HELMOND PRECISIE B.V.

Logo HELMOND PRECISIE B.V.

Grasbeemd 7
5705 DE Helmond
Postbus 419
5700 AK Helmond

Tel. (0492) 539885
Fax (0492) 527305

E-mail: info@helmond-precisie.nl
Website: www.helmond-precisie.nl
Vestigingsjaar: 1978
Aantal medewerkers: 15

Wilt u een product rond laten slijpen? Uiterst nauwkeurig en exact op maat? Helmond Precisie zorgt ervoor dat uw product precies de juiste afmetingen krijgt. Het familiebedrijf is specialist in centerloos slijpen en doet dat voor tal van opdrachtgevers. Of het nu gaat om toepassingen voor elektromotoren, schokdempers of rescue equipment.

Centerloos slijpen: rond op maat

Centerloos slijpen biedt uitkomst wanneer u een product rond wilt laten slijpen. Twee schijven vormen de basis, waarbij de regelschijf het product laat draaien en de slijpsteen het product op maat maakt. De afstand tussen beide schijven bepaalt de diameter van het product. Bovendien kunt u met centerloos slijpen kiezen uit twee technieken: doorvoerslijpen of insteekslijpen.

Doorvoerslijpen voor cilindervormen

Gaat het om een cilindervormig product? Dan is doorvoerslijpen de juiste techniek. De regelschijf staat voortdurend in dezelfde hoek ten opzichte van de draaischijf, waardoor het product relatief snel langs de schijven kan. Die eigenschap maakt doorvoerslijpen zeer geschikt voor zowel enkel stuks als grotere series.

Insteekslijpen voor meerdere diameters

Insteekslijpen komt van pas wanneer u uw product wilt voorzien van meerdere diameters of vormen. De twee schijven staan op dezelfde hoogte, waarna een slede de schijven naar elkaar laat bewegen. Zo ontstaat telkens de gewenste diameter voor het product, dat bij insteekslijpen meestal handmatig tussen de schijven wordt gelegd.

Nauwkeurig en flexibel

Centerloos slijpen kent geen inspantijden. Dat bespaart tijd en zorgt voor een hoge productiviteit. Daarnaast zijn de insteltijden kort, wat de techniek erg flexibel maakt. Bovendien verloopt centerloos slijpen zeer nauwkeurig.

Meer dan slijpen alleen

Helmond Precisie bestaat sinds 1978. Die jarenlange ervaring zorgt er inmiddels voor dat klanten voor vrijwel elke vraag bij het bedrijf kunnen aankloppen. Of het nu gaat om slijpen volgens een tekening of om een product ‘vanaf nul’. Helmond Precisie is naast slijpen thuis in draaiwerk en harden en kan u volledig ontzorgen.

Adviseren en meedenken

Hoewel Helmond Precisie zelf geen eigen producten ontwikkelt, stelt het team zich graag proactief op. Adviseren en meedenken: voor Helmond Precisie is het niet meer dan vanzelfsprekend. Bovendien legt het bedrijf de eigen lat hoog, wat wel blijkt uit de vele certificeringen en controlemethodieken.

Centerloos slijpen is een vak apart. Een vak dat Helmond Precisie tot op de duizendste millimeter nauwkeurig beheerst.