HOOF GROEP B.V., VAN

Stikker 19a
5721 VD Asten

Tel. 040-2018719

E-mail: info@vanhoofgroep.nl
Website: www.vanhoofgroep.nl

Van Hoof Groep

De Van Hoof Groep produceert met een high tech machinepark hoogwaardige aandrijfcomponenten, constructief esthetisch plaatwerk en mechanische componenten. Altijd klantspecifiek en in relatief kleine series. Van Hoof Groep is expert in het bedenken en produceren van metalen componenten, waarbij nauwkeurigheid en precisie van belang zijn.

One stop shopping metaal

De drie dochterbedrijven van het Brabantse familiebedrijf hebben ieder hun eigen specialiteit.

 • hoogwaardige aandrijfcomponenten bij Van Eijk Transmissie
 • constructief esthetisch plaatwerk bij HMF Nederland
 • hoogwaardige mechanische componenten bij NIMA Speciaalwerk

Juist door de intensieve samenwerking tussen de dochters ontstaat verdieping in kennis, waar u als klant op meelift. Eén aanspreekpunt, dus one stop shopping. Productie van de metalen componenten is altijd klantspecifiek en gebeurt in kleine series.

Van Eijk transmissie BV

 

 

 

 

Van Eijk Transmissie

Klantspecifieke hoogwaardige aandrijfcomponenten zijn de specialiteit van Van Eijk Transmissie. Met precisie maakt Van Eijk tandwielen van circa 1 cm tot 50 cm doorsnee in kleine series. Met deze vertandingstechniek behoort deze dochter van de Van Hoof Groep tot de top vijf in Nederland. De engineering, productie en het assembleren van de tandwielen gebeurt in Asten. De wielen en raden zijn bestemd voor de mechanische en fijnmechanische sector in Nederland. Ook internationaal is vraag naar de hoogwaardige aandrijfcomponenten, zoals de:

 • tandwielen
 • wormwielen
 • kettingwielen
 • tandriemwielen

HMF nederland BV

 

 

 

 

HMF Nederland

Constructief esthetisch plaatwerk is de specialiteit van HMF Nederland. Esthetisch plaatwerk wil zeggen dat de dunne metalen platen onbeschadigd en mooi worden geleverd. Daarmee is dit zicht plaatwerk ideaal als omkasting in de machinebouw, apparatenbouw en interieurbouw. HMF Nederland produceert en assembleert het plaatwerk in Valkenswaard. Het esthetisch plaatwerk wordt geleverd in Nederland (vooral Brabant en Limburg) en Duitsland.

Esthetisch plaatwerk

 • zicht plaatwerk
 • functioneel plaatwerk
 • kleine profielen
 • kleine metalen constructies ter ondersteuning van de dunne platen

NIMA speciaalwerk BV

 

 

 

 

NIMA Speciaalwerk

Hoogwaardige mechanische componenten zijn de specialiteit van NIMA Speciaalwerk. De fijnmechanische onderdelen zijn bestemd voor branches en producten die vragen om nauwkeurigheid, zoals de machinebouw. NIMA Speciaalwerk maakt metalen componenten in kleine series. Alle gedraaide en gefreesde componenten zijn klantspecifiek. De fijnmechanische onderdelen worden gemaakt in opdracht van bedrijven uit Nederland en Duitsland. De productie van de fijn mechanische componenten vindt plaats in Asten.

Hoogwaardige mechanische componenten:

 • machineonderdelen
 • gedraaide componenten
 • gefreesde componenten
 • subassemblies

Familiebedrijf

Van Hoof Groep is een Brabants familiebedrijf. Oprichter Frans van Hoof is nog actief in de groep. Zijn dochter Nicol van Hoof nam het bedrijf over en staat aan het roer van de holding Van Hoof Groep. De holding gaat niet voor kort gewin, maar kiest voor de lange termijn. Deze visie op ondernemen zorgt voor loyale en betrokken medewerkers. Een familiebedrijf waar het prettig werken en mee samenwerken is.

Interesse in techniek

Van Hoof Groep is een erkend leerbedrijf voor de Beroepsbegeleidende Leerweg in de metaal (BBL Metaal). Aan de promotie van beroepen in de techniek werkt Van Hoof Groep actief mee met projecten in het basisonderwijs, VMBO en bij ROC´s.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!