home » bedrijven » Bouw »

HILLEBRAND B.V., CONSTRUCTIEBEDRIJF

Logo HILLEBRAND B.V., CONSTRUCTIEBEDRIJF

Kleverskerkseweg 83
4338 PM Middelburg
Postbus 8035
4330 EA Middelburg

Tel. (0118) 612 348

E-mail: info@hillebrand.nu
Website: www.hillebrand.nu

Een ijzersterk constructiebedrijf

Hillebrand uit Middelburg is ijzersterk in bruggenbouw, weg- en waterbouw én in offshore en scheepsbouw. Het constructiebedrijf heeft de kennis en ervaring in huis voor diverse en spraakmakende projecten. Alle stappen binnen zo’n project zijn bij Hillebrand in goede handen: van ontwerp tot detailengineering, bouw, transport en installatie op locatie.

Gecertificeerd offshore-bouwer

De productie van offshore constructies, zoals installaties om windparken te bouwen, vereist specialistische vaardigheden. Bij Hillebrand zijn medewerkers opgeleid en gecertificeerd om hogesterktestaal tot S690 te bewerken en lassen voor de offshore industrie. Ze brengen die kennis geregeld in de praktijk door te werken aan indrukwekkende projecten. Iedere keer leveren ze daarbij weer een topprestatie.

Constructie van windparken

Hillebrand is zeer actief bij de constructie van windparken. Het bedrijf maakte bijvoorbeeld een 32 meter lange en 200.000 kilo wegende pile gripper tool (een grijparm waarmee windmolens op zee geplaatst worden) en transporteerde die naar het Deense Esbjerg. Daar installeerden medewerkers van Hillebrand de grijparm op een installatieschip. Voor Huisman Equipment maakte Hillebrand al meerdere aligner wheels, eveneens een grote en geavanceerde installatie voor de totstandkoming van windparken.

Bruggen-, weg- en waterbouw

Hillebrand heeft bovendien jarenlange ervaring in bruggen-, weg- en waterbouw. Het bedrijf maakt bruggen door heel Nederland. Of het nu gaat om fiets- en voetgangersbruggen of bruggen voor zwaarverkeer: Hillebrand maakt het. Ook sluisdeuren bij Borgharen en Tilburg gingen door de vaardige handen van medewerkers van Hillebrand.

Alles op een locatie

Van ontwerp tot montage zijn klanten bij Hillebrand op de juiste plek. Het bedrijf heeft een ruime ervaring in engineering, projectmanagement en productie, en is daarmee een uitstekende partner voor Design & Construct-contracten (D&C). Bij grote projecten is het ideaal dat naast de constructie ook de tests van de installatie door een externe partij op de locatie van Hillebrand kunnen plaatsvinden.

Transport over water

Het constructiebedrijf beschikt over een eigen kade aan het water in Middelburg. Het bedrijf kan constructies zowel over de weg als over het water vervoeren. Per project zoekt Hillebrand naar de meest geschikte oplossing.

Doen wat je zegt

Klanten kunnen op Hillebrand rekenen. Ook als iets in korte tijd af moet. Het bedrijfsmotto is: ‘Zeggen wat je doet, doen wat je zegt’. Ploegen van Hillebrand werken als het nodig is 24 uur per dag door om een project te realiseren.

Investeren in medewerkers

Van haar medewerkers verwacht Hillebrand flexibiliteit en inzet. In ruil daarvoor krijgen ze de kans om zich binnen het bedrijf volop te ontwikkelen. Hillebrand investeert veel in medewerkers, bijvoorbeeld in de vorm van scholing en certificering. Denk daarbij aan lassen voor de offshore industrie, veiligheidstrainingen en trainingen ten behoeve van offshore wind services.

Bedrijf met lef

Ze krijgen bij Hillebrand de kans mee te werken aan grensverleggende projecten, zoals de getijdencentrale bij de Oosterscheldekering. Met die installatie wordt voor het eerst in Nederland op grote schaal energie uit eb en vloed gewonnen. Het constructiebedrijf steekt graag zijn nek uit voor een vernieuwend en onderscheidend project. Hillebrand is een bedrijf met lef.