HEURKENS & VAN VELUW B.V.

Logo HEURKENS & VAN VELUW B.V.

Hunebedstraat 2
5342 LK Oss

Tel. (0412) 617224

E-mail: info@heurkens-veluw.nl
Website: www.heurkens-veluw.nl

Aantal medewerkers: 90
Vestigingsjaar: 1998

RVS gaat jarenlang mee, vraagt nauwelijks om onderhoud en is geschikt voor elke toepassing. Bij Heurkens & van Veluw weten we daar alles van. We zijn specialist in RVS plaat- en constructiewerk en willen daar simpelweg de beste in zijn. Dat is een pittige ambitie, al lopen we daar niet voor weg. U wilt op onze producten kunnen vertrouwen. Dus leggen we de eisen die u stelt ook op aan onszelf.

Razendsnel laser snijden

Heurkens & van Veluw is gevestigd in Oss. We beschikken over een uitgebreid en modern machinepark, dat onder meer is voorzien van de nieuwste lasertechnieken. Zo onderscheiden we ons met laser snijden tot zes meter. Het proces verloopt vol automatisch en maakt laser snijden écht razendsnel. Wij beschikken vanaf juli 2014 over de nieuwste Fiber laser techniek waarbij wij materiaal tot 6 mm wel 2 keer zo snel kunnen snijden dan bij de traditionele CO2 lasertechniek. 

Veelzijdig RVS plaat- en constructiewerk

Heurkens & van Veluw werkt veel voor de foodindustrie. Ook passen we onze kennis van RVS plaat- en constructiewerk toe in de farmacie en automotive branche. Steeds meer van onze klanten zijn OEM-leveranciers, met een eigen eindproduct. Ze hebben veel in eigen huis, maar laten de productie en assemblage over aan anderen. Een ontwikkeling waar onze processen voor RVS plaat- en constructiewerk naadloos op zijn afgestemd.

Korte doorlooptijden

Ons bedrijf heeft een platte organisatie. We werken niet met afdelingen met ieder een eigen chef, maar met groepen die alle disciplines voor de klant afhandelen waardoor de communicatie met de klant optimaal is. Op die manier hebben we de doorlooptijden flink weten in te korten. We fungeren dan ook als specialist in toelevering en springen daarmee snel in op de behoefte van onze opdrachtgevers, die zelf liever geen grote voorraden in huis willen.

RVS maatwerk vraagt om specialisten

Hoewel we grote aantallen wel aankunnen, richten we ons met RVS maatwerk bewust op kleinere aantallen en enkelstuks. Voor dat RVS maatwerk hebben we specialisten in huis. Net als hun collega’s staan zij garant voor vakwerk, op basis van een ruime ervaring. Bovendien werken we volgens de hoogste standaarden, waaronder ISO 9001 en de NEN 3834. En dacht u dat we alleen industriële toepassingen maken? Lees dan meer over onze rol voor bijvoorbeeld dit kunstwerk.  

Thuis in alle RVS technieken

Kiest u voor Heurkens & van Veluw, dan kiest u voor een bedrijf dat thuis is in alle RVS technieken. We nemen u al het werk uit handen, waaronder de engineering. Bovendien komen onze grondstoffen van gerenommeerde leveranciers, die ons hun producten binnen één dag kunnen leveren. U hoeft dus niet te vrezen voor vertraging. In plaats daarvan kunt u uitgaan van een partner die ruim baan geeft aan efficiency, snelheid en kwaliteit.

Interview met de onderneming

‘Jezelf blijven uitdagen’ “Het zijn mensen die weten dat je altijd vooruit moet kijken, die zichzelf blijven uitdagen om stappen te zetten. En je moet een positieve inslag hebben. Dus vooral kijken naar wat goed is gegaan en niet vervallen in wat er niet is gelukt. Voor mij is dat laatste een belangrijke uitdaging, want in onze branche worden maar zelden schouderklopjes uitgedeeld.” Van voedingsbranche naar lasrobots Xander Smit is een techneut; gek op metaal. Geen wonder dat hij in die branche terechtkwam. Eerst in de voedingsbranche, belast met piping en procesinstallaties. Sinds 12½ jaar maakt hij deel uit van Heurkens & Van Veluw. “Binnen het bedrijf heb ik veel innovaties mee mogen maken. Het begon met programmeren van de eerste lasrobots en het maken van mallen. Toen de robots levensvatbaar waren, kreeg ik de leiding over de gehele productieafdeling. Mooie uitdagingen. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen heb ik...

Volledig interview »