Artikelen ISI

Bedrijfsnieuws

Onderwijs & Training Nieuw opleidingstraject om tekort aan vakmensen in metaalsector terug te dringen

Mensen met een uitkering en zij-instromers in negen weken omscholen voor een nieuwe carrière in de metaalsector. Dat is het doel van een nieuw opleidingstraject van ISI Educatie en het Regionaal Leerbedrijf Vakwerk. Het opleidingstraject gaat in oktober van dit jaar van start.

Ondernemerstips

Arbeidsmarkt Premiekorting voor werknemers van 50 jaar of ouder

Voor werknemers van 50 jaar of ouder is het soms mogelijk om premiekorting te krijgen. Industry Services International (I.S.I.) legt uit hoe dit te werk gaat.

Projecten

Onderwijs & Training Samenwerkingsverband ISI en Verder in Techniek stoomt studenten klaar voor carrière in metaalsector

In de afgelopen 10 jaar is pijnlijk duidelijk geworden dat er steeds meer vraag is naar ambachtelijke beroepen waar geen vaktechnici voor te vinden zijn op de arbeidsmarkt. Zo ook in de metaalsector, waar een grote behoefte is ontstaan naar CNC-verspaners.

Interviews

Arbeidsmarkt ISI Educatie zoekt Zeeuwse vrouwen voor een opleiding in de metaaltechniek

De arbeidsmarkt in de provincie Zeeland staat onder druk en heeft een schrijnend tekort aan vakmensen. In samenwerking met het UWV en het Regionaal Leerbedrijf Vakwerk gaat ISI Educatie daarom een opleiding verzorgen om enkele tientallen mensen in een korte tijd om te scholen tot metaalbewerker.