JONKER EN SCHUT B.V.

Logo JONKER EN SCHUT B.V.

Harselaarseweg 33, 3771 MA Barneveld
postbus 334, 3770 AH Barneveld
Harselaar
Tel. (0342) 425010
Fax (0342) 413599
E-mail: info@jonker-schut.nl
Website: www.jonker-schut.nl

Groei van logistieke zuivelspecialist Jonker & Schut zet onverminderd door

Om met zuivelproducten te mogen werken, worden strenge eisen gesteld aan logistieke dienstverleners. Jonker & Schut uit Barneveld biedt als professioneel logistiek specialist in de voedingsmiddelenbranche een compleet dienstenpakket aan op het gebied van logistiek en verwerking.

Jonker & Schut werd in 1987 opgericht door Fred Jonker en Erik Schut. Inmiddels telt het bedrijf zo’n 140 medewerkers. ‘Wij zijn ons in de afgelopen jaren steeds meer gaan richten op het produceren van halffabricaten voor de chocolade-, ijs- en bakkerij industrie’.

Eigen warehouses en wagenpark

Wij verwerken deze producten als bulk, of we verpakken ze naar de specifieke wensen van onze klanten’, vertelt Erik Schut. ‘Daarnaast hebben we de beschikking over eigen warehouses voor palletopslag en hebben we een eigen wagenpark met circa zeventig getrokken eenheden. Hiermee vervoeren we producten van en naar klanten met name in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, waarbij we zo min mogelijk lege kilometers proberen te maken. In de afgelopen decennia hebben wij een goede reputatie opgebouwd in de zuivelbranche. Daardoor krijgen wij steeds meer internationale zuivelproducenten en eindverwerkers als klant.’

Platte organisatiestructuur

Dat blijkt ook uit de groei die Jonker & Schut nog altijd doormaakt. ‘We groeien gemiddeld zo’n vijf procent per jaar. Vorig jaar hebben we nog een nieuwe opslaghal gebouwd voor 10.000 extra palletplaatsen. Daardoor hebben we nu ruimte voor 80.000 pallets. Verder beschikken we ook nog over 10.000 palletplaatsen  aan geconditioneerde opslag. Dit jaar bouwen we aan de uitbreiding van onze silocapaciteit. Zo proberen we de groei van onze organisatie in goede banen te leiden’, aldus Schut.

Daarnaast is Jonker & Schut continue op zoek naar gemotiveerd productiepersoneel. ‘Ons bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en het verloop van personeel is laag. Echter door de uitbreiding van onze activiteiten zoeken we wel regelmatig nieuwe medewerkers die in ploegendienst willen werken maar een vrij weekend nog altijd wenselijk achten. We werken met voedingsmiddelen en zijn HACCP-gecertificeerd. Dat moet door het hele bedrijf heen leven. Daarbij vinden wij het vooral belangrijk dat mensen hart hebben voor het bedrijf. Onze medewerkers zijn ons gereedschap. Er heerst  in deze regio een goede arbeidsethos, ook dat is bepalend om succesvol te kunnen zijn.

Respect naar elkaar

Schut geeft aan dat er een herkenbare en positieve arbeidscultuur heerst binnen het bedrijf. ‘Respect naar elkaar vinden wij enorm belangrijk. Dat is vaak bepalend voor de cultuur binnen een bedrijf. Het leuke van werkgever zijn, is dat je zelf de mensen om je heen kunt kiezen. Wij proberen er daarom alles aan te doen om die positieve bedrijfscultuur te behouden.’