JUMBO SUPERMARKTEN B.V.

Rijksweg 15, 5462 CE Veghel
Postbus 8, 5460 AA Veghel

Tel. (0413) 380200
Fax (0413) 343634
E-mail: info@jumbosupermarkten.nl
Website: www.jumbosupermarkten.nl

Aantal medewerkers: 18500

De laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service. Dit is de unieke formule, waarmee Jumbo Supermarkten -voortgekomen uit de Van Eerd groothandel- vijftien jaar geleden begon. Sindsdien is het familiebedrijf uit Veghel uitgegroeid tot één van de grootste supermarktketens van Nederland.

In steeds meer plaatsen in het land verschijnt het kenmerkende Jumbo geel in het straatbeeld. Eind 2011 waren er in Nederland al 263 Jumbo’s en dat aantal blijft nog altijd groeien. Het is ruim 90 jaar geleden dat het bedrijf waar Jumbo uit voortkomt van start ging.

Sinds 2009 heeft Jumbo twee enorme groeispurten doorgemaakt. In dat jaar nam het bedrijf Super de Boer over. Hierdoor kwamen er ca. 175 nieuwe winkels bij. De voormalige Super de Boer winkels werden stapsgewijs omgebouwd tot Jumbo’s. Klanten reageerden positief op de nieuwe formule. Dit bleek ook uit de omzet van alle omgebouwde winkels, die vrijwel overal zeer sterk steeg. Eind 2011 zette Jumbo opnieuw een enorme stap voorwaarts door de overname van C1000.

Centraal in het bedrijf staan de 7 Zekerheden, waarmee Jumbo garandeert de beloftes van de formule ook echt waar te maken. Uitgangspunt bij Jumbo is en blijft: 100% tevreden klanten, in alles wat ze doet. Daar is het bedrijf op gefocust sinds de start van de Jumbo formule in 1996. Met de combinatie van de drie elementen van de formule onderscheidt Jumbo zich van iedere concurrent in de markt. Er is geen enkele andere supermarktketen die de goedkoopste in het marktgebied is, in combinatie met een assortiment van meer dan 32.000 artikelen én de beste service.

Opleidingscentrum

Om de 7 Zekerheden zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren besteedt Jumbo veel aandacht aan een scholing van de medewerkers. Hiervoor heeft het bedrijf een eigen opleidingscentrum, de Jumbo Academy, in het leven geroepen. Medewerkers worden hier getraind in het werken met de 7 Zekerheden en tevens kunnen zij diverse opleidingen volgen zowel op MBO en op HBO niveau. De Academy biedt vele mogelijkheden.

Inkooporganisatie BIJEEN

Sinds 2010 kent Jumbo samen met C1000 een eigen inkooporganisatie: BIJEEN. Dit was een rechtstreeks uitvloeisel van de onderhandelingen rondom de overname van Super de Boer destijds. Een andere ontwikkeling als gevolg van de overname is de uitbreiding van het eigen huismerk. Hiervan liggen er al meer dan 1.500 in de winkels.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Jumbo heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Op dit gebied zijn vier speerpunten gedefinieerd waar extra stappen op worden ondernomen: Dierenwelzijn, Gezondheid, Mensen en Energie.

Verantwoord ondernemen betekent voor Jumbo: elke dag klaarstaan voor alle betrokkenen binnen én buiten de winkel. Zo heeft Jumbo o.a. de meeste Fair Trade producten in de schappen, groeit het biologische assortiment gestaag en wordt er geprobeerd zoveel mogelijk vissoorten op te nemen met het MSC-keurmerk. Jumbo betrekt zo veel mogelijk de hele productieketen bij het proces.

Duurzaamheidsaspecten vormen een vast onderdeel van de inkoopvoorwaarden en regelmatig wordt er overlegd met diverse NGO’s. Jumbo heeft daarbij veel aandacht voor duurzaam materiaal, energieverbruik, transport en logistiek. Hierbij valt te denken aan lichtere verpakkingen, betere planningen, efficiënter vervoer en stillere vrachtwagens.

In totaal werken ca. 30.000 mensen bij het bedrijf. Jumbo heeft diverse prijzen gewonnen waaronder die van klantvriendelijkste supermarkt en voor meest klantgerichte onderneming van Nederland. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!