JAN DE RIJK LOGISTICS

Leemstraat 15,
4705 RT Roosendaal
Postbus 1086,
4700 BB Roosendaal
Majoppeveld Noord

Tel. (0165) 572 572

E-mail: info@janderijk.com
Website: www.janderijk.com

Aantal medewerkers: >1000
Vestigingsjaar: 1971

Jan de Rijk Logistics

Jan de Rijk Logistics is een bekende naam in de regio en ver daarbuiten. Het hoofdkantoor van deze West-Brabantse logistieke dienstverlener staat in Roosendaal. 

Supply chain solutions

Dat West-Brabant al enige jaren een logistieke hotspot is, heeft het mede te danken aan bedrijven als Jan de Rijk Logistics. Een dienstverlener die zijn klanten graag de logistieke zorg uit handen neemt met op maat gemaakte supply chain solutions. Een fancy begrip, maar we kunnen ons er allemaal een voorstelling van maken. Zo zorgt Jan de Rijk Logistics voor transport, distributie en opslag van goederen. 

High-bay warehouse

In Roosendaal beschikt Jan de Rijk Logistics o.a. over een zogenaamde high-bay warehouse. In goed Nederlands een hoogbouw magazijn. In dit warehouse is ruimte voor maarliefst 15.000 pallets. De goederen worden hier automatisch verwerkt, wat het geheel enorm kostenefficiënt maakt. Het zijn vooral Fast Moving Consuming Goods (FMCG) die profiteren van deze snelle doorlooptijd. Daarnaast is deze high secured warehouse locatie uitermate geschikt voor goederen die streng beveiligd dienen te worden.

Internationaal transport

Dagelijks vertrekken vele transporten richting binnen- en buitenland. Zowel over de weg als intermodaal. Zo wordt er bijvoorbeeld air cargo vervoerd, maar ook temperatuur gecontroleerde goederen en beveiligde goederen. Daarnaast transporteert Jan de Rijk Logistics veel automotive en retail goederen. 

Contract logistics die voldoet aan de hoogste eisen

Hooggereguleerde segmenten die de beste veiligheid, kwaliteit en certificeringen verwachten, zijn de markten waar Jan de Rijk Logistics zich op richt. Daarom verzorgt Jan de Rijk Logistics contract logistiek voor marktsegmenten als: high tech, healthcare, automotive, retail, FMCG en tobacco. Het contract logistics dienstenpakket rust op een aantal belangrijke peilers:

  • Kennis
  • Kwaliteit
  • Locaties
  • IT
  • Value Added Services
  • Security (TAPA)
  • Customs 
  • Ervaring

Benelux distributie

Ook buiten Roosendaal is Jan de Rijk Logistics actief. Zo heeft het bedrijf warehouses en crossdock hubs door het hele land. Van Meppel tot aan Venlo en van Schiphol tot aan Eindhoven. Het zijn strategisch gekozen locaties met een totaaloppervlakte van 125.000 m2. Vanuit dit fijnmazige netwerk verzorgt Jan de Rijk Logistics distributie door de Benelux. Dagelijks zijn er zo’n honderd wagens onderweg om per week 1.500 winkels te bevoorraden.

Automotive 

Met de overname van De Rooy Logistics heeft Jan de Rijk Logistics een grote strategische stap gezet richting de automotive wereld. Niet alleen vervoert Jan de Rijk Logistics automotive onderdelen, ook verzorgt het uitgebreide VAL-activiteiten (Value Added Logistics), waarbij zelfs onderdelen geassembleerd worden. 

Healthcare

Het zijn steeds meer de specialistische activiteiten voor een specifieke doelgroep die Jan de Rijk Logistics voor haar rekening neemt. Zo ook binnen de farma. In Eindhoven is er een grote GDP-loods opgetrokken voor healthcareproducten. Deze worden door Omega Logistics, onderdeel van Jan de Rijk Logistics, tot voorbij de voordeur van patiënten afgeleverd. Volledig temperatuur gecontroleerd en onder de juiste omstandigheden. 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!