KELVION REFRIGERATION B.V.

Logo KELVION REFRIGERATION  B.V.

Nijverheidsweg 6
4695 RC St. Maartensdijk
Postbus 13
4695 ZG Sint-Maartensdijk

Tel. (0166) 665665

E-mail: sint-maartensdijk@kelvion.com
Website: https://nl.kelvion.com/

Aantal medewerkers: 175
Vestigingsjaar: 1935

Kelvion Refrigeration B.V.

Industriële customized luchtkoelers voor koel- en vriestoepassingen

Kelvion Sint-Maartensdijk is specialist in het ontwerpen en produceren van luchtkoelers voor de industriële koel- en vriestechniek. Met de door Kelvion ontwikkelde productieprocessen wordt wereldwijd een breed scala aan (semi-)industriële toepassingen voor klanten over de gehele wereld geproduceerd. Het bedrijf maakt onderdeel uit van het internationale Kelvion GmbH concern uit Duitsland. 

Duurzaamheidskring Tholen

Kelvion Refrigeration B.V. is lid binnen het bestuur van Duurzaamheidskring Tholen. Duurzaamheidskring Tholen verbindt ondernemers, overheden, kennispartijen en belanghebbenden die een duurzame en ecologisch verantwoorde ondernemingsvorm nastreven. Door samenwerking en kennisdeling bereiken we meer met elkaar. Op het snijvlak van milieu, techniek, innovatie, overheid en ontwikkeling is Duurzaam Tholen een verbindend element. Er zijn inmiddels tal van succesvolle voorbeelden waarbij lokale ondernemers aan de wieg stonden van duurzame innovaties. Variërend in schaalgrootte en sector, doorbreken Tholense ondernemers duurzame ontwikkelingen op lokale gronden en daarbuiten!

De jeugd heeft de toekomst

Elk jaar wordt in november de Thoolse Techniekdag georganiseerd door Technet Tholen waar Kelvion een actieve rol in speelt. In deze TechNetkring wordt de regionale samenwerking tussen bedrijven, basisonderwijs en (v)mboscholen bevorderd. Dat doen zij proactief, door de partijen te verbinden. Zij brengen ze met elkaar in contact en laten zien wat ze voor elkaar kunnen betekenen om het techniekonderwijs aantrekkelijker te maken en om leerlingen te ondersteunen bij hun loopbaanoriëntatie.

Interview met de onderneming

Foto: Jack van Loon, KAM-coördinator/praktijkbegeleider Kelvion Kelvion biedt maatwerk op het gebied van warmtewisselaars voor bijna elke denkbare industriële toepassing voor de koeltechnieksector. Denk bijvoorbeeld aan koelhuizen voor fruit, vriestunnels voor slachterijen en de scheepvaart. Jack van Loon, KAM-coördinator en praktijkbegeleider bij Kelvion: ‘Wij hebben bijvoorbeeld ook de warmtewisselaars geleverd voor Ski Dubai, het indoor skicentrum in Dubai waar het in de zomer buiten soms wel eens 45 graden Celsius is. Het is ontzettend gaaf om met ons bedrijf een bijdrage te mogen leveren aan zulke projecten.’ Opgeleid tot vakman Tegelijkertijd geeft Van Loon aan dat het voor veel technische bedrijven steeds moeilijker wordt om nieuwe technisch geschoolde medewerkers te vinden. ‘Vroeger kozen meer jongeren voor een technisch beroep en startte hun opleiding tot vakman vaak bij de LTS. Helaas raakte de LTS in de loop der jaren enigszins...

Volledig interview »