HOLST CENTRE

High Tech Campus 31,
5656 AE Eindhoven
Postbus 8550,
5605 KN Eindhoven

Tel. (040) 4020400
Fax (040) 4020699

E-mail: contact@holstcentre.com
Website: www.holstcentre.com

Holst Centre is HET open innovatie R&D centrum van Nederland, gevestigd op de High Tech Campus in de Brabantse Brainport regio. Bij Holst Centre werken zowel nationale als internationale industriële en academische partners samen aan nieuwe technologieën op het gebied van gezondheidsmonitoring, connectiviteit en flexibele elektronica.

Holst Centre is de brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de industrie, met valorisatie als doel. Multinationals, kennispartners en MKB krijgen toegang tot een internationaal ecosysteem waarin de gehele waardeketen – van machinebouwer tot eindproducent - is vertegenwoordigd.

Door deze samenwerking in een precompetitief stadium delen de partners zowel de risico’s als de kosten en kan de implementatie van kennis in producten aanzienlijk worden versneld. Ook biedt Holst Centre de mogelijkheid om mature technologieën verder te ontwikkelen tot een maatwerk oplossing voor een individuele partner.

Holst Centre werkt aan oplossingen binnen maatschappelijke thema’s als gezondheid, energie en klimaat en werkt daarom niet alleen met topbedrijven, maar ook met internationaal toptalent.

Draagbare gezondheidsmonitoring

Holst Centre focust zich op de ontwikkeling van gezondheidsmonitoring, waarbij comfort voor de drager en kwalitatief hoogstaande data voorop staan. De elektronica die hiervoor wordt gebruikt moet dun, flexibel en rekbaar zijn, om optimaal gebruiksgemak te garanderen. Ook moet het energieverbruik van deze apparaten worden geminimaliseerd, zodat ze lange tijd autonoom kunnen functioneren. Inmiddels hebben de eerste prototypes voor o.a. EEG en ECG monitoring hun weg naar de markt gevonden en werken we aan verdere ontwikkelingen en nieuwe functionaliteiten om toepassingen op het gebied van gezondheid en lifestyle mogelijk te maken.

Milieu monitoring

Lucht- en waterkwaliteit wordt momenteel gemeten met relatief grote apparatuur die veel energie verbruikt en die te duur is om op grote schaal te worden ingezet. Holst Centre ontwikkelt kleine, eenvoudige, energiezuinige en kwalitatief hoogstaande sensoren die draadloos met hun omgeving en met de ‘cloud’ communiceren. Samen vormen ze een groot netwerk, waardoor een monitoringsplatform ontstaat. Deze sensoren zijn onder andere inzetbaar voor de monitoring van waterkwaliteit, zowel voor eenmalige metingen als voor continue monitoring. Niet alleen inzetbaar voor het meten van lucht- en waterkwaliteit maar bijvoorbeeld ook de houdbaarheid van voedsel.

OLED verlichting

Holst Centre richt zich op de ontwikkeling van OLEDs (ofwel organic light-emitting diodes). Dit betekent dunne, flexibele, lichtgewicht verlichting op grote oppervlakken en in bijna iedere vorm, die nieuwe ontwerpen en toepassingen, zoals bijvoorbeeld OLED displays mogelijk maken. Ook werkt Holst Centre aan de productie van OLEDs in een zogenaamd ‘roll-to-roll’ proces, vergelijkbaar met het drukproces van kranten. Hierdoor kunnen de productiekosten aanzienlijk kunnen verlaagd en wordt verlichting per strekkende meter in de toekomst mogelijk.

Slimme Kleding

Holst Centre houdt zich bezig met de ontwikkeling van kleding met geïntegreerde zonnecellen, gezondheidssensoren, verlichting en displays. De toepassingen variëren hierbij van kleding die de fitheid en gezondheid van mensen monitort, van het opladen van gadgets, tot veiligheidstoepassingen, zoals gebruik door brandweerlieden in gevaarlijke situaties. Het aanbrengen van elektronica op textiel gebeurt met een door Holst Centre ontwikkelde verbindingstechnologie, die past bij de eigenschappen van de stof en het kledingstuk flexibel, rekbaar, ademend, licht en zelfs wasbaar houdt.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!