home » bedrijven » Bouw »

IKO B.V.

Wielewaalweg 1-3
4791 PD Klundert
Postbus 45
4780 AA Klundert
Industrieterrein: Moerdijk
Tel. 0168-409 309

E-mail: info.klundert@iko.com
Website: http://nl.iko.com
www.enertherm.eu

IKO: innovatieve dakbedekking van wereldklasse 

IKO is een toonaangevend producent van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en waterdichtingsoplossingen. 

In Nederland wordt de basis voor de huidige activiteiten van IKO gelegd door Nebiprofa, een in 1942 opgerichte producent van dakbedekkingsmaterialen op basis van bitumen. In 2000 wordt Nebiprofa (dat zijn portfolio in de loop der jaren aanzienlijk heeft uitgebreid) lid van de internationale IKO-groep, een familiebedrijf met wereldwijd zo’n 4.500 werknemers en meer dan 30 fabrieken.

Hoogwaardige productielocatie 

In Europa ligt de nadruk op de productie van isolatiematerialen, dakbedekkingsproducten en vloeibare afdichtingsmaterialen. Ook in Klundert beschikt het bedrijf over een hoogwaardige productielocatie; de in 2006 geopende fabriek richt zich exclusief op de productie van PIR-isolatie hardschuimplaten die worden verkocht onder de merknaam IKO enertherm. 

Aandachtsgebieden 

In bredere zin richt IKO zich op meerdere gebieden. 

  • Het bedrijf maakt vloeibare waterdichtingen voor onder meer daken, balkons en parkeerdekken, maar ook voor gevels en betonfunderingen. Deze vloeibare isolatiematerialen bestaan uit waterdichte bitumencoatings, die optimale bescherming bieden tegen invloeden van buitenaf. 
  • IKO produceert energie-efficiënte isolatiematerialen met een lange levensduur.
  • Verder ontwikkelt IKO all-in-one daksystemen, die zowel duurzame dakbedekking als isolatie bieden. 

Voortdurende innovatie

IKO onderscheidt zich door veel te investeren in R&D en innovatie. Het doel: komen tot energiezuinige en verantwoorde dakproducten en –systemen, die dankzij unieke brandwerende, wortelwerende, koelende en luchtzuiverende eigenschappen een toegevoegde waarde hebben voor mens en milieu.

  • Als enige producent van dakbedekkingsmaterialen voldoet IKO aan het hoogste niveau (4) van de Europese brandnorm Broof. Een innovatieve, door IKO ontwikkelde technologie op basis van grafietkristallen zorgt ervoor dat vlammen worden ingekapseld en gedoofd. Vooral bij zogenoemd vliegvuur (bij brand van buitenaf) biedt dit type dakbedekking bescherming; het houdt vuur tegen en/of vertraagt het.
  • Het energieverbruik van gebouwen wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door het kunstmatig koelen van gebouwen. IKO ontwikkelde witte reflecterende dakbedekking, die er (dankzij een met carrara-granulaat bewerkte toplaag) voor zorgt dat de temperatuur op een warme zomerdag minimaal 30 graden lager ligt ten opzichte van zwarte dakbedekking. Hierdoor is er in het gebouw minder actieve koeling (airco) nodig. Bovendien wordt het rendement van zonnepanelen op het witte carrara dak sterk verbeterd.
  • De door IKO ontwikkelde Air Care Technology die wordt toegepast op de witte IKO carrara dakbaan draagt bij aan de reductie van fijnstof in de lucht. De toplaag van de dakbedekking wordt gecoat met een speciaal type titaniumdioxide dat werkt als een katalysator. Onder invloed van UV-licht worden stikstofoxiden (NOx) en zwaveloxiden (SOx) omgezet in onschadelijke en milieu-neutrale stoffen, die weggespoeld worden door regen. Het resultaat: een aantoonbare verbetering van de luchtkwaliteit.
  • Groene daken (daken voorzien van natuurlijke begroeiing) hebben baat bij de door IKO ontwikkelde wortelwerende dakbedekking. Speciale additieven zorgen ervoor dat wortels van planten niet in de daklaag kunnen doordringen. 

Alles in één hand

Naast de grote nadruk op R&D onderscheidt IKO zich ook doordat het, als een van de weinige partijen in de markt, dakbedekking en isolatie als producent combineert. Daardoor hebben klanten altijd te maken met slechts één partij. 

Regionale samenwerking 

Ondanks het feit dat IKO een internationaal concern is, met het hoofdkantoor in Toronto (Canada), zoekt IKO in Klundert nadrukkelijk de samenwerking met de regio. Zo zijn er structurele contacten met onderwijsinstellingen in de regio op het gebied van stages. Ook werkt het bedrijf samen met tal van regionale partners, zoals dakdekkers en gevelbekleders. 

Wilt u meer informatie over IKO? Kijk dan op de website.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!