KMWE

Croy 11
5657 BX Eindhoven
Postbus 7930
5605 SH Eindhoven

Tel. (040 ) 2561111


E-mail: info@kmwe.com
Website: www.kmwe.com

Aantal medewerkers: 550

Wie aan kop wil blijven, moet voortdurend inspelen op de laatste ontwikkelingen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, weten ze ook bij KMWE. Toch gaat het de toeleverancier voor de hightech machinebouw en luchtvaartindustrie uit Eindhoven voor de wind. KMWE groeit en aan die stijgende lijn komt voorlopig geen eind.

Een speler van formaat uit Eindhoven

In 1955 begonnen als familiebedrijf, geldt KMWE vandaag de dag als een speler van formaat. Het bedrijf heeft naast de hoofdlocatie in Eindhoven ook vestigingen in Maleisië en India. In totaal werken er zo’n 550 mensen, waarvan 350 in Eindhoven. Samen geven zij vorm aan een toekomstbestendige organisatie, met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Voor hightech machinebouw en luchtvaart

KWME levert complexe, functioneel kritische componenten en hoogwaardig (cleanroom) geassembleerde mechatronische modules aan diverse veeleisende klanten. De medische sector, de halfgeleiderindustrie, industriële automatisering en luchtvaart zijn de markten waarin KMWE actief is. Begin 2014 rondde KMWE de overname van DutchAero af een belangrijke toeleverancier in de regio voor de luchtvaart industrie. Hiermee heeft KMWE haar productiemogelijkheden verder uitgebreid en levert nu b.v. ook onderdelen voor vliegtuigmotoren. KMWE streeft een langdurige samenwerking na met toonaangevende regionale multinationals zoals b.v. ASML, Fokker en Philips, als wel internationale spelers als b.v. Airbus, Roche en Rolls-Royce.

Pijlers als bron van innovatie

KMWE kent de kracht van innovatie. Toch beseft het bedrijf maar al te goed dat innovatie betekent dat je continue de grenzen moet opzoeken. Always on the cutting edge of excellence. Daarom investeert KMWE volop in nieuwe productietechnologieën en machines, goed opgeleid en gemotiveerd personeel, het uitbreiden van zijn engineeringsactiviteiten en het continue verbeteren van zijn bedrijfsprocessen. Belangrijke pijlers van een succesvolle strategie.

Meer dan modules en componenten

KMWE ondersteunt klanten met een breed portfolio aan diensten. Waar voorheen klanten voornamelijk een beroep deden op het uitbesteden van de productie van volledig in eigen huis ontwikkelde producten (build to print), zoeken deze nu partners die betrokken zijn gedurende de gehele levensfase van het product. Van de ontwikkeling van de eerste prototypes, de productie op globale schaal tot aan de after sales support bij hun klanten. Dit is een rol die KMWE steeds meer voor haar klanten vervult.

Samenwerken binnen de hightech keten

KMWE bevindt zich in Brainport regio, het hart van de hightech industrie, die goed is voor een schat aan kennis en kunde. KMWE draagt daar graag aan bij en zoekt dan ook nadrukkelijk de samenwerking met initiatieven zoals: 

  • Brainport Industries, een platform voor bedrijven binnen de hightech toeleverketen;
  • AddLab, een gezamenlijk ontwikkel lab met als doel 3D metaal printen op industrieel niveau toe te passen;
  • Brainport Industries College, de bedrijfsschool nieuwe stijl voor het opleiden van de vaklieden van de toekomst.

Meer informatie over KMWE is te vinden via het YouTube-kanaal.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!