HIGH TECH CAMPUS EINDHOVEN

Logo HIGH TECH CAMPUS EINDHOVEN

High Tech Campus 1
5656 AE Eindhoven
Postbus 80036
5600 JW Eindhoven

Tel. (040) 2305500

E-mail: info@hightechcampus.com
Website: www.hightechcampus.com

High Tech Campus Eindhoven 

Turning technology into business

De wereld van de hightech-industrie wordt in hoog tempo complexer. Technologie is geavanceerder en de beschikbare ontwikkeltijd om een innovatie naar de markt te brengen steeds korter. Dit vraagt om samenwerking tussen verschillende bedrijven en specialisten in uiteenlopende technische disciplines.

Deze samenwerking vind je op High Tech Campus Eindhoven. Bedrijven op de Campus hebben hetzelfde doel voor ogen; nieuwe technologieën en toepassingen ontwikkelen die oplossingen helpen bieden voor maatschappelijke problemen en vraagstukken én deze succesvol introduceren in de markt. Deze combinatie van technologie en business staat centraal in de talloze samenwerkingsverbanden die je op de Campus kunt vinden en dat merk je.

Meer dan 160 bedrijven, zoals Philips, NXP en IBM, hightech MKB, onderzoeksinstituten, servicebedrijven en technostarters ontwikkelen er samen de technologieën en producten van morgen op het gebied van Health, Energy en Smart Environments. 

Open innovatie

De ruim 11.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers uit 85 landen die op de Campus werken, zorgen voor een enorme hoeveelheid kennis die nodig is voor het ontwikkelen en vermarkten van deze vernieuwende technologieën. Kennis die ze delen volgens het principe van Open Innovatie, een principe dat onderdeel is van het DNA van High Tech Campus Eindhoven. Vanaf het moment dat Philips in 1998 de Campus oprichtte en al zijn nationale R&D-activiteiten op één locatie bij elkaar bracht, staat samenwerking aan technologische innovaties hier centraal. Door de concentratie van hoogstaande kennis en de open sfeer waarin onderzoekers samenwerken, kunnen bedrijven op de Campus nieuwe technologieën sneller ontwikkelen en wereldwijd naar de markt brengen. 

Als ondernemer op de Campus ben je onderdeel van een ecosysteem waaruit innovaties voortkomen. Tel daar de ruim 100.000 kenniswerkers in de Brainport regio bij op en je hebt een waardevolle bron van specialisten en inspiratie voor handen die volop mogelijkheden bieden om als ondernemer én als kenniswerker verder te groeien. 

Met 45.000 m² aan R&D-faciliteiten, Open Innovatie partnerships, ondersteuning op het gebied van IT, de aanwezigheid van HRM-expertise en patent agencies, en nauwe contacten met investeerdersnetwerken beschik je als bewoner van de Campus bovendien over alle voorwaarden om technologische innovaties in korte tijd te vertalen in business. 

The Strip

High Tech Campus Eindhoven is zo ingericht dat je gemakkelijk in contact komt met andere technici, die dezelfde taal spreken en dezelfde passie voor technologie delen. Ontmoeting ontstaat o.a. op The Strip. Het 400 meter lange gebouw met acht restaurants, een Conference Center met auditorium, verschillende winkels en het Campus Wellness Center vormt het kloppend hart van de Campus. De ideale plek om zowel je zakelijke als je sociale netwerk uit te breiden.