KEMPISCH BEDRIJVENPARK (KBP)

Logo KEMPISCH BEDRIJVENPARK (KBP)

Markt 21, 5531 BC Bladel
Postbus 11, 5530 AA Bladel
Tel. (0497) 361694
Fax (0497) 361600

E-mail: info@kempischbedrijvenpark.com
Website: www.kempischbedrijvenpark.com

Welkom op het Kempisch Bedrijvenpark. Een locatie die voldoet aan alle voorwaarden om uw onderneming tot bloei te brengen. Strategisch gelegen in de succesvolle Kempen Corridor. Op het logistieke kruispunt van de Antwerpse en Rotterdamse haven richting Duitsland en overig Europa. Prima bereikbaar. Met alle moderne faciliteiten en een hoogwaardige uitstraling. Veel groen. En vooral een vanzelfsprekende bereidheid om verbindingen te leggen en samen te werken. Op deze unieke plek is het prima ondernemen. De poort tot Brainport is uw toegang tot succes.

In goed gezelschap

Het Kempisch Bedrijvenpark is een modern, representatief centrum van bedrijvigheid in Bladel, in de Brabantse Kempen. Zuidoost Brabant dus, waar toptechnologie en kennisindustrie samengaan met zeer hoogwaardige maakindustrie. Ook op het Kempisch Bedrijvenpark vinden zij elkaar. Gerenommeerde bedrijven van nationale en internationale allure en een diversiteit aan toeleveranciers zijn gevestigd op het KBP, zoals Diffutherm, VDL Fibertech Industries, ATD Machinery en Kempisch Logistiek Centrum.

Alle ruimte om te ondernemen

Qua omvang en locatie biedt het Kempisch Bedrijvenpark een diversiteit aan bedrijfskavels. Vanaf minimaal 5.000 m², waaronder aantrekkelijke zichtlocaties aan de doorgangsweg N284. Het is ook een van de weinige bedrijvenparken in de regio waar bedrijven welkom zijn die vallen binnen milieucategorie 3 en 4. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om tot 16 meter hoog te bouwen. Een weloverwogen en zorgvuldig beeldkwaliteitsplan staat garant voor een uniforme en representatieve uitstraling van het park.

A67: logistieke corridor!

Het Kempisch Bedrijvenpark is ook een toplocatie voor logistiek. Het heeft een directe aansluiting op de A67 (Ven-lo/Eindhoven/Antwerpen) en ligt in het ´achterland´ van de havens van Antwerpen en Rotterdam. In de belangrijkste transportcorridor van Nederland, op de as Rotterdam-Moerdijk-Breda-Tilburg-Eindhoven-Venlo. Vlakbij koopkrachtige regio’s en industriële markten in Noordwest Europa. Zo’n 300 miljoen klanten binnen een radius van 500 km, uitstekend bereikbaar via weg, spoor, lucht en water.

Ondernemen in de Slimste Regio

Het Kempisch Bedrijvenpark is gelegen in de nabijheid van Eindhoven, uitgeroepen tot ‘smartest region of the world’. Brainport is hét centrum van High Tech Systems & Materials, Food & Technology, Automotive & Smart mobility, Life-tech & Health en Design. Hier heerst een cultuur van samenwerking tussen kennis- en maakindustrie, tussen producen-ten, designers en marketeers. In een omgeving van open innovatie, waar ondernemers elkaar een kijkje in de keuken gunnen en ideeën delen in de onderzoeksfase van productontwikkeling. De Brabantse Kempen is onlangs verkozen tot één van de  21 slimste rurale regio’s van de wereld (International Community Forum, 2016).

Zorgeloos Ondernemen

Uiteraard biedt het Kempisch Bedrijvenpark alle hoogwaardige voorzieningen die een moderne onderneming nodig heeft. Een eigen KFX glasvezelnetwerk bijvoorbeeld dat direct toegang verschaft tot diverse providers en garant staat voor betrouwbaar, snel datatransport. Een hoogwaardig beveiligingssysteem via camera’s op het terrein en een beveiligd parkeerterrein voor trucks. Het park draagt het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Een Facility Point zal mogelijk uiteenlopende diensten gaan verlenen. Collectief parkmanagement staat borg voor behoud van optimale kwaliteit van de panden en de omgeving. Een projectorganisatie begeleidt u tijdens het verkoop- en vestigingsproces.

Interview met de onderneming

Steden als Rotterdam en Breda: ze scoren minder hoog op Elseviers ranglijst van Economische Toplocaties dan de Brabantse Kempen, constateert Boy Swachten niet zonder trots. “Sinds de opening van het Kempisch Bedrijvenpark, in 2011, hebben we hoog gescoord; de laatste jaren steeds net binnen of net buiten de top 10. Inmiddels staan we in de top van de ranglijst. De absolute top wordt gevormd door de gemeentes Haarlemmermeer, Amsterdam en Eindhoven. Maar in de groep daarachter doen wij het opvallend goed.” Strategische ligging De kracht van de Kempen schuilt volgens Swachten om te beginnen in de strategische ligging. “We liggen aan de A67, op de oost-westverbinding tussen de haven van Antwerpen en het Ruhrgebied. Tegelijkertijd geldt hetzelfde voor de noord-zuidverbinding: vanuit deze regio ben je snel in zowel Maastricht als in Utrecht of Amsterdam. Dat is een sterke troef van deze regio.” Uiteraard is ook de ligging in de ‘achtertuin’ van de...

Volledig interview »