HEUVELING METAAL B.V.

Logo HEUVELING METAAL B.V.

Hofstede 16
5541 Reusel

Tel: (0497) 381881

E-mail: info@heuvelingmetaal.nl
Website: www.heuvelingmetaal.nl

Jongeren enthousiast over conventionele draai- en freeswerk

Om 07.00 uur ’s ochtends kwam de mail binnen. Om 10.00 uur lag de vervangende aandrijfas bij de Heuveling Metaal is al 40 jaar toeleverancier van alle denkbare onderdelen voor machines. Zij draaien, frezen en kotteren metaalproducten, zoals aandrijfassen, rollen, buizen, blokken en nog veel meer. 

Defecte onderdelen moeten snel vervangen worden om stilstand van een machine zo kort mogelijk te houden. Dat betekent vaak, vandaag bestellen, morgen in huis. En soms dus zelfs sneller.

Nieuwbouw en nieuwe machines

Ook al produceren ze bij Heuveling Metaal vaak enkelstuks, het bedrijf groeide toch uit zijn jasje. In augustus 2019 verhuisden zij van Bladel naar een nieuwbouw pand in Reusel. “Het was tijd om door te groeien, met nieuwe machines, waaronder twee TMT freesbanken. We zijn heel blij met onze investering in deze bewerkingscentra. Op deze nieuwe locatie hebben we de mogelijkheden en kunnen we het pand zo inrichten dat het productieproces efficiënter verloopt en we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn”, vertelt eigenaresse Bianca Wouters. Zij nam het bedrijf over van haar vader, eerst samen met haar broer en sinds januari 2019 is Heuveling Metaal van Bianca en haar man. Haar vader startte het bedrijf ooit met één man personeel. Inmiddels zijn ze met 14 mensen en staan er regelmatig vacatures open.

Vandaag bestellen, morgen in huis

“We zijn altijd op zoek naar nieuw personeel en vooral naar jongeren. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 45 jaar. Het zou mooi zijn als we de jeugd warm kunnen maken voor techniek. We hebben nu een leerling van 18 jaar. Hij doet de opleiding via Stichting Vakopleiding Metaal Tilburg (SVMT). SVMT is één van de weinigen die de opleiding starten met het conventioneel draaien en frezen, en daarna pas het cnc draaien en frezen. Voor onze kleine series heel belangrijk. Het conventionele werk zie je nog maar zelden, tegenwoordig gaat alles digitaal en is het veel seriematig werk. Onze klanten hebben niets aan series of levertijden van zes weken. Die willen een specifiek onderdeel zo snel mogelijk ontvangen. Dus we hebben genoeg werk, maar het vinden van personeel is soms wel lastig”, aldus Wouters.

Voor stagiaires is er altijd plek

Daarom werkt Heuveling Metaal nauw samen met het onderwijs en bieden zij altijd stageplekken aan. Wouters: “Bij ons leren stagiaires en nieuwe medewerkers alles. Zowel draaien, frezen, kotteren als het programmeren van de machines. Dit maakt het werk meer afwisselend, medewerkers kunnen zich doorontwikkelen en zijn volledig verantwoordelijk voor het eindproduct. Omdat onze medewerkers overal inzetbaar zijn, kun je ziekte makkelijk opvangen en komen levertijden niet in gevaar. Collega’s kunnen elkaar helpen en daardoor kunnen wij snel schakelen richting klant als er een spoedklus binnen komt. Het geeft onze medewerkers ook meer werkplezier en dat zorgt voor zeer loyale medewerkers.”

Open Bedrijvendag

Tijdens de Open Bedrijvendag op 25 januari 2020 zet Heuveling Metaal haar deuren open om jongeren te interesseren en enthousiasmeren voor techniek. SVMT is aanwezig, net als gereedschappen leverancier OSG Nederland, machine leverancier Jatec Machines en organisatieadviseur Xela Advies in verspaning. De open bedrijvendag is bedoeld voor scholieren die een studierichting moeten kiezen, leerlingen die een stageplek zoeken, jongeren die een vakantiebaan willen, werkzoekenden of mensen die zich willen laten omscholen. Maar alle andere belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom. Deze dag zijn de machines in werking, bezoekers kunnen een eigen product draaien en frezen. Ook hebben we een prijsvraag, waar een JBL box te winnen is. Alles wordt uit de kast getrokken om jongeren uit de regio te enthousiasmeren.

Werken bij Heuveling Metaal

Ben jij geïnteresseerd in techniek? Of zou je het vak van draaier of frezer willen leren door in deeltijd te werken en studeren? Heuveling Metaal komt graag met je in contact en leert je graag de kneepjes van het vak.

Auteur: Olga Heeren