home » bedrijven » Bouw »

HEEMBOUW BREDA

Logo HEEMBOUW BREDA

Rudonk 7
4824 AJ Breda

Tel. (076) 548 13 00

E-mail: info@heembouw.nl
Website: www.heembouw.nl

Heembouw

Proactief inspelen op logistieke marktkansen 

De logistieke markt is al tijden booming, met als gevolg dat de bouwgrond op logistieke toplocaties schaars is. Aan de hand van innovatieve tools speelt bouwbedrijf Heembouw uit Breda proactief in op marktkansen en identificeert het bedrijf kansrijke mogelijkheden in West-Brabant en Zeeland.

De economie trekt verder aan, en in het kielzog daarvan groeit de vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed. Vooral de aanhoudende groei van e-commerce is een belangrijke drijver achter die toenemende vraag. Met hun gunstige ligging ten opzichte van het achterland en de havens van Rotterdam en Antwerpen mogen ook de logistieke hotspots West-Brabant en Zeeland zich verheugen in een toenemende belangstelling; de vraag naar warehouses en distributiecentra in de regio is groot. 

Gefundeerd advies

Keerzijde van die groeiende belangstelling is de schaarste aan bouwgrond die hierdoor is ontstaan. Heembouw speelt hierop in door – aan de hand van een geavanceerd Geografisch Informatiesysteem (GIS) en analysetools op basis van big data – voortdurend marktkansen te identificeren. 

Op basis van onderbouwde keuzes ontwikkelt Heembouw vervolgens proactief plannen voor de schaarse logistieke toplocaties, waarna het bedrijf samen met investeerders op zoek gaat naar een passende eindgebruiker. Dankzij de grote vraag is er in 9 van de 10 gevallen nog vóór de oplevering een eindgebruiker gevonden.

Praktijkvoorbeelden

Een fraai voorbeeld van deze werkwijze is te vinden aan de Appelweg in Moerdijk. Daar ontwikkelt en realiseert Heembouw momenteel, in opdracht van logistiek belegger Exeter Property Group, een logistiek DC aan de Appelweg. Op het perceel van 40.000 m2 wordt een gebouw gerealiseerd van in totaal 28.562 m2, waarvan 23.900 m2 in beslag wordt genomen door distributieruimte. 

Een ander voorbeeld is het nieuwe, futuristisch ogende distributiecentrum New Logic III dat Heembouw momenteel realiseert voor Renus Logistics, in opdracht van belegger DOK VAST. Heembouws eigen architectenbureau Habeon Architecten tekende voor het futuristische ontwerp voor het duurzame distributiecentrum. Het pal aan de A58 bij Tilburg gelegen DC kent een fraaie zichtgevel en beschikt dankzij de maximaal energiezuinige uitvoering over het hoogst mogelijke energielabel.

Vraaggestuurde bouw

Uiteraard voert Heembouw ook nog altijd veel projecten op de traditionele, vraaggestuurde wijze, die vooral voor productiegestuurde eindklanten interessant is. Heembouw zoekt de juiste locatie bij de bedrijfsprocessen van de klant en ontwerpt en realiseert vervolgens een gebouw dat maximaal past bij de productieprocessen. 

Proactief gebouwbeheer 

Regelmatig zoekt Heembouw ook de samenwerking op met ketenpartners van buiten de branche. Dat levert concrete innovaties op, zoals een app voor gebouwbeheer. Niet alleen vindt de klant hier alle gebouwdocumenten in één digitaal opleverdossier, dankzij Internet of Things-toepassingen krijgt de eindgebruiker via de app ook allerlei relevante informatie over zijn pand. Dankzij het realtime inzicht in de onderhoudsbehoeftes van een gebouw, kan de eindgebruiker hier snel en proactief op inspelen. 

Commercieel manager 

Recent breidde Heembouw zijn commerciële team voor de regio Zuid-Nederland uit; naast Job Kuijpers is Toni Collens aangesteld als nieuwe commercieel manager. Hij zal zich exclusief bezig gaan houden met West-Brabant en Zeeland en de grote bouwpotentie in die regio. 

Interview met de onderneming

Ondernemers die kiezen voor een nieuw bedrijfspand, doen dat doorgaans vanuit de gedachte dat ze er jaren naar tevredenheid kunnen werken. Tegelijkertijd gaan ze daarbij nog wel eens voorbij aan de vraag of de beoogde locatie ook daadwerkelijk het beste aansluit op de specifieke wensen en behoeften van het bedrijf. Heembouw draait de zaken daarom om, schetst Job Kuijpers. “Vaak wordt op basis van de beoogde locatie een gebouwontwerp gemaakt. Wij zoeken de juiste locatie bij de bedrijfsprocessen van de klant. Elk bouwtraject begint bij ons met een uitgebreide scan. Hoe zitten de bedrijfsprocessen in elkaar? Hoe zijn de goederenstromen? Waar wonen de medewerkers? Aan welke vergunningseisen moet een nieuw pand voldoen? Welke wijzigingen zijn hierin op de lange termijn te verwachten? Allemaal zaken die een rol spelen bij het bepalen van de strategisch meest geschikte locatie.” Kostenanalyse Uit deze scan rolt een lijst met meest geschikte locaties. Op basis van de...

Volledig interview »