home » bedrijven » Bouw »

HEES B.V., ELEKTROTECHNIEK VAN

Logo HEES B.V., ELEKTROTECHNIEK VAN

Jules Verneweg 41
5015 BG Tilburg
Postbus 4089
5004 JB Tilburg

Tel. (013) 5433375

E-mail: info@vanhees.com
Website: www.vanhees.com

Aantal medewerkers: 60
Vestigingsjaar: 1960

Van Hees Elektrotechniek & ICT

Dynamisch bedrijf met zorg en aandacht voor project en werknemer

Van Hees Elektrotechniek ontwerpt, installeert en onderhoudt al vijftig jaar elektrotechnische installaties binnen de takken utiliteitsbouw, woningbouw en service & onderhoud. Tot en met het onderhoud blijft het Tilburgse bedrijf betrokken bij het project. Zorg voor het werk en voor elkaar gaan hand in hand. 

Voor de AaBe fabriek in Tilburg, met een winkelvloeroppervlak van bijna 28.000 vierkante meter, realiseerde Van Hees de elektrotechnische installatie van de winkels. Naast de detailhandel en woningbouw voert het Elektrotechniekbedrijf een groot deel van haar projecten binnen de utiliteitsbouw uit bij zorginstellingen. Directeur Michiel Gersjes vertelt:

“Wij komen bijvoorbeeld over de vloer binnen de woonomgeving van ouderen, geestelijk gehandicapten of mensen die zijn opgenomen in een kliniek. Van Hees Elektrotechniek is een maatschappelijk betrokken bedrijf dat hun werkwijze dan ook goed afstemt op de locatie waar wordt gewerkt.” 

Automatisch energie besparen

Rekening houden met duurzaamheid is één ding, maar Van Hees adviseert ook over het gebruik van de gerealiseerde gebouwbeheerssystemen. Ook na het afronden van een project. Van Hees realiseert de verlichting op zo’n manier dat slechts tien procent van de capaciteit wordt verbruikt zonder de veiligheid te beperken, denk bijvoorbeeld aan een parkeergarage. Zodra de bewegingssensoren een voetganger of auto opmerken, brandt de verlichting op volle sterkte. Deze eenvoudige toepassing is slechts één van de vele mogelijkheden om op een eenvoudige, niet kostbare manier energie te besparen. Oplossingen van eenvoudig tot zeer geavanceerd behoren tot het aanbod en bieden de klant veel voordelen. 

Kwaliteiten bundelen

Het realiseren van elektrotechnische installaties gebeurt altijd vanuit een vast team, dat bestaat uit een chef monteur, een projectleider en een aantal monteurs. Gersjes zegt hierover:

“De samenstelling van zo’n team luistert nauw. Van Hees kijkt naar de persoonlijke kwaliteiten van de medewerkers, om zo de juiste mensen te selecteren die perfect aansluiten bij het project.” 

Kennis delen

Met 85 mensen in vaste dienst heeft Van Hees een stevig team om op terug te vallen. Dit team zet het bedrijf veelal in op plaatsen in de regio Brabant, maar ook daarbuiten. Ieder schooljaar komen zo’n twaalf studenten het team versterken. Die leerlingen volgen de bbl- of bol- opleiding. Van Hees leidt hen graag op, want in de meeste gevallen blijven zij onderdeel van het team na het afronden van hun studie. 

Werkplek voor iedereen

Van Hees is ook het bedrijf waar twee zij-instromers alsnog hun plek wisten te vinden. Vanuit de gemeente Tilburg kwamen zij bij het elektrotechniekbedrijf terecht. Daarnaast biedt Van Hees ook een werkplek voor werknemers die na de pensioengerechtigde leeftijd werkzaam willen blijven binnen het bedrijf. De krachten blijven veelal voor 24 uur per week werkzaam, om hun jarenlange ervaring en kennis over te brengen op de jongere generatie. Het intern opleiden van deze mensen, is iets waar ze ook na hun pensioenleeftijd veel plezier uithalen. Gersjes daarover:

“Deze werknemers zijn voor ons extra waardevol. Ze weten hoe belangrijk veiligheid voor ons bedrijf is. Dit kunnen ze heel goed overbrengen op de jongere generatie. Neem nooit te weinig tijd voor een instructie, zeggen we altijd. Veiligheid is absoluut prioriteit nummer één bij ons.”

Specialisten

Naast de projectteams beschikt Van Hees over specialisten die op alle belangrijke gebieden ingezet kunnen worden. Alles disciplines voert het bedrijf in eigen beheer uit. Of het nu gaat over inbraak- of brandbeveiliging, cameratoezicht, toegangscontrole, data- glasvezel- of wifi-netwerken; Van Hees heeft eigen specialisten in dienst die vanuit de afdeling service en onderhoud 24 uur per dag voor klanten klaarstaan. 

Wilt u meer lezen over Van Hees over wie ze zijn en wat zij doen? Bekijk dan snel het online magazine boordevol informatie!