INTERKONTAKT B.V.

Logo INTERKONTAKT B.V.

Raambrug 30-32
5531 AG Bladel

Tel. (0497) 386878

E-mail: kontakt@Interkontakt.com
Website: www.interkontakt.com

Interkontakt BV | Jarenlang leveren van consistente kwaliteit, ontzorgen en meedenken

De globalisering heeft van het bestellen van verbindingscomponenten een koud kunstje gemaakt. Binnen enkele minuten hebben inkopers wereldwijd het gewenste product of producten in de digitale boodschappenmand liggen. Bedrijven die verder kijken dan enkel een lage prijs of kabelassemblies nodig hebben in geringe aantallen weten Interkontakt te vinden. De afgelopen jaren is een verschuiving van het zwaartepunt van het bedrijf uit Bladel van hoofdzakelijk technische handelsonderneming naar een productiefaciliteit duidelijk waarneembaar.

Kabelverbindingen (zoals D-sub, ronde connectoren en krimpcontacten) van en naar PCB of kabel worden met uiterste precisie door de vijftien medewerkers van het bedrijf geproduceerd. ‘We zijn hier allemaal nogal perfectionistisch. Het resultaat is vaak beter dan hetgeen de klant vraagt.’

Ontzorgen

Elf jaar geleden nam Romke Janssen het in 1980 opgerichte bedrijf over. Bij zijn aantreden besefte Janssen dat hij niet zozeer in een nieuwe catalogus wilde investeren voor het presenteren van onderdelen en artikelen om nieuwe klanten te werven. Des te meer legde hij zich toe op het bedienen van bestaande klanten. ‘Dat resulteerde in een sterke groei van onze productieafdeling’. Janssen zag dat de onderscheidende kracht van zijn bedrijf zit in het ontzorgen van klanten. Onder andere pro-actief voorraadbeheer om zodoende te anticiperen op toekomstige behoeften van onze klanten. Dit betekent concreet dat al dan niet in overleg op voorhand word ingekocht om bijvoorbeeld oplopende levertijden het productieproces niet te laten verstoren. Doordat componenten veelal bij Europese fabrikanten betrokken worden kan Interkontakt flexibel blijven en snel inspelen op veranderende marktomstandigheden. Voor klanten die worden geconfronteerd met een end of life van een product kan Interkontakt een actieve partner zijn in het vinden van een oplossing.

Kabelassemblage

Behalve het leveren van componenten aan de elektrotechnische en elektronische maakindustrie vervaardigt Interkontakt ook kabelassemblies. Deze worden lokaal geproduceerd in Bladel. Van oorsprong ooit begonnen als service om de bestelde componenten direct samen te voegen tot de gewenste assembly. Een productiefaciliteit waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de huidige stand van zaken op technologisch gebied. Een eigen testafdeling en interne opleidingsmogelijkheden garanderen kwaliteit en continuïteit voor de toekomst.

Ambacht en ervaring

Het team bestaat uit gedreven professionals, waarbij dienstverbanden van meer dan dertig jaar geen uitzondering zijn. Nieuwe medewerkers worden intern opgeleid om het bestaande team vaardig te kunnen ondersteunen en versterken. ‘Een combinatie van ervaring en gretigheid. Bij het solderen van fine pitch connectoren en PCB’s komt een enorme handigheid kijken’. De werkwijze vraagt om een fijne motoriek. De productiemedewerkers komen veelal zonder ervaring binnen. Eenmaal in huis maken ze zich de werkzaamheden snel eigen. ‘De wijze van solderen wordt hier aangeleerd. De secure manier van werken maakt ons zo geschikt voor de high-tech industrie. Heel eerlijk: omdat ons team meer dan goed functioneert en procedures helder zijn en nauwgezet worden nageleefd en getest voor uitlevering, resulteert dit in tevreden klanten. Het product moet altijd functioneren’, zegt de eigenaar van Interkontakt.

Uiteraard voldoet Interkontakt BV aan geldende wet- en regelgeving zoals RoHS, REACH en Conflict Minerals. Ook is Interkontakt BV ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Wij zijn klaar voor de toekomst!