HENDRIKS VAN BERGEN & SMULDERS B.V.

Kloosterstraat 2
5351 ER Berghem
Postbus 252
5340 AG Oss

Tel. (0412) 646074

E-mail: info@hbs-acc.nl
Website: www.hbs-acc.nl

Aantal medewerkers: 20
Vestigingsjaar: 2007

Accountancy, advies en administratie met een persoonlijke touch

Een laagdrempelig accountants- en advieskantoor met oog voor de mens áchter de klant: dat is waar Hendriks van Bergen & Smulders voor staat. Het in de gemeente Oss gevestigde kantoor staat zijn klanten bij met gericht, persoonlijk advies.

Kunnen jullie de accountantscontrole uitvoeren? Kan ik mijn loonadministratie aan jullie uitbesteden? Kunnen jullie mijn jaarrekening maken? Met deze en tal van andere vragen van financiële en fiscaal-juridische aard kloppen uiteenlopende klanten aan bij Hendriks van Bergen & Smulders. Het accountantskantoor ontzorgt zijn klanten – van eenmanszaken tot grote bedrijven met meer dan 250 medewerkers – met diensten op het gebied van accountancy, fiscaal en juridisch advies en (loon)administratie.

Breed dienstenpakket Hendriks van Bergen & Smulders

Hendriks van Bergen & Smulders biedt een breed pakket aan diensten op financieel en fiscaal-juridisch gebied.

  • Hendriks van Bergen & Smulders beschikt over een AFM-vergunning, wat betekent dat het kantoor bevoegd is om accountantscontroles uit te voeren bij middelgrote en grotere bedrijven. Voordeel daarbij zijn de korte lijnen en direct contact met de verantwoordelijken die Hendriks van Bergen & Smulders doorgaans kan bieden. Door een grotere efficiency ten opzichte van grotere, landelijk opererende accountantskantoren, zijn wij in staat tegen concurrerende prijzen te werken. Het kantoor staat klanten verder bij met alle vragen op financieel gebied: van technische zaken en prognoses tot beleidsvraagstukken en jaarverslagen.
  • Elke ondernemer betaalt verplicht belasting. De fiscaal adviseurs van Hendriks van Bergen & Smulders ondersteunen klanten bij het juist afwikkelen van hun belastingzaken, zonder daarbij de specifieke omstandigheden en de belangen van de betreffende ondernemer uit het oog te verliezen. Uiteraard geven de adviseurs gevraagd en ongevraagd advies van de wijzigingen die plaats vinden in fiscale wet- en regelgeving.
  • Groei, nieuwe bedrijfsactiviteiten, bedrijfsbeëindiging: op al dit soort momenten komen wettelijke rechten en plichten om de hoek kijken. Ook voor juridisch advies zijn klanten bij Hendriks van Bergen & Smulders aan het juiste adres. Daarnaast kunnen ze bij het bureau terecht voor advies over andere strategische ondernemersvragen die misschien niet direct financieel van aard zijn, maar die toch in financieel opzicht kunnen doorwerken. Bijvoorbeeld over exporteren naar het buitenland of over het inzetten van flexwerkers.
  • Ten slotte kan Hendriks van Bergen & Smulders bedrijven de gehele (loon)administratie uit handen nemen. Dankzij de koppeling van de administratie met een geïntegreerd HRM-systeem kan het kantoor ook alle administratie rondom zaken als ziekte en verzuim verzorgen. Het is dan niet meer nodig om per medewerker een apart dossier aan te leggen en bij te houden.

Persoonlijke benadering

Onderscheidend aan Hendriks van Bergen & Smulders is de persoonlijke benadering. Hendriks van Bergen & Smulders wil zijn klanten écht leren kennen. Veel ontwikkelingen rond het bedrijf en in de persoonlijke sfeer werken namelijk op fiscaal vlak door. Van de gezinssamenstelling tot opvolgingskwesties, van een in het bedrijf meewerkende partner tot de vestigingsplek van het bedrijf: het zijn slechts enkele voorbeelden van zaken die in fiscaal opzicht van belang kunnen zijn. Met de digitale verwerking kan je ook nog altijd met actuele cijfers communiceren en pro actief gaan adviseren.

Vast aanspreekpunt

Klanten hebben, ongeacht de omvang van hun bedrijf, altijd één vast aanspreekpunt binnen het bureau. Ook kunnen klanten altijd binnenlopen in het kantoorgebouw, waar een vriendelijke dame u van harte welkom heet. Afspraken worden verder altijd zó ingepland, dat ze het beste passen in de agenda van de klant – desgewenst óók ’s avonds of in het weekend. Ook krijgen klanten het mobiele nummer van hun accountant of adviseur, zodat ze op vragen altijd snel antwoord krijgen.

Lezingen door Hendriks van Bergen & Smulders

Hendriks van Bergen & Smulders houdt zijn klanten voortdurend op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de diverse branches. Eén keer per jaar organiseert het kantoor een lezing door een aansprekende gastspreker over een actueel onderwerp. Ook als zich in een bepaalde branche specifieke ontwikkelingen voordoen, brengt Hendriks van Bergen & Smulders klanten daarvan op de hoogte tijdens laagdrempelige bijeenkomsten. Ook kunnen klanten zich gratis abonneren op de ‘HBS-app’, zodat ze relevante nieuwsitems vanzelf binnen krijgen op hun smartphone.

Spreekuur

Elke maandag kunnen ondernemers met vragen terecht op het spreekuur (van 17.30 tot 20.00 uur) voor advies. Het spreekuur van maximaal 30 minuten per afspraak is gratis, vrijblijvend en toegankelijk voor iedereen. Wel dienen geïnteresseerden eerst een afspraak te maken via de website.

Regionale binding Hendriks van Bergen & Smulders

In hoeverre zijn jullie verbonden met de regio?

Ons bedrijf is gevestigd in de gemeente Oss en heeft zijn klanten in een regio rondom Oss, maar ook rondom Den Bosch en Uden. Onze werknemers wonen ook allemaal in dit gebied en wij betrokken bij lokale activiteiten, zoals ondernemersverenigingen.

Wat betekent de regio (Noordoost-Brabant) voor het succes/ de sterkte van jullie organisatie?

De enorme bedrijvigheid en gedrevenheid van ondernemers in het gebied Noodoost-Brabant maakt het zo interessant om in dit gebied een accountants- en belastingadvieskantoor te hebben. Werken met ondernemers die een no nonsens beleid kennen, maar wel willen overleven en hun grenzen verleggen, dat inspireert ons om daar dagelijks mee bezig te zijn.

Werken jullie samen met organisatie uit de regio waar jullie actief zijn? Zo ja; kunt u hier een concreet voorbeeld van geven? En waarom werkt die samenwerking zo goed?

Nee, niet specifiek. Wij zijn wel actief bij ondersteuning van verenigingen en stichtingen en zijn actief bij de TIBO, een belangenvereniging voor ondernemers uit groot Oss, waarbij er wordt geparticipeerd in het bestuur. De TIBO heeft een actieve rol in de begeleiding naar de kracht van Oss, een initiatief om meer bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen en te behouden, vooral in samenwerking met bedrijven uit de regio.

Wilt u meer informatie over Hendriks van Bergen & Smulders? Kijk dan op de website.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!