home » bedrijven » Bouw »

KONANDAL

Logo KONANDAL

Westlandse Langeweg 21A
4651 PD Steenbergen

Tel. (0167) 563423

E-mail: info@konandal.nl
Website: www.konandal.nl

Konandal uit het West-Brabantse Steenbergen is een toonaangevende leverancier van aluminium gevels. Het bedrijf heeft een uitstekende naam opgebouwd op het gebied van geveladvies, -ontwerp, -productie en –montage.

Van edelsmederij tot aluminiumspecialist

Veel mensen - zowel in de regio als ver daar buiten - zullen Konandal kennen van haar aluminium gevels. Maar wat maar weinig mensen weten, is dat het West-Brabantse bedrijf ooit is begonnen als producent van kerkelijke sierraden. In 1848 begon de toenmalige edelsmederij namelijk met de productie van kelken onder andere bestemd voor kerken in Amerika. Het leverde de Firma A.J.D. Andriessen zelfs het predicaat Koninklijke op. Maar de invloed van de kerk nam af en het aantal opdrachten liep terug. De Firma A.J.D. Andriessen was genoodzaakt om een oplossing te zoeken en stapte zodoende in 1967 over op aluminium Bouwelementen en toepassingen onder de naam Konandal.  

Maatwerk voor ieder project

50 jaar later is Konandal nog altijd de specialist op het gebied van aluminium bouwelementen. Van gevels, kozijnen, serres tot aan volledige winkelpuien, ieder project wordt met uiterste zorg en aandacht uitgevoerd. Konandal beschouwt iedere opdracht namelijk als een maatwerktraject. De mensen van Konandal zijn flexibel, oplossings- en klantgericht en denken graag vooruit. Dit heeft tot succesvolle projecten geleid in onder andere Bergen op Zoom, Ulft en Rotterdam. Het laatstgenoemde project betrof een grootse metamorfose aan de Nieuwe Binnenweg waar de gevel van een winkelpand grondig onder handen werd genomen. Het kan geen toeval zijn dat het MKB Rotterdam deze straat nu heeft verkozen tot beste winkelstraat van de stad.

Energiebesparing en energiewinning

Konandal kenmerkt zich niet alleen als een kleinschalige, nauwkeurige onderneming waar de klant voorop staat, het bedrijf denkt ook mee als het gaat om milieuvraagstukken. Zo levert ze gevelsystemen die energie besparen, en door toepassing van zonne-energiesystemen zelfs ook energie kunnen opwekken. Konandal werkt hiervoor al jaren samen met Schüco International KG en kan daardoor een breed assortiment aan speciale constructies bieden. Dit zijn onder andere:

  • aluminium ramen en deuren
  • schuiframen en (hef)schuifdeuren
  • vliesgevels en lichtdakconstructies
  • kogelwerende elementen
  • entree- en winkelpuien
  • automatische draai- en schuifdeuren
  • solarsystemen

Duurzaam bouwen

Konandal sluit zich volledig aan bij het motto van samenwerkingspartner Schüco: Energy2 NU. Duurzaam bouwen is de voornaamste doelstelling om energie te besparen en te winnen. De producten voldoen daarbij aan de strengste eisen als het gaat om thermische isolatie, veiligheid, comfort en duurzaamheid.