IW BRABANT-ZEELAND

Logo IW BRABANT-ZEELAND

Minervum 7051
4817 ZK Breda
Postbus 5796
4801 ED Breda

Tel. (085) 489 04 83

Email: infoiwbz@iwnl.nl
Website: www.iwnederland.nl

IW Brabant-Zeeland

Gemotiveerde vakmensen met diploma’s en ervaring, uw bedrijf heeft ze hard nodig. Maar het vinden en opleiden van die mensen is tijdrovend en duur. Tenzij u gebruik maakt van de leerling monteurs van IW Brabant-Zeeland.

IW Brabant-Zeeland neemt het proces van vinden, binden en opleiden volledig van u over. U krijgt een leerling-monteur in dienst waar u vanaf het begin op kunt vertrouwen, IW Brabant-Zeeland neemt de werkgeverstaken en –risico’s voor haar rekening. De leerling monteur is in dienst van IW Brabant-Zeeland en wordt door IW Brabant-Zeeland betaald. Zij dragen de risico’s op ziekte en arbeidsongeschiktheid en nemen ook de didactische taken (begeleiding, coaching) van u over, zodat u bezig kunt zijn met uw core business.

Leerling-monteurs: een goede investering

De leerling-monteur volgt één dag in de week onderwijs op een ROC, gemiddeld elke twee weken aangevuld met een dag praktijkonderwijs op een Praktijk Opleiding Centrum van IW Brabant-Zeeland. De praktijk leert de leerling bij u in het bedrijf. Praktijkbegeleiders van IW Brabant-Zeeland houden de ontwikkeling van de leerling in de gaten en stemmen speciale opleidingswensen voor uw bedrijf met u af. Van u als leerbedrijf wordt daarnaast een werkplek met voldoende uitdaging en een ervaren collega die zijn kennis wil overdragen verwacht. Voor de uren dat de leerling-monteur voor u werkt, betaalt u een uurtarief, maar niet voor verlofuren of ziekte. Als de samenwerking goed bevalt, kunt u de leerling bij zijn diplomering een contract aanbieden zonder overnamekosten. Zo haalt u een werknemer in huis die u al kent en die speciaal voor uw bedrijf is opgeleid.

IW Brabant-Zeeland

IW Brabant-Zeeland is onderdeel van de koepelorganisatie IW Nederland en bestaat uit zeven regionale bedrijven die als federatie samenwerken. Deze stichting zonder winstoogmerk heeft één enkel doel: meer jonge mensen laten instromen in de installatiebranche.

IW Brabant-Zeeland werft jongeren op VMBO en HAVO, maakt hen enthousiast voor techniek en biedt hen vanaf de eerste dag een vast salaris naast hun opleiding. Het bedrijf werkt daarbij samen met meer dan 2000 leerbedrijven en leidt jaarlijks plusminus 3000 leerling-monteurs op. Haar landelijke organisatie heeft contacten met overheden op alle niveaus over subsidies en opleidingen. In de regio’s zijn de lijnen naar bedrijven en ROC’s heel kort. Zo kan IW Brabant-Zeeland tegelijkertijd dichtbij bedrijven en leerlingen opereren én op strategisch niveau samenwerken met organisaties als OTIB, Kenteq en Uneto-VNI. De installatiebranche heeft nieuw talent nodig. IW zet zich in voor de werving en opleiding, maar dat talent kan niet zonder werkplek. Investeer in de toekomst en doe mee!

Locaties

De opleidingscentra van IW Brabant-Zeeland beschikken alle over een goed ingerichte praktijkwerkplaats. Daarnaast zijn deze voorzien van alle overige benodigde faciliteiten zoals theorieruimten, kantine, voldoende parkeergelegenheid en WIFI. Door de landelijke dekking van IW Nederland en het volcontinue opleidingsbedrijf biedt IW Brabant-Zeeland u de mogelijkheid een cursus te volgen waar en wanneer u dat uitkomt.

Een leven lang leren

De mensen die u in dienst heeft zijn uw kapitaal. Door ontwikkelingen in de markt, de regelgeving of uw bedrijfsvoering kan het nodig zijn uw personeel te laten bijscholen. IW Brabant-Zeeland heeft daarvoor vele mogelijkheden. Zij begeleiden u graag bij het opstellen van een Bedrijfsopleidingsplan (BOP) waarin uw behoeften voor uw bedrijf en de wensen van uw werknemers in kaart gebracht worden. Voor individuele werknemers stelt IW Brabant Zeeland een Persoonlijk Opleidingsplan (POP) op. Zij kunnen een volledige opleiding volgen of een specialistische cursus; standaard certificaten halen of maatwerk voor specifieke onderdelen. Daarnaast ondersteunt IW Brabant Zeeland ook EVC trajecten (Erkenning van Verworven Competenties) en zijn er trainingen voor VCA, communicatie en leiding geven.

De cursussen van IW Brabant Zeeland zijn onderverdeeld in de categorieën Installatietechniek, Elektrotechniek, Koudetechniek, Arbo / veiligheid / regelgeving en Duurzame techniek. Met de goed uitgeruste opleidingscentra en uitstekende praktijkopleiders is IW Brabant Zeeland in staat om hier de juiste invulling aan te geven. Als het u beter uitkomt, komen de praktijkopleiders naar u toe om de training op uw locatie te geven.

Aanvullende praktijk training en begeleiding

Heeft u zelf een leerling in dienst? IW Contract-Onderwijs kan u hierin ondersteunen en ontzorgen. De Aanvullende Praktijk Training (APT) heeft als doel uw medewerkers de basisvaardigheden van de installatie-, elektro of distributietechniek door een training het vak sneller te laten beheersen. Het praktisch scholen moet leiden tot een betere inzetbaarheid voor uw bedrijf. Middels de Aanvullende Praktijk Begeleiding (APB) kan IW Brabant-Zeeland uw leerling begeleiden in het gehele opleidingstraject. Dit doet het bedrijf o.a. door het bezoeken van de werkplek, contacten met het ROC en diverse studie voortgangsgesprekken met uw leerling. Ook het nakijken van- en ondersteunen bij het maken van verslagen behoort hierbij.

Het gaat om uw specifieke eisen en wensen

Heeft u specifieke opleidingswensen of wilt u uw personeel om- of bijscholen? In overleg stelt IW Brabant-Zeeland een maatwerk cursus samen die perfect past bij uw organisatie. Dit kan indien gewenst gebeuren door middel van een Persoonlijk Opleidingsplan (POP) of organisatorisch breed middels een Bedrijfsopleidingsplan (BOP). Daar het aanbod van IW Brabant-Zeeland modulair is opgebouwd, zijn er vele combinaties mogelijk en kunnen deze aangevuld worden met uw specifieke wensen. Hierdoor kan IW Contract-Onderwijs voor elke medewerker of zij-instromer een geschikte cursus samenstellen.