home » bedrijven » Bouw »

IW ACHTERHOEK RIVIERENLAND

Logo IW ACHTERHOEK RIVIERENLAND

Bieslook 24
6942 SG Didam

Tel. (0316) 227410
Fax (0316) 295495

E-mail: infoiwar@iwnl.nl
Website: www.iwnederland.nl

In de installatietechniek en de elektrotechniek is het van het hoogste belang om de kennis en vaardigheden van uw medewerkers up-to-date te houden, en om nieuwe krachten aan te trekken met de juiste talenten en motivatie. IW Achterhoek Rivierenland helpt daarbij, met Contractonderwijs, detachering en opleiding.

Om de hoek in Achterhoek Rivierenland

IW Achterhoek Rivierenland is een niet-commerciële opleider, opgericht door bedrijven uit de installatie- en elektrotechniek. Iedere regio heeft zijn eigen regionale opleidingscentrum, met stevige wortels in het bedrijfsleven

In de regio Achterhoek Rivierenland zijn ruim 260 bedrijven deelnemer. Wij weten daardoor precies wat het bedrijfsleven nodig heeft, en onze opleidingen zijn praktisch om de hoek. Onze praktijkbegeleiders hebben vele jaren ervaring in het bedrijfsleven.

Contractonderwijs

Wij bieden tegen scherpe prijzen cursussen op maat voor grotere of kleinere groepen of individuele medewerkers. InstallatieWerk werkt zonder lange wachtlijsten: wij spelen snel en flexibel in op uw vraag. Onderwijs kan op locatie plaatsvinden of in onze goed-uitgeruste praktijkwerkplaats. Ons Contractonderwijs staat open voor iedereen: uw bedrijf hoeft niet bij ons aangesloten te zijn.

Naast maatwerktrajecten bieden we ook een breed pakket van vele tientallen vaste cursussen, bijvoorbeeld op het gebied van BHV en VCA. 

Docenten met goede vakkennis

Cursisten zijn lovend in hun evaluaties: ze waarderen de kwaliteit van de leerstof, de goede vakkennis bij onze docenten en de uitstekende faciliteiten. Onze praktijkwerkplaatsen zijn altijd up-to-date en voorzien van de laatste technieken.

Detachering en opleiding

InstallatieWerk doet meer, naast Contractonderwijs: wij nemen onze deelnemende bedrijven al jaren werk uit handen bij de werving, opleiding en begeleiding van nieuwe BOL- of BBL-talenten. BBL-medewerkers komen bij ons in dienst, en worden aan bedrijven gedetacheerd. U betaalt alleen de gewerkte uren. Zo loopt u geen enkel risico, bijvoorbeeld bij ziekte. Wij zorgen voor de praktijkopleiding  en zorgen ook voor begeleiding. 

Onze leerlingbegeleiders kennen het bedrijfsleven goed, en selecteren via intakegesprekken de juiste kandidaat voor iedere plek. En mocht het onverhoopt toch niet klikken, dan zoeken we zo snel mogelijk een andere oplossing.

BOL-leerlingen

Wij bemiddelen ook voor werkervaringsplekken voor BOL-leerlingen. Samen met het ROC leiden wij deze leerlingen op. Bij u doen ze praktijkervaring op. Veel BOL’ers stromen daarna door naar een BBL-traject.

De vraag naar goede arbeidskrachten neemt toe, en wordt na 2018 alleen maar groter. Daarom zetten wij in op goede voorlichting op vmbo’s. Zo zorgen we voor voldoende instroom in de sector.

Interview met de onderneming

Foto: Dennis van Huët, opleidingsadviseur bij InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland is bekend als opleider van BBL-studenten in de installatietechniek, maar heeft daarnaast ook een groot aanbod aan cursussen en trainingen voor medewerkers van bedrijven in de branche. Die worden aangeboden als contractonderwijs. Er is een breed standaardaanbod, maar Contract Onderwijs richt zich vooral op bedrijfsspecifieke opleidingsvragen. Creatief “We zijn creatief”, zegt opleidingsadviseur Dennis van Huët van InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland. “We hebben een groot scala aan kennis, lesstof en modules, maar ook jarenlange ervaring in het opleiden binnen onze branche. Door het een met het ander te combineren en te stapelen, kunnen we altijd een passende opleiding aanbieden op een zo economisch mogelijke manier.” “We denken ook praktisch met bedrijven mee, bijvoorbeeld over...

Volledig interview »