehouses in Tilburg, Apeldoorn en Alkmaar, met een totale opslagruimte van 150.000 m2. Het bedrijf biedt allerlei mogelijkheden in Value Added Logistics en Supply Chain Management. GVT beschikt daarbij over alle benodigde certificaten op het gebied van (voedsel)veiligheid en hygiëne.

Vervoer per Binnenvaart

Barge Terminal Tilburg (BTT) maakt containervervoer vanuit de Rotterdamse haven een stuk efficiënter. Vanaf de twee vestigingen op de industrieterreinen Vossenberg en Loven verzorgt Barge Terminal Tilburg (BTT) dagelijks meerdere afvaarten naar Rotterdam en vice versa. BTT fungeert als "Extended Gate" voor de Rotterdamse Zeehaven. De vracht hoeft alleen nog het laatste stuk over de weg af te leggen, waardoor dit een goedkopere en milieuvriendelijkere manier is om lading te vervoeren.

Bovendien maakt de Barge Terminal Tilburg Just in Time-deliveries (JIT) mogelijk, zonder de hoge opslagkosten van de haven in Rotterdam. De vracht kan in Tilburg worden opgeslagen tot hij, precies op het juiste moment, op de plaats van bestemming wordt afgeleverd. De aflevertijden zijn daarbij gegarandeerd.

Spoorvervoer

Railport Brabant is een multifunctionele railterminal, gelegen in Tilburg.

Naast de dagelijkse goederenstroom tussen de Rotterdamse Haven en de Tilburgse logistieke hotspot, maakt Railport Brabant het ook mogelijk goederen verder Europa in te vervoeren. Landen die voor de binnenvaart niet altijd bereikbaar zijn, hebben meestal wel een goede spoorverbinding. Bovendien is vervoer per spoor vaak sneller. Korte doorlooptijden en minder hoge kosten ten opzichte van het relatief dure wegtransport, maken vervoer per rail een goed alternatief.

Intermodal

De grote kracht van GVT Intermodal is het combineren van alle verschillende modaliteiten. GVT Intermodal biedt de perfecte oplossing voor alle “Door to Door” transporten binnen geheel Europa.

Door grote delen van het vervoerstraject via spoor of water af te leggen, worden de nadelen die het wegvervoer met zich meebrengt vermeden. Vertraging door toenemende congestie, stijgende brandstofkosten, stijgende tolkosten en de grote druk op het milieu behoren tot het verleden als u kiest voor de diensten van GVT Intermodal.

Global Solutions

GVT Global Solutions vervult de rol van supply chain organisator en -regisseur. Het brede internationale netwerk stelt GVT Global Solutions in staat om goederen door heel Europa te distribueren. Van zendingen van één pallet tot Full Truck Loads. Als ketenorganisator en –regisseur heeft GVT Global Solutions veel ervaring in de fashion en schoenen branche. Voor de afwikkeling, het transport en de distributie van de modeartikelen werkt GVT Global Solutions nauw samen met exclusieve agentschappen in productielanden als Portugal, Spanje en Italië. Vanuit deze agentschappen worden wekelijks ladingen naar onze distributiecentra vervoerd. Van daaruit worden ze gedistribueerd naar de consument of detaillist. Daar heeft de opdrachtgever dus geen omkijken meer naar!

GVT

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!