JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS

Henri Dunantstraat 1
5223 GZ 's Hertogenbosch
Postbus 90153
5200 ME 's-Hertogenbosch

Tel. (073) 5532000
E-mail: communicatie@jbz.nl
Website: www.jeroenboschziekenhuis.nl

Aantal medewerkers: 4000
Vestigingsjaar: 1274

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patiëntgerichte en patiëntveilige ziekenhuis in Nederland zijn.Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

De drie kerntaken van een topklinisch ziekenhuis zijn:

  • Hoogwaardige patiëntenzorg 
  • Opleiding en onderwijs
  • Toegepast wetenschappelijk onderzoek

De zorg in het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat op hoog niveau. Zo beschikt het ziekenhuis over verschillende centres of excellence, zoals het MS-centrum, Dialysecentrum, Handpols-centrum, Multidisciplinair Oncologisch Centrum en het Slaapwaakcentrum. Het nieuwe ziekenhuis wil een ‘healing environment’ zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Warme kleuren, aantrekkelijke (binnen)tuinen, veel ramen, kunst en gebedsruimtes maken dat mensen zich prettig voelen en bevorderen het genezingsproces. Korte looproutes, slimme logistieke concepten, state- of-the-art apparatuur: alles is erop gericht om de patiënt zo optimaal mogelijk te behandelen.

Opleiding en Onderzoek

Jaarlijks worden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis 80 medisch specialisten opgeleid in 19 verschillende medisch specialismen. Ook worden per jaar 350 co-assistenten opgeleid. Bij de opleiding werkt het ziekenhuis nauw samen met de Universitair Medische Centra in Utrecht en Nijmegen. Ook wordt opgeleid voor een veelvoud aan verpleegkundige en paramedische beroepen, waarbij wordt samengewerkt met het mbo en hbo.

Toegepast wetenschappelijk onderzoek is van belang om de patiëntenzorg voortdurend te verbeteren. Een belangwekkende studies is bijvoorbeeld de Pambrabantstudie, waarbij een weefselbank met versgevroren tumorweefsels wordt opgezet.  Deze weefselbank zal worden gebruikt voor kinase biomarker onderzoek met als uiteindelijk doel een persoonsgerichte behandeling van kankerpatiënten mogelijk te maken.

Innovatief en Ondernemend

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een innovatief en ondernemend ziekenhuis, dat midden in de samenleving wil staan. Het ziekenhuis participeert in verschillende regionale netwerken zoals de 5 Sterrenregio en Fhealinc, en heeft ook een eigen netwerk opgezet samen met het bedrijfsleven: Health to Business (H2B). H2B is een kennisplatform waarbij bedrijven en medisch specialisten, zorgmanagers en vertegenwoordigers van andere kennisinstellingen elkaar ontmoeten. Jaarlijks worden vier bijeenkomsten georganiseerd rond thema’s op het snijvlak van health & business. Ook reikt H2B jaarlijks een award uit aan een ondernemende persoonlijkheid die met opvallend succes een bijdrage lever op één van de kennisvelden waar het Jeroen Bosch Ziekenhuis zich op richt. De winnaar van de H2B Award zet zich op een onderscheidende wijze in voor innovatie in de zorg en doet dat in samenwerking met partners in en buiten het ziekenhuis.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!