home » bedrijven » Bouw »

HOEBEN INSTALLATIES B.V.

Logo HOEBEN INSTALLATIES B.V.

Planker 1
5721 VG Asten
Postbus 15
5720 AA Asten

Tel. (0493) 693 180

E-mail: info@hoebeninstallaties.nl
Website: www.hoebeninstallaties.nl

Hoeben Installaties - familiebedrijf met een voorliefde voor uitdagende projecten

De aanleg van werktuigbouwkundige installaties in de foodbranche vraagt om specifieke kennis. Bij Hoeben Installaties in Asten hebben ze deze kennis volop in huis. Het familiebedrijf dat wordt geleid door Janneke, Michiel en Frans Hoeben viert dit jaar haar 40-jarig bestaan.

Hoeben Installaties biedt een breed pakket aan activiteiten. Klanten kunnen bij Hoeben Installaties terecht voor al hun vragen op het gebied van gas, water, riolering, luchtbehandeling en verwarming. Tot de hoofdactiviteiten van het bedrijf behoren onder andere loodgieterswerkzaamheden, verkoop en montage van sanitair, installatie en onderhoud van centrale verwarming, luchtbehandeling. Het technisch onderhoud en het beheer van werktuigkundige installaties is ondergebracht bij zusterbedrijf Hoeben Technisch Onderhoud.

Bouwteam

‘Klanten kiezen voor ons vanwege ons vakmanschap en probleemoplossende aanpak. Daarom werken we graag met de klant in (bouw)teamverband zodat samen de best mogelijke oplossing wordt gerealiseerd.', vertelt Janneke Hoeben. Zij geeft leiding aan de administratie en HR-afdeling van het bedrijf, waar zo’n 25 mensen werken. ‘Mijn broer Frans stuurt de buitendienst en planning aan, terwijl onze andere broer Michiel leiding geeft aan de binnendienst.’

Foodindustrie

Van oudsher werkt Hoeben Installaties veel voor opdrachtgevers uit de foodindustrie. Processen in de foodindustrie gaan vaak gepaard met een grote warmte-koudevraag, waarbij veel energie wordt verbruikt. Daarom loont het voor foodbedrijven vaak om te investeren in duurzame installaties. Daarnaast speelt hygiëne een belangrijke rol bij foodprocessen. Niet alleen bij het aanleggen van installaties, maar ook bij het beheer en onderhoud ervan.

Wij zijn gewend om in deze specifieke omstandigheden te werken, waarbij je meer dan op andere plekken rekening dient te houden met de omgeving waarin je werkt.

Tot onze klanten behoren onder meer slachterijen, soep- en sausproducenten en snackfabrikanten. Met veel van deze partijen werken wij al vele jaren samen en hebben wij een hechte relatie opgebouwd. In de loop der jaren hebben wij veel specifieke kennis en ervaring opgedaan over het bouwen van werktuigbouwkundige installaties bij foodbedrijven. Die kennis passen wij ook graag toe bij andere klanten van ons.

Naast de foodindustrie is de zorgsector een specialisme van ons bedrijf. Met veel vaste opdrachtgevers zoals regionale ziekenhuizen en zorginstellingen weten wij als geen ander dat je ook daar tijdens verbouwingen met alle betrokken partijen rekening dient te houden.

Uitdagende installaties

Uitdagende installaties Hoeben Installaties gaat het ontwerpen en bouwen van uitdagende installaties niet uit de weg. Wij hebben een eigen engineerings- en tekenafdeling en kijken graag in samenspraak met onze klanten hoe wij een installatie kunnen bouwen die helemaal aansluit bij hun wensen. Ons team bestaat uit gedreven vakmensen. We kiezen al ruim 40 jaar voor projecten waar we blij van worden!

Interview met de onderneming

Hoeben Installaties vindt haar klanten vooral in de zakelijke markt. “Wij kiezen veelal voor uitdagende, niet alledaagse projecten”, vertelt Janneke. “Dus geen seriematige bouw, waarbij je 100 keer hetzelfde moet doen. Dat maakt het werk voor onze medewerkers afwisselend en aantrekkelijk. Dat wordt gewaardeerd. Onze mensen zijn trots dat ze bijvoorbeeld hebben meegewerkt aan de bouw van de grootste bruidsmodezaak van de wereld, of het prachtige bedrijfsrestaurant van een ziekenhuis.” Jong geleerd… Voor nieuwe jeugdige aanwas heeft Hoeben veel profijt van de samenwerking met Opleidingsbedrijf InstallatieWerk. “Net als bij andere uitvoerende beroepen heeft het imago van het vak van monteur flink te lijden gehad, terwijl het zo’n enorm leuk en gevarieerd vak is. InstallatieWerk doet veel aan promotie, ook onder meisjes, en leidt jonge mensen op. Bij ons kunnen ze al jong in een leerwerkplek instromen, terwijl ze ook nog 1 of 2 dagen naar...

Volledig interview »