KLOUWERS TERNEUZEN

Logo KLOUWERS TERNEUZEN

Lange Reksestraat 10
Havennr. 1695
4538 AZ Terneuzen
Handelspoort
Tel. (0115) 612 714
Fax: (0115) 619 878
E-mail: info@klouwers.nl
Website: www.klouwers.nl

Firma Klouwers uit Terneuzen is het adres voor opslag, overslag en ompakken van allerhande grondstoffen. De GMP-gecertificeerde logistieke dienstverlener is gevestigd op industrieterrein Handelspoort in Terneuzen, niet ver van de wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen.

Van handelsbedrijf naar logistiek dienstverlener

Het Zeeuwse familiebedrijf Firma Klouwers heeft zich in ruim een eeuw gespecialiseerd in op- en overslag en bulkhandling. In 1897 werd begonnen met de handel in groentezaden, maar in de loop der jaren kwam de nadruk steeds meer op logistieke dienstverlening te liggen. Mede doordat de handel in zaden terugliep, maar ook doordat Klouwers inmiddels enorm veel kennis had verworven van logistieke processen.

Ompakken en verbulken van grondstoffen

Sinds 1990 heeft Klouwers zich volledig toegelegd op de logistieke dienstverlening. Hieronder valt het ompakken en verbulken van grondstoffen, plastics en diervoederadditieven (waaronder aminozuren als lysine en methionine). Maar Klouwers helpt u naast logistieke dienstverlening ook bij uw voorraadbeheer, -administratie en -controle. Onder haar terugkerende klanten bevinden zich transportbedrijven en bedrijven in de veevoeder- en chemische industrie.

Terrein met opslagruime en weegbrug

Klanten waarderen de flexibiliteit en accuratesse die Klouwers aan de dag legt. Met weldoordachte oplossingen weet zij haar klanten iedere keer weer tevreden te stellen. Denk daarbij aan het ompakken van zakgoed of big-bags in bulk, maar ook repalletiseren, stickeren en herverpakken. Op een terrein van 12.000 m2 beschikt Firma Klouwers bovendien over een overdekte opslagruimte van 8.000 m2, vier laadstations voor bulkproducten, een silo en een 60-tons weegbrug.

Milieubewuste maatregelen

Firma Klouwers is een bedrijf met een ‘groen’ hart. Zo wordt verpakkingsafval gerecycled door regionale afvalverwerkers. En met moderne stoffilters zorgt Klouwers voor reductie van stofemissie. Duurzaamheid zit in haar aard. In 2011 werden de asbest daken verwijderd en vervangen door golfplaten. Inmiddels is de logistieke dienstverlener de mogelijkheden van zonne-energie aan het verkennen.

Wanddrooginstallatie

Het werken met zaden behoort niet helemaal tot het verleden voor Firma Klouwers. Nog steeds ontvangt het bedrijf ladingen graszaad van vele graszaadtelers in Zeeuws-Vlaanderen. Met voldoende kennis in huis van ontvangen, bemonsteren, afwegen en drogen, is dat niet verwonderlijk. Wilt u andere landbouwproducten laten drogen? Firma Klouwers beschikt over een wanddrooginstallatie die iedere natte partij kan terugdrogen naar een gewenst vochtpercentage.

Ervaren logistieke dienstverlener

Bent u op zoek naar een logistiek dienstverlener in Zeeland? Eén adres voor uw opslag, overslag en ompakkingswerk? Een kwaliteitsnaam met jarenlange ervaring, de juiste certificaten (GMP) en faciliteiten. Neem dan eens contact op met Firma Klouwers of ga langs bij het familiebedrijf. De koffie staat er altijd klaar.

Interview met de onderneming

Ompakwerkzaamheden uitbesteden Producenten en transporteurs van grondstoffen worden regelmatig geconfronteerd met specifieke verpakkingseisen. Waar de ene klant zijn goederen het liefst aangevoerd krijgt in big-bags heeft een ander weer de voorkeur voor bulk. Maar is dat een probleem? Niet als het aan Firma Klouwers ligt. Zij ontzorgt klanten bij het ompakken en verbulken van grondstoffen en verzorgt daarbij desgewenst ook voorraadbeheer, administratie en controle. Tal van klanten maken gebruik van haar dienstverlening om aan deze uiteenlopende wensen ten aanzien van verpakkingen tegemoet te komen. Echte aanpakkers Firma Klouwers is een klein familiebedrijf met vijf mensen in vaste dienst. Jan en Eugene Kruijsse staan aan het hoofd en ook de rest van de familie vervult een prominente rol. Een directiefunctie is bij Firma Klouwers niet hetzelfde als een kantoorbaan. Iedereen steekt er zijn handen uit zijn mouwen en kent de werkvloer. “De ene keer loop ik in pak en de...

Volledig interview »