home » bedrijven » Bouw »

KIEFEL PACKAGING B.V.

Logo KIEFEL PACKAGING B.V.

Tilburgseweg 2a
5161 DA Sprang-Capelle

Tel. (0416) 272395

E-mail: info@boschsprang.nl
Website: www.kiefel.com

Specialist in thermovormen Kiefel Packaging B.V. gaat voor 100% klanttevredenheid

Je kunt als metaalbedrijf je enkel beperken tot het produceren van matrijzen voor de productie van verpakkingen. Maar dat is niet waar het in Sprang-Capelle gevestigde Kiefel Packaging B.V. voor kiest. Zij gaan voor honderd procent ondersteuning van de klant, van ontwerp tot productie. Dat doen ze onder andere in hun eigen unieke laboratorium dat in het bedrijf gevestigd is. 

Kiefel Packaging B.V. is gespecialiseerd in de productie, ontwikkeling en distributie van verpakkingsoplossingen. Het gaat hierbij niet alleen om de machines om deze verpakkingen te produceren, maar ook om het materiaal waarvan de verpakkingen gemaakt worden. 

Thermovorm pioniers

Kiefel Packaging B.V. is een van de pioniers op het gebied van thermovormen. Thermovormen is, simpel gezegd, een proces waarbij een plastic film wordt verhit, in een matrijs wordt geplaatst, waardoor een specifieke vorm kan worden gecreëerd. Hierbij kan worden gevarieerd met soorten materiaal en dikte van het materiaal. Kiefel Packaging B.V. investeert volop in innovatie en ontwikkeling van deze techniek. Het bedrijf beschikt over volledige kennis over de verschillende thermovorm technologieën.    

Uniek laboratorium

Kiefel Packaging B.V. heeft voor zichzelf een unieke positie in de markt gecreëerd door de bouw van het nieuwe laboratorium. In dit laboratorium wordt samen met klanten gekeken naar wat voor hen de juiste materiaal samenstellingen zijn voor het maken van plastic producten aan de hand van het thermovorm proces. Daarnaast wordt op basis van productmetingen de juiste matrijs technologie ontwikkeld. In het goed uitgeruste laboratorium wordt chemisch en mechanisch onderzoek naar polymeren en gethermovormde producten gedaan. Met de hier opgebouwde kennis weet Kiefel Packaging B.V. een grote meerwaarde voor haar klanten te creëren. Het algemene kwaliteits- en kennisniveau van het bedrijf is hierdoor omhoog gegaan. 

Ontzorgen van klanten

Kiefel Packaging B.V. kan bij een verpakkingsvraag een standaard oplossing bieden. De vraag is echter of dit ook echt aan de behoefte van de klant voldoet. Kiefel Packaging B.V. hecht er daarom grote waarde aan om al bij het eerste productontwerp de klant bij te staan en zo maatwerk te leveren.  Samen wordt er toegewerkt naar de ontwikkeling van nieuwe verpakkingen en turnkey oplossingen. Daarbij is ook aandacht voor een stukje automatisering bij de klant op maat. Dankzij de uitgebreide engineering expertise zorgt Kiefel Packaging B.V. voor een succesvol project. 

Bosch Sprang Thermofoming Tools™ Configurator

Naast een eigen laboratorium biedt Kiefel Packaging B.V. ook op digitaal vlak ondersteuning op het gebied van thermovormen. Met de Bosch Sprang Thermofoming Tools™ Configurator kunnen klanten aan de hand van ruim veertig ingevoerde thermovorm machines zelf berekenen wat voor hen de geschikte machine is. Dit kan onder andere door het berekenen van het productgewicht ten opzichte van de materiaaldikte en vice versa. Daarnaast kan worden gekeken wat het aantal benodigde caviteiten in de matrijs kan zijn en het benodigde materiaalgebruik. 

Kiefel Packaging

Kiefel Packaging B.V. is onderdeel van het Duitse Kiefel GmbH. De Kiefel groep ontwikkelt en produceert thermovorm machines, matrijzen, en automatiseringsoplossingen voor de verwerking van kunststoffen. Al zestig jaar is het bedrijf hierin één van de wereldwijd marktleiders. Onder de naam Kiefel Packaging B.V. worden in Sprang-Capelle de matrijzen dan ook geproduceerd op Kiefel systemen, die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.