home » bedrijven » Bouw »

IDK B.V.

Logo IDK B.V.

Axelsestraat 1a
4554 LM Westdorpe

Tel. (0115) 453740
Fax: (0115) 453083

E-mail: kdw@idkbv.nl
Website: www.idkbv.nl

De initialen van IDK BV staan voor Installatie Dakbedekking en Kunststof. Het Zeeuwse bedrijf houdt zich vooral bezig met de K, het installeren van kunststof leidingen voor de industrie, voornamelijk de procestechniek. Het is specialistisch werk, zegt directeur Kurt de Werd. “Het is de kunst om de juiste kunststof te kiezen, zodat de zuren en basen die er doorheen stromen daar geen enkele negatieve invloed op hebben. Dat bespaart kosten en het geeft je de zekerheid van een ononderbroken productie.”

Resistentielijst

Niet alle kunststof is overigens geschikt voor het transport van chemische vloeistoffen. “Daarom werken we met een resistentielijst, die wordt afgegeven door fabrikanten van kunststofleidingen. Daarop staan alle chemicaliën en hun gedrag met betrekking tot de betreffende kunststof. Met behulp van die resistentielijst kunnen we de passende kunststof kiezen, zodat de klant ervan verzekerd is dat de chemische vloeistoffen die niet zullen aantasten.”

Een kunststof leiding aanbrengen, onder meer het lassen, is specialistisch werk. “Je kunt alle aspecten het best in de praktijk leren. Daarom worden al onze medewerkers intern opgeleid. Daartoe bieden we verschillende cursussen aan.”  Al die cursussen zijn geënt zijn op de Deutscher Verband für Schweissen und verwandte verfahren E.V.- de DVS-norm. Hoogwaardige kwaliteit is daardoor gegarandeerd.   

Altijd een oplossing, desnoods ad hoc

In de afgelopen 25 jaar heeft IDK BV, dat gevestigd is in Zeeuws-Vlaanderen -  een hotspot in de chemische industrie - bij grote bedrijven een goede reputatie opgebouwd. “Dat komt doordat we kwaliteit leveren. En op het vlak van onderhoud en reparaties kunnen onze klanten zeven dagen in week, 24 uur per dag op ons rekenen. Want als er geen chemicaliën door onze kunststof buizen kunnen stromen, dan staat de productie stil. En dat kost geld. We kunnen die snelle service leveren doordat we ons voorraadbeheer uitstekend op orde hebben. En we bieden altijd een oplossing, desnoods ad hoc. Een plant moet zo snel mogelijk weer opstarten, daar gaan we voor. Ondertussen werken we dan aan een definitieve oplossing van het probleem.”

IDK BV, dat zich in beperkte mate bezighoudt met installatietechniek en dakbedekking, heeft nog een sterke troef in handen: doseertechniek. Ze levert onderdelen en complete doseerinstallaties aan diverse chemische bedrijven, waterschappen, zwembaden en drinkwaterbedrijven.

Gerenommeerde bedrijven als klant

De filosofie van IDK BV – het specialisme van kunststof helemaal in de vingers hebben, een klant altijd helpen – heeft geleid tot mooie referenties. Zo verzorgt het bedrijf  het continue onderhoud aan diverse installaties en leidingsystemen bij onder meer ICL-IP in Terneuzen, Rosier Nederland in Sas van Gent, Indaver Gevaarlijk Afval in Hoek en – over de grens – ArcelorMittal in Gent. Gerenommeerde bedrijven, die de lat altijd hoog leggen. Maar nooit te hoog voor IDK BV.